|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 11:26 am Naslov sporočila: ImageCraft C prevajalnik- vprašanje |
|
|
Uporabljam ta prevajalnik in me zanima kje je prikazana razporeditev spremenljivk, tabel itn.. v internem ram-u..
Nekaj programiram in ta beden prevajalnik mi tabelo/strukturo zgenerira v ram-u namesto v flash-u..
Imam tudi par drugih težav, ki jih ne znam pravilno rešit z tem prevajalnikom tako, da se nagibam k temu, da bi zamenjal prevajalnik in začel pisati kodo v WinAVR AVR GCC ? Vseeno mi tam ni všeč IDE okolje..
Je še kdo, ki uporablja ImageCraft in ga zelo dobro obvlada? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
soprgrca Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 9:29 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.16 Kraj: MS
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ga uporabljam, obvladam pa ne "zelo" dobro.
Če te prav razumem bi rad tabelo nekih vrednosti ali znakov imel določeno in shranjeno v flash pomnilniku kjer je med drugim tudi programska koda?
To imam narejeno s pragma ukazom, na primer:
#pragma abs_address:7001
tabela....
#pragma end_abs_address
lp
Rajko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 19, 2010 1:49 am Naslov sporočila: |
|
|
soprgrca je napisal/a: |
Če te prav razumem bi rad tabelo nekih vrednosti ali znakov imel določeno in shranjeno v flash pomnilniku kjer je med drugim tudi programska koda? |
Ja to bi rad..
Ah.. poizkušam "prevesti" tole kodo:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=4082&postdays=0&postorder=asc&start=0
A kljub temu, da definiram strukturo kot const mi kmalu (če dodam preveč menijev) javi, da je zmanjkalo ram-a..
Napaka: Area "bss" not large enough
http://www.dragonsgate.net/FAQ/cache/76.html
Torej je sama struktura v Ram-u ne v Flash-u.. ??
stvar sem trenutno rešil tako, da sem same stringe iz menijev deklariral kot:
static const char men01text34[] = "Meni 25 sub10";
Tako, da sem sprostil en del ram-a... a je struktura z pointerji še vedno v ram-u..
Vseeno to ni tista prava rešitev.. tisto kar bi želel..
tukajle:
http://www.mikrocontroller.net/topic/161251
je sicer neke vrsta rešitev ampak za WinAVR z uporabo PROGMEM ki določi naj bo vse skupaj v flash-u..
Na ImageCraft C pa mi ni jasno kako zabetonirati strukturo v Flash... in zato mi zažira ram..
ideje?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
soprgrca Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 9:29 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.16 Kraj: MS
|
Objavljeno: Tor Jan 19, 2010 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na žalost ti kaj pametnega ne znam predlagati. Nekih struktur kot so te za menije nisem nikoli delal.
Edino shranjevanje v flash kot sem prej opisal na točno določeno mesto in potem branje z uporabo pointerjev z naprej določenimi pravili.
lp
Rajko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

|
Objavljeno: Sre Jan 20, 2010 12:41 am Naslov sporočila: |
|
|
soprgrca je napisal/a: |
Edino shranjevanje v flash kot sem prej opisal na točno določeno mesto in potem branje z uporabo pointerjev z naprej določenimi pravili.
|
Hmm.. mogoče bi pa poizkusil in tole mojo strukturo z #pragma postavil v flash kam proti koncu le tega..
nič bo treba poizkusiti.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni