www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nov ponudnik telefonije ter hitrega VDSL interneta
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2005 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
Saj če počakaš, da odzivnik pove svoje, mislim da se nekdo mora javit... ?

Dream on...

Lahko bi imeli dinamični odzivnik...pa ko bi poklical, namesto da bi ti odjodlalo poklicali ste siol...bi reklo Trebutno je ADSL dostop moten na nevem...gorenjskem koncu. Težave bodo rešene takoj ko bo možno. PRosimo za razumevanje....dovolj, pa si že pomirjen..ne da pol še izštekaš linijo, pa meriš, pa gledaš nastavitve po PCju...pa kličeš okoli če dela internet...

LP Gorazd

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2005 9:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
Saj če počakaš, da odzivnik pove svoje, mislim da se nekdo mora javit... ?

Mislim, da sem cakal razumno dolgo (~5 minut) za normalen odgovor. Dobil nisem nikogar. Odzivnik itak nikoli ne neha jodlati, pa se posnetek je relativno kratek in posledicno zivce parajoc ("Poklicali ste Siol; trenutno so vsi operaterji zasedeni ... tralalalalala ... poklicali ste Siol ...").
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mumbley
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 16:30
Aktiv.: 0.20

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2005 11:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem bodo pri T2 škripale mednarodne povezave ker dvomim da si lahko pri zagonu privošči tolikšno kapaciteto kot SiOL.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2005 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=183768

Jaz bom verjetno naročil. 4000sit mesečno za 1M/256 in brez vezave (pri siolu za 24 mesecev). Prkineš pogodbo in vrneš opremo brez stroškov

Lp
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2005 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povprasevanje je itak neobvezujoce ...

*edit* ravnokar sem opazil eno cvetko v njihovem FAQu:

"VDSL tehnologija uporablja za transportni protokol Ethernet. Posledično je efektivna pasovna širina znatno višja kot pri ADSL (15%), ki je osnovan na ATM transportnem protokolu. Posledično je zakasnitev v omrežju bistveno nižja (nekaj milisekund) kot pri ADSL omrežju."

Ce zanemarim dejstvo, da malo pretiravajo z besedo posledicno, mi ni jasno, od kje jim ideja da vecja pasovna sirina posledicno vpliva na latenco Confused Razen, ce so njihove povezave za na zacetku poddimenzionirane in paketki niso odpremljeni takoj, ampak morajo v vsakem primeru cakati, sirina pipice in njena dolzina ne bi smeli biti medsebojno povezani v to smer.
Nazaj na vrh
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2005 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je tukaj mišljen transportni protokol.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
datacom
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 10 Okt 2005 15:23
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2005 3:35 pm    Naslov sporočila:  Ve kdo kaj več Odgovori s citatom

Ima kdo ze priklop fizično in kako deluje v praksi prenos?
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2005 4:17 pm    Naslov sporočila:  Re: Ve kdo kaj več Odgovori s citatom

datacom je napisal/a:
Ima kdo ze priklop fizično in kako deluje v praksi prenos?

Tole bi tudi mene zanimalo, čeprav ne verjamem, da je že priklopljen kdo z izjemo kakih testnih uporabnikov. Po napisanem sodeč pred prvimi novemberskimi dnevi ni za pričakovat kakih množičnih priklopov (15+14+3 dni od podpisa pogodbe).

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70611.35

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2005 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 11, 2005 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tudi resno razmišljam o menjavi ISP in sicer me je danes razjezilo to, da novi naročniki plačajo mesečno 7200sit na mesec za modri adsl ki je v bistvu isti kot ga imamo 1Mbit stari naročniki in plačujemo 8060sit Evil or Very Mad
Nezaslišano. Če želim imeti naročnino 7200sit, moram vzeti nov paket, dobim pogodbo za 2 leti, nov modem (ki baje za en drek deluje) in sem še vedno pri siolu ....
Če grem na T2 in ne vzamem najcenejšega, torej isti paket kot ga imam, in vzamem vsaj 1Mbit/1Mbit bo bolje, mar ne? za povrh vsega pa imamo na Bledu že možnost dobiti T2 takoj. Diši mi pa vzeti paket 10Mbit/2Mbit za 9ksit Cool da postavim server doma Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2005 8:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
....
Če grem na T2 in ne vzamem najcenejšega, torej isti paket kot ga imam, in vzamem vsaj 1Mbit/1Mbit bo bolje, mar ne? za povrh vsega pa imamo na Bledu že možnost dobiti T2 takoj. Diši mi pa vzeti paket 10Mbit/2Mbit za 9ksit Cool da postavim server doma Wink

Vili vrjemi mi 1M/1M je več kot dovolj za domačo rabo. Za primer. V podjetju imamo dostop 2.048 / 384 kbit/s (drugo mi je sicer malo - sedaj čakam, če bo prišel siol na dan s kako ugodejšo ter boljšo ponudbo) Gor visi kakih 30 PC-jev, ki imajo neomejen dostop do neta. Po vrhu tega imam dva VPN tunela. (25 userjev na terminal serverju od "zunaj" Shocked ) Zadeva deluje dokaj "normalno". Res, da nikoli ni vseh 25 gor a kakih 10 jih je vedno.

egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 12, 2005 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz lahko potrdim silvotovo mnenje. 1M/1M paket je za domačo uporabo čisto dovolj. Tudi za postavitev solidnega web strežnika. Kar se pa tiče razlike med 10M in 1Mb downloada pa skoraj ne boš čutil, če ravno ne strastno uporabljaš P2P programov ali pa takih aplikacij, kjer se to pozna.

Sicer pa zgleda, da tudi menjava paketa ne stane nič, tako da lahko oba poskusiš in se prepričaš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2005 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kakor je bilo meni dano na znanje je VDSL 50M/s možen po parici do 100m. Se pravi da bi moral imeti centralo v radiju 100m od svoje hiše od tam dalje pa optika.
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 18, 2005 1:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če to drži, bo srečnežev zelo malo. Sokraj težko verjamem.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 18, 2005 9:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primer specifikacij proizvajalca. Dvomim, da drugi dosegajo bistveno boljse rezultate tako da ja, 50 mbps priklopov bo najbrz bolj malo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni