|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sedlarc1987 Član

Pridružen-a: Čet 22 Okt 2009 10:27 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.16 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2010 4:40 pm Naslov sporočila: samsung IR protokol |
|
|
pozdravljeni!
Delam projekt, pri katerem moram preko IR-a "ukazovati" tv-ju. IR krmilim preko PWM-ja.
Zanima me kje bi dobil IR protokol za TV samsung in LG. na netu sem že vse pregledal, vendar nisem našel popolnoma nič.
za ostale sem našel super stran http://www.sbprojects.com/knowledge/ir/rc5.htm
kjer je super razloženo.
če ve kdo za kaj podobnega tej strani bi ga lepo prosil za pomoč!
lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Jan 08, 2010 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Obstajata vsaj dve vrsti kodiranja IR signala. To sta RC5, kot si ga ti navedel ter PRONTO (verjetno pa še kakšen tip, ki ga jaz ne poznam)
Meni je sledeči zelo pil živce ko sem delal komander za klimo. Stvar sem rešil na enostaven način, da sem kodo posemplal in shranil v flash. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sedlarc1987 Član

|
Objavljeno: Pet Jan 08, 2010 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
RC5 in sony protokol mi delujeta, ampak sklepam da sta samo za philips in sony televizije, jaz pa bi rabil še za samung in lg (saj je teh televizij naj več na tržišču)
vendar teh protokolov nikjer ne najdem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Jan 08, 2010 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bo kaj v pomoč  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sedlarc1987 Član

|
Objavljeno: Pet Jan 08, 2010 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam protokol je lepo predstavljen, vendar ni opisanih kod z katere pošiljaš. ( naprimer power on - $0C - philips)
na netu sem zasledil da naj bi samsung uporabljal protokole ; samsung20 (bolj poredko), NECx1 in NECx2? ve mogoče kateri kaj o tem ?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni