www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ImageCraft C prevajalnik- vprašanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.23
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 11:26 am    Naslov sporočila:  ImageCraft C prevajalnik- vprašanje Odgovori s citatom

Uporabljam ta prevajalnik in me zanima kje je prikazana razporeditev spremenljivk, tabel itn.. v internem ram-u..

Nekaj programiram in ta beden prevajalnik mi tabelo/strukturo zgenerira v ram-u namesto v flash-u..

Imam tudi par drugih težav, ki jih ne znam pravilno rešit z tem prevajalnikom tako, da se nagibam k temu, da bi zamenjal prevajalnik in začel pisati kodo v WinAVR AVR GCC ? Vseeno mi tam ni všeč IDE okolje.. d'oh!

Je še kdo, ki uporablja ImageCraft in ga zelo dobro obvlada?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
soprgrca
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 9:29
Aktiv.: 0.16
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ga uporabljam, obvladam pa ne "zelo" dobro.

Če te prav razumem bi rad tabelo nekih vrednosti ali znakov imel določeno in shranjeno v flash pomnilniku kjer je med drugim tudi programska koda?
To imam narejeno s pragma ukazom, na primer:
#pragma abs_address:7001
tabela....
#pragma end_abs_address

lp
Rajko
Nazaj na vrh
clownfish
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2010 1:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

soprgrca je napisal/a:

Če te prav razumem bi rad tabelo nekih vrednosti ali znakov imel določeno in shranjeno v flash pomnilniku kjer je med drugim tudi programska koda?

Ja to bi rad..

Ah.. poizkušam "prevesti" tole kodo:

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=4082&postdays=0&postorder=asc&start=0

A kljub temu, da definiram strukturo kot const mi kmalu (če dodam preveč menijev) javi, da je zmanjkalo ram-a..

Napaka: Area "bss" not large enough
http://www.dragonsgate.net/FAQ/cache/76.html

Torej je sama struktura v Ram-u ne v Flash-u.. ??

stvar sem trenutno rešil tako, da sem same stringe iz menijev deklariral kot:

static const char men01text34[] = "Meni 25 sub10";

Tako, da sem sprostil en del ram-a... a je struktura z pointerji še vedno v ram-u..

Vseeno to ni tista prava rešitev.. tisto kar bi želel..

tukajle:

http://www.mikrocontroller.net/topic/161251

je sicer neke vrsta rešitev ampak za WinAVR z uporabo PROGMEM ki določi naj bo vse skupaj v flash-u..
Na ImageCraft C pa mi ni jasno kako zabetonirati strukturo v Flash... in zato mi zažira ram..

ideje??
Nazaj na vrh
soprgrca
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 9:29
Aktiv.: 0.16
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2010 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na žalost ti kaj pametnega ne znam predlagati. Nekih struktur kot so te za menije nisem nikoli delal.
Edino shranjevanje v flash kot sem prej opisal na točno določeno mesto in potem branje z uporabo pointerjev z naprej določenimi pravili.

lp
Rajko
Nazaj na vrh
clownfish
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 12:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

soprgrca je napisal/a:
Edino shranjevanje v flash kot sem prej opisal na točno določeno mesto in potem branje z uporabo pointerjev z naprej določenimi pravili.

Hmm.. mogoče bi pa poizkusil in tole mojo strukturo z #pragma postavil v flash kam proti koncu le tega..

nič bo treba poizkusiti..
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni