www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnete januar 2010
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 27, 28, 29  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.57
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 1:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

David2204 je napisal/a:
Da ne odpiram nove teme, vas kar tukaj vprašam. Poznate mogoče kako trgovino v novogoriški okolici, ki prodaja peroksid, čistilni aceton in izopropanol (po možnosti, da me ne bodo gledali kot letalskega bombaša)? Laughing

Sem že bil v Merkurju (tistemu z gradbenim materialom in podobnimi zadevami), pa sem našel le klorovodikovo. Confused

Čistilni alkohol dobiš v Kemometalu, vodikov perksid pa v goriški lekarni. Vprašali te bodo po osebnem dokumentu, glede starosti pa ni pomembno. Mislim da je cena cca. 3€ za liter. Kar se pa tiče alkohola, jaz uporabljam tegale, ki je najcenejši (4€). Drugače je cena najčistejšega 27€.

Lp, Alen
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 9:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravljal Gorenje mikrovalovko, kateri je motor za pogon pladnja delal kot žmigovec (sad radi, sad ne radi ...). Kaj naj rečem - nič čudnega, da grejo firme v maloro, če delajo tako kot mojo mikrovalovko ...

Z dvema besedama - sračje gnezdo, pa še to ne dobro skupaj sestavljeno (sponka na motorju je bila nataknjena le kak mm in je enkrat bil kontakt drugič pa ne). Saj ne bi nič rekel, če ne bi te mikrovalovke že enkrat imel v servisu zaradi praktično istega razloga (le da je bila takrat sneta sponka pri diodi ...)
In potem grejo štrajkat ......

LP, Grega

p.s. Da ne omenim da noter ni nobene stvari, kjer gor ne bi bilo kitajskih pismenk ...
p.p.s. Izgubil zaupanje v "slovensko" robo ... Od VSEH kuhinjskih naprav naju po slabih dveh letih zaj ... SAMO "slovenske" naprave ... Dobro, da sem za "glavne" zadeve vzel Electrolux ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.40

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:

p.s. Da ne omenim da noter ni nobene stvari, kjer gor ne bi bilo kitajskih pismenk ...
p.p.s. Izgubil zaupanje v "slovensko" robo ... Od VSEH kuhinjskih naprav naju po slabih dveh letih zaj ... SAMO "slovenske" naprave ... Dobro, da sem za "glavne" zadeve vzel Electrolux ...

Hahaha...
Pred par leti sem popravljal DVD player od Gorenja, ki je bil tudi poln kitajskih pismenk. Ko sem iskal načrt, sem ugotovil, da je player doma v Turčiji. Razlika je bila samo ta, da je Gorenjev imel regijsko zaporo in na škatli napis Gorenje...
Cena le tega je bila 27.000 SIT, turškega pa 19.000 SIT...
...in so ga prodajali tudi pri nas! Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 9:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@mucek & @kastaneda:
http://www.vestel.com/

Do te strani sem prišel, ko sem nastavil DVD player na NTSC in ga nisem mogel več nazaj (sem ga odprl, pogledal največji čip, ki je notri)
No, našel nisem ničesar pametnega... DVD predvajalnik je sedaj uporaben samo kot radio Sad

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
rastamajks
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Mar 2006 13:03
Aktiv.: 0.45
Kraj: zalec

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@mucek
zdaj nevem če si naredil prav ker si za "glavne" zadeve vzel Electrolux ker jih ne poznam dobro, vem pa zagotovo da si naredil prav ker nisi vzel za "glavne" zadeve Gorenje! Pred kakšnim pol leta sem bil v gorenju na praksi in sem imel priložnost videti kakšno "svinjarijo" vgrajujejo v apatarte...v glavnem vse z kitajsko štempilko Sad zdaj so še tiste kvalitetne kompresorje hladilnikov ki so jih vgrajevali v aparate in motorje pralnih strojev zamenjali z kitajskimi za razliko nekaj drobiža v ceni, v zameno pa so dobili od 10 do 15 Db(A) glasnejše aparate in vprašanje koliko ur manj delovanja...posledično pa seveda izgubo strank!
V glavnem hočem povedati da danes teško dobiš že kaj brez kitajske štempilke... Sad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rastamajks je napisal/a:
@mucek
zdaj nevem če si naredil prav ker si za "glavne" zadeve vzel Electrolux ker jih ne poznam dobro, vem pa zagotovo da si naredil prav ker nisi vzel za "glavne" zadeve Gorenje! Pred kakšnim pol leta sem bil v gorenju na praksi in sem imel priložnost videti kakšno "svinjarijo" vgrajujejo v apatarte...v glavnem vse z kitajsko štempilko Sad zdaj so še tiste kvalitetne kompresorje hladilnikov ki so jih vgrajevali v aparate in motorje pralnih strojev zamenjali z kitajskimi za razliko nekaj drobiža v ceni, v zameno pa so dobili od 10 do 15 Db(A) glasnejše aparate in vprašanje koliko ur manj delovanja...posledično pa seveda izgubo strank!
V glavnem hočem povedati da danes teško dobiš že kaj brez kitajske štempilke... Sad

Smile Ti si vsaj do proizvodnje prišel... Meni so kot študentu elektrotehnike na smeri Avtomatika dali fascikle za prenašat v arhiv. Aja, pa na uro so plačali okoli 3.5€.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
rastamajks
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Mar 2006 13:03
Aktiv.: 0.45
Kraj: zalec

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@NeoTO
Jaz sem bil drugače v Akustičnem laboratoriju ampak sem imel to možnost "srečo" da sem spoznal celotno Gorenje od proizvodnje do vzdrževanja in videl kaj se dogaja v gorenju!! Z 3.5€ si bil pa lahko kar zadovoljen, jaz še približno nisem dobil toliko, verjetno sem imel smolo da sem prišel ravno v času "recesije" čeprav je v Gorenju "recesija" obstajala samo navidezno!!!
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

David2204 je napisal/a:
Da ne odpiram nove teme, vas kar tukaj vprašam. Poznate mogoče kako trgovino v novogoriški okolici, ki prodaja peroksid, čistilni aceton in izopropanol (po možnosti, da me ne bodo gledali kot letalskega bombaša)? Laughing

Sem že bil v Merkurju (tistemu z gradbenim materialom in podobnimi zadevami), pa sem našel le klorovodikovo. Confused

Izopropanol in vse ostale stvari dobiš v Mavrici, če jo imaš kje v bližnini, sicer pa je cena izopropanola za 1l 4€, peroksid pa je praktično zastonj.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo opustil elektroniko Liar , sedaj sem na računalniškem področju Very Happy

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.91
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala vsem. Bom jutri med poukom skočil do kemometala in lekarne. Se že veselim, da se bo čez vikend jedkalo Smile

Škoda le, da je najbližja Mavrica v Logatcu Razz
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jedkam

IMG_3403.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  237.89 KB
 Pogledana:  38 krat

IMG_3403.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 1:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Haha, zaljubljen powr!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Raptor
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20
Aktiv.: 2.53
Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 1:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sestavil in preizkusil UHU servo krmilnik. Kako lepo je, ko neka stvar dela iz prve. Dancing Jutri pa sledi še igračkanje s parametri.

UHU.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  562.5 KB
 Pogledana:  41 krat

UHU.jpg

Nazaj na vrh
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.46
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 1:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavadi je nekaj hudo narobe, če deluje iz prve! Laughing

Sam se trenutno ukvarjam s LCD 2x16 iz Gratz-a in s programom za VA meter, ki ga je Silvo naredil. Zadeva deluje OK, le občasno mi začne prekinjati.. pozdravni napis ne pride do konca - pa reset in znova. Neutral
Še video, če kdo ve, kaj je narobe; http://www.youtube.com/watch?v=w4mHrkjN73M

edit; ugotovil, čemu se daje 100nF kond. pred uCjem na napajanje in kakšen manjši elko tudi ne škodi. Problem je bilo napajanje, ki je bilo direkno iz ICD2 clone - očitno dovolj nestabilno.
Na napakah se učimo... Mr. Green

IMG_1212_800x600.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  56.31 KB
 Pogledana:  4 krat

IMG_1212_800x600.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 3:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Haha, zaljubljen powr!

Moja na sreco ne bere tega foruma ostali pa psst!
Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 27, 28, 29  Naslednja
Stran 18 od 29

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni