|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kopron Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.76 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Prijatelj je delal doma nekaj podobnega za luščenje kablov. Jaz sem mu izdelal dva valja fi 80mm in dolžine 200mm ter jih nazobčal (ravni kordel ali po domače renderiral) ter termično obdelal(kaljenje popuščanje).
Valja sta vzporedno vležajena in eden je fiksno vpet v ohišje, drugega pa dve vzmeti pritiskata k prvemu. En Valj je gnan preko reduktorja in elektromotorja, drugi pe se začne vrteti vsled trenja, ko porinemo kabel med njiju.
Ta dva valja zmečkata izolacijo tako močno da jo brez težav odstranimo iz žice. Če ne gre v prve pa se postopek ponovi. Mislin da ga vse skupaj ni stalo več kot 500€. _________________ Lep pozdrav Jože |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok245 Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2008 7:54 Prispevkov: 131 Aktiv.: 0.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2014 3:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
po sliki iz ebaya Wire Stripper bom naredil tale stroj za lupljenje kablov oziroma žic. Zanima me kje bi v okolici Ljubljane dobil krožna rezila, ter tisto vodilo (ali kako se reče) za žico spodaj pod rezilom.
Lep pozdrav,Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 04, 2014 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vodovodarski nož za rezanje cevi. Za vodila pa ne vem. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni