|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
S57NNT Član

Pridružen-a: Pon 21 Sep 2009 7:50 Prispevkov: 298 Aktiv.: 1.55 Kraj: Ljubljana - okolica
|
Objavljeno: Tor Jan 05, 2010 10:59 am Naslov sporočila: previjanje rotorja |
|
|
Se mi zdi, da bi znal biti to kar problem, rešljiv kvečjemu za zasoljeno ceno, ampak vprašati ni greh, previjo...
Torej: ali morda kdo pozna koga, po možnosti v Lj ali okolici, ki bi bil pripravljen previti rotor od ročnega generatorja za radijsko postajo? Ima dve navitji in dva komutatorja, enega za 6,3V kurjave in drugega za 500V anodne...
Očitno je prebilo med ovoji za anodno napetost, če vrtiš generator brez pokrova, se na rotorju vidi, kako skozi tekstilno izolacijo preseva iskrenje
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
431.36 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Tor Jan 05, 2010 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Povprašaj pri link
_________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.68 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.81 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Jan 05, 2010 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
če ga boš previl ti povarim komutator - mogoče imamo kaj podobnega novega
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Jan 05, 2010 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer ni iz Ljubljane, toda poznajo paketno dostavo in delajo kvalitetno, vprašaj še v Deguro Sežana.
Mimogrede je ta tvoj pretvornik od Wehrmacht-a?
Sprašujem, ker sem ga imel, vendar me je sodelavec preprosil, če mu ga lahko dam.
12V istosmerne noter, 350 do 400V ven. Rahlo nevarna igrača za tiste, ki imajo oči na koncu prstov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S57NNT Član

Pridružen-a: Pon 21 Sep 2009 7:50 Prispevkov: 298 Aktiv.: 1.55 Kraj: Ljubljana - okolica
|
Objavljeno: Tor Jan 05, 2010 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej se vsem skupaj lepo zahvaljujem za odgovore. Bom potelefoniral naokoli da vidim, kako in kaj.
Azrael: tu gre za ročni generator (na trinožnem podstavku s klopco in ročicama za vrtenje), ne za dinamotor.
Sodi pa k postaji BC654, oz. vojaška oznaka scr-284. Sam generator pa je GN-58. 500V del daje anodno napetost za izhodni lampi, 6V pa greje izhodni lampi in napaja vibratorski pretvornik, ki daje 1,4V za kurjavo sprejemika, -57V prednapetosti za izhodno stopnjo in 94V anodne za sprejemnik.
Ko sem postajo dobil, so imele vse lampe razen izhodnih skurjeno kurjavo. Očitno se je nekdo malo igral, z ohmmetrom pogruntal, kam se priklopi kurjava in dal 6V gor. Sem imel kar probleme, da sem dobil druge lampe.
Sedaj sem se jo po nekaj letih lotil ponovno sprvit v pogon. Sprejemnik dela, oddajniku pa ne dela oscilator. Glede na to, da sta crknila oba oscilatorja (tako VFO kot kristalni za kalibracijo), upam, da je samo kakšen slab stik pri napajanju. Ko bo čas, se bom malo bolj poglobil v zadevo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni