|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.51 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 10:10 am Naslov sporočila: Polnilna baterija - menjava |
|
|
Na strojčku za dekoracijo ''moškega okrasa'' je potrebno zamenjati akumulator zato sem zadevico odprl. Ker pa s tem nimam izkušnje rabim informacijo. Ali je jeziček/nogica (na sliki označeno) na novih baterijah pritrjeno in odspajkam z vezja - oz. pustim nogice v vezju in odstranim baterijo iz jezička (čeprav ni videti spajkana)
Potem pa še vprašanje,; kje naj kupim tako baterijo - da ne bom šel na Philips servis ponjo?
Hvala
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.43 MB |
Pogledana: |
14 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
743.18 KB |
Pogledana: |
14 krat |

|
Nazadnje urejal/a webmouse Ned Jan 24, 2010 12:18 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.65 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Če praviš. da baterija ni zaspajkana potem so jezički najo privarjeni. Ko boš kupil drugo baterijo, verjetno jo imajo v Delkotu daš lahko, če se ne motim pri njih jezičke nanjo celo zavariti, sicer pa to izvajajo tudi druga podjetja. Lahko pa jezičke samo tako zviješ, da bo imela nova baterija kontakt in jo nekako pritrdiš na TIV. Spajkanje na kontakte baterije pa se meni doma ni obneslo. Imeti moraš zelo veliko temperaturo spajkalnika in moraš segreti hitro, sicer uničiš akumulator.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož
Nazadnje urejal/a PZUFIC Ned Jan 24, 2010 11:25 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.01 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz to počname z navadnim spajkalnikov, pri katerem gre temperatura do 500 °C. Spajkalnik navijem na najvišjo temperaturo potem pa jeziček čisto malo prilimam z sekundnim lepilom (zato da stoji na mestu) potem pa pritisnem zraven spajkalnik (za kako sekundo) nato pa dodam večjo količino spajke, tako da nastane nekakšna kepica. Do sedaj mi je tako še zmeraj uspelo. Če sem delal drugače se mi je znalo zgodit, da mi je kontakt odpadel od akumulatorja zaradi preslabega spoja dveh kovin.
l.p.
Nazadnje urejal/a sebastjan.kamensek Ned Jan 24, 2010 11:24 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Akumulacija, akumulirati---akUmulator
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.01 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Popravil pa še obrazložitev za vse ostale, da se boste lahko učili na mojih napakaj
akumulírati -am nedov. in dov. (ȋ) zbirati, nabirati, kopičiti: akumulirati energijo, paro, vodo // ekon. zbirati, kopičiti sredstva za določen namen: podjetje akumulira na račun potrošnikov / akumulirati kapital spreminjati presežno vrednost v kapital akumulíran -a -o: sklad akumuliranega denarja zbranega, nabranega
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.02
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malce SMD ali pa vodovodarske paste in zadeva prime kakor mora instantno
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.40
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstajajo pa tudi baterije z že navarjenimi takšnimi jezički. Nekaj časa nazaj sem takšne kupil v HTE-ju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.53 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali so poli na baterijah iz aluminija. Če je temu tako, potem se zadevo nakapa z oljem in potem očisti, razmasti, ter opravi postopek spajkanja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.51 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem pri delkotu vprašal če ima take z kntakti - pa je dejal da to pri njih gor da. Takda mi je kar tam gor dal.
Sedaj pa je namesto iztrošene 600mAh notri 1200mAh - bom sprobal ob času koliko drži - zdaj je na prveem polnjenju
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni