|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 6:59 pm Naslov sporočila: Ethernet konektor (prenosnik) |
|
|
Hja, na žalost sem polomil ethernet konektor v prenosniku. Z nogo sem potegnil za kabel in ga izpulil, pri tem se je polomil plastičen zob, ki drži kabel.
Če ima kdo slučajno kakšne informacije o tem konektorju se priporočam. Prenosnika pe nisem odpiral, ker nima smisla, dokler ne dobim dovolj informacij ali je to sploh zamenljivo.
Prenosnik je lenovo 3000 N200 model 0769-K2G _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 9:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole sem pa že večkrat videl in to samo na Lenovo/IBM računalnikih. Zgleda za konektorje uporabljajo neko slabo robo. Mi smo vedno nesli na servis, kjer so menjali plato.
Drugače pa, če je samo konektor podreš, kupiš novega in polotaš... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Menjati celo plato zaradi enega konektorja ? ...
Pusti tako kot je, če dela brez zatiča. Drugače pa kupiš nov konektor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Menjati celo plato zaradi enega konektorja ? ... |
Velike državne dirme kjer je vse zavarovano za strojelom.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta konektor na prvi pogled običajen konektor, ki bi ga človek lahko kupil v trgovini. Vredu, ga kupim, vendar konkretno ta tip! Je precej nižji in tudi krajši. Zato je pa tudi tako občutljiv. Kot sem napisal, prenosnika ne mislim razdreti samo zato, da bi pogledal kateri konektor je. Če ima kdo informacijo, je imel enako težavo, ga ima doma, ve kje ga kupit, ... _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ticla Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52 Prispevkov: 440 Aktiv.: 2.06 Kraj: Župečja vas
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja draga je imela podoben problem, tudi na lenovo prenosniku. Ko sem prenosnik odprl, sem opazil da se je konektor odlepil (slabi spoji) poleg pa je še poškodoval en pad na tiskanini, sam konektor pa je bil nepoškodovan. Drugih vidnih napak nisem zasledil.
Po neuspešnem poskusu popravila, sva potem rajši kupila mrežno kartico na PCMCIA vodilu.
Konektor je pa smd varianta, točno kateri tip je več ne vem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, se bom zelo verjetno odlocil za tako resitev, le da bo pri meni wireless ali USB vmesnik, express card imam rezerviran za razsiritev za COM porte. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.13 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja izkušnja: Kolegu se je zlomil konektor za napajanje na hpjevem prenosniku. Sem rezervni del poiskal na ebay in zalotal gor. Deluje brezibno, cena pa je bila nekje 3 Eur, če se ne motim in dobri dve urci potrpežljivosti za razstavljanje
Splača se pogledati pri kitajcih za rezervne dele.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni