Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gasilec1994 Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 17:02 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.11 Kraj: Sladki vrh
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 9:03 pm Naslov sporočila: 500 w FBT niskotonski zvočnik |
|
|
kupil sem zvočnike 2 satelita in 2 nizkotonca eden nizkotonec pa mi ne igra lepo ko jih mam na tiho kot da bi odzadi slišal rahlo šumenje kaj bi lahko to bilo ali se da popravit? LP vsem _________________ elektrika je edina punca ki se ne pusti otipavat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da je problem na samem izvoru...se pravi ojačevalec....  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilec1994 Član

|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem že sprobal menjat izhode a na drugem izhodu enako slabo igra drugi nizkotonec pa ima lep glas LP _________________ elektrika je edina punca ki se ne pusti otipavat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilec1994 Član

|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
pa če bi se dalo to kako popravit, ker je malo moteče LP _________________ elektrika je edina punca ki se ne pusti otipavat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se pravi, če izvor glasbe izklopiš (stop na playerju), šuma ni. Šum se pojavlja samo ob basu?
Če ja, potem je driver skurjen.
Tuljava je navita na papirnat ali plastičen tulec. Če ga preveč goniš (toplota!), se papir ali plastika scefra in drgne notri po utoru magneta.
Ali pa so smeti notri.
Če so novi, pa jih nisi gonil nad max. dovoljeno močjo, potem reklamiraj.
Če pa so rabljeni, je edino servis (npr. Žagar audio). Sam doma ne boš mogel dobro popraviti.
Če je odgovor na zgornje vprašanje NE, potem je vzrok v playerju ali ojačevalcu. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilec1994 Član

|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja ko jih imam na tišje potem ko naprimer bi mogel vdarit dašumi drugače špila ko pa dam na glas pa je lej glas in lepo vdari to je samo na enem nizkotoncu na drugem ni teh težav lepo igra tudi ko jih imam na tiho LP _________________ elektrika je edina punca ki se ne pusti otipavat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je navitje poškodovano, ali pa kakšen tujek. Poizkusi premakniti membrano zvočnika z roko, pa nežno prosim in seveda s tremi prsti okoli kalote NEŽNO in z OBČUTKOM. Ne smeš slišati nič. Če slišiš najmanjši šum je zvočnik . Garancija je pa vprašanje zase, čeprav s slabotnim ojačevalnikom hitro uničiš močne omarice, samo takrat zadnjič zaigrajo visokotonci. Nizkotonci so ponavadi trpežne stvari. Primer: sin je gnal Jamo 50W s 85W ojačevalnikom. 3x je visokotoncem dal slovo , basovčka pa še igrata. Meni so crkavali visokotonci, ker je predojačevalnik klipal, na sobni jakosti ~ 2 x 1W sta visokotonca "20W" .
Upam, da sem ti pomagal.
PS. Še enkrat, Nežno pritisni! _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
ja ko jih imam na tišje potem ko naprimer bi mogel vdarit dašumi drugače špila ko pa dam na glas pa je lej glas in lepo vdari to je samo na enem nizkotoncu na drugem ni teh težav lepo igra tudi ko jih imam na tiho LP |
Joj, oprosti... sploh volje nimam, da bi ti odgovoril na vprašanje. Ti se niti ne potrudiš problema opisat, sam jezik pa... brez komentarja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilec1994 Član

|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 11:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja bom jutri vzel mrežo dal dol in tole sprobal in sporočal seveda da mi zelo pomagate ko mi davate nasvete kaj naj storim ker za tole zadevo sem odštel veliko denarja. LP in še enkrat hvala
No, malo bolj se potrudi z jezikom, pa bomo imeli še več veselja pri pomoči. Veš, težko je odgovarjati, če moraš najprej še ugibati kaj si hotel vprašati. VolkD _________________ elektrika je edina punca ki se ne pusti otipavat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 2:52 am Naslov sporočila: |
|
|
gasilec1994 je napisal/a: |
ja ko jih imam na tišje potem ko naprimer bi mogel vdarit dašumi drugače špila ko pa dam na glas pa je lej glas in lepo vdari to je samo na enem nizkotoncu na drugem ni teh težav lepo igra tudi ko jih imam na tiho LP |
Kaj?
Oprosti, ampak ne razumem nič.
... ... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilec1994 Član

|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 7:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
sedaj sem nežno pritisnil kaoto in sliši se šum kaj to je tujek ? _________________ elektrika je edina punca ki se ne pusti otipavat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je to kaota?
VolkD je napisal/a: |
No, malo bolj se potrudi z jezikom, pa bomo imeli še več veselja pri pomoči. Veš, težko je odgovarjati, če moraš najprej še ugibati kaj si hotel vprašati. VolkD
|
Bom ti rekel nekaj. Več kot trideset let sem previjal zvočnike in sem ti mislil pomagati, pa sem si premislil.
Pozdrav, Branko _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilec1994 Član

|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
kalote se opravičujem, z tremi prsti sem rahlo porinil zvočnik in sliši se šum LP _________________ elektrika je edina punca ki se ne pusti otipavat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda se sliši šum, če zvočnik drsi po mizi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilec1994 Član

|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
kaj veste kam bi lahko dal ta zvočnik na popravilo sem pa iz okolice Maribora? _________________ elektrika je edina punca ki se ne pusti otipavat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|