|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pioneer 3112 Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 17:02 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.11 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem odprl receiver , prosil bi vas ,da mi poveste kje se nahaja procesor in equalizer čip. Sicer sem receiver kupil rabljen , že takrat mi je bil sumljiv zaradi cene. Na pokrovu od receiverja je na desni strani , črn flek , iz tega je razvidno , da je nekaj zelo močno počilo. Drugače pa 50 eur za popravilo bi bila absolutno previsoka cena . Tako ,da sem obupal in ga bom verjetno prodal in kupcu povedal kaj je na stvari. Mislim ,da nima smisla popravljat, čeprav ima dokaj kvalitetno sestavo , elna kondenzatorji , in nichicon kondezatorja na izhodu. Receiver mi je drugače škoda prodat, ima zelo kakovosten in čist zvok, ima tudi zelo visoke zvokovne ocene . Prilagam slike vezja.
http://www.hopsasa/f/1U/nv/3o942tF7/1.jpg
http://www.hopsasa/f/S/Wy/2XyKzcqu/gor.jpg |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pioneer 3112 Član

|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
In to naj bi bil forum , ignoranca nimate nobene tolerance. Pomembno je da je pravopis brez napak , kaj je to mogoče forum ,kjer se poučuje slovenščino . Pravila si pa nekam vtaknite . Vse se vrača . Zelo ste me razočarali. Toliko brihtnih glav na kupu , ne se si boste prste polomil ,od tipkanja . Vprašam kje se nahaja procesor in kje equalizer čip , slika je bila objavljna tu gor . Ampak če ni pravopis pravilen potem ne bo nič haha , ne hvala za tak forum. Upam ,da ko boste sami nekaj potrebovali , in bo vam nekdo znal pomagat ,da vam ne bo , takrat se boste spomnili na ignoranco.
Nazadnje urejal/a Pioneer 3112 Pon Jan 25, 2010 8:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
A pa se na kakšni plati vidi zažganina ali je samo na pokrovu?
Saj če prav razumem niti vokali niti bassi niso v redu?
A je kakšen kondenzator napihnjen, kakšen čip zažgan?
Kako čemo vedet kje je procesor in equalizer, če še nismo imeli opravka z enakim tipom... To ima vsak drugje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pioneer 3112 Član

|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
gregzy87 hvala za odgovor , ne zažganine ni vidne , zažganina je samo na pokrovu . Iz tega sklepam ,da je bil samo toliko porihtan ,da ga je lahko prodal. Ne niti vokal niti basi niso vredu. Kondenzatorji in čipi so na prvi pogled videti vredu. Hvala gregzy87 , sedaj ko vidim ,da mi hočeš pomagat bom še enkrat pregledal vse in sporočim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti je 50 € preveč za popravilo, sklepam, da si za receiver dal manj kot 50 €.
Malo penezov (gnarja), malo muzike. Tako pač je to. Rezervni deli znajo biti dragi. Še posebej, če so namenski, kar je v takšnem sprejemniku zelo verjetno. Čisto možno, da bo tak del stal več kot 50€.
Sicer si se pa že odločil, da ga boš prodal.
Pa malo potrpljenja ne bi škodilo. Mogoče pa si navajen, da se ti vse želje v trenutku uresničijo ? Blagor tebi.
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pioneer 3112 Član

|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne obelix tega nisem navajen , sem navajen potrpljenja. Samo ,da pa ljudje vedo povedat kaj bi bilo za naredit pa tega ne storijo to me moti . Zaenkrat ga še nimam namena prodat. Oja Receiver je bil nov takrat okoli 400 do 500 eur. Bil pa je kupljen na hitro , cena pa tudi ni bila nizka . Drugače pa receiver oddaja neke čudne vonjave podobne zelo čudnemu parfumu , tak dišeč vonj oddaja nevem. Po pregledu sporočim kako je z elementi objavil pa bom tudi več slik vsakega elemnta posebaj tako da .Sicer pa če bo cena popravila tam do 70 eur toliko bi še odštel za popravilo. Drugače je receiver star okoli 5 let. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gospod Pioneer..... naša kristalna krogla je še vedno na servisu!
Pa tudi, ko jo imamo, vas je veliko v vrsti in je potrebno malce počakati.
To ni "chat-room" ampak forum, kjer vsak odgovori takrat, ko ima čas. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.26 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pioneer, ti si pa res slika. Na forum daš dve sliki (na katerih se vidi samo končna stopnja) in ker v 20 (dvajsetih) minutah ni odgovora smo vsi tukaj ignoranti. Pa kaj res misliš da tukaj čakamo kot vojaki, da se pojavi en model, ki začne soliti pamet?
99,9% tukaj prijavljenih takega receiverja še ni videlo od znotraj, ti pa pričakuješ odgovor (ki ti ga sploh nihče ne more podati, ker se procesorja ne vidi) v 20(!) minutah. Pa tudi če bi ti povedal kje je, kaj si boš pa počel s to informacijo? Kaj avto tudi popravljaš preko interneta?
Malo se zamisli... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pioneer 3112 Član

|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
igor_k na forum sem dal sliki celotnega receiverja , potem očitno nima procesorja ali? , le kje se skriva. Jutri objavim še več slik . Sovražim slikanje . Elementi so videti vredu . Zanimivo in kakšen izgleda procesor , je to kakšen čip , koliko je velik? .Hm zanimivo se sliši procesor hm . Praviš da skoraj nobeden od vas ni videl notranjosti tega receiverja zanimivo. Je sploh kdo od vas že popravljal receiver? in katero znamko. Jutri se slišimo grem spat. Hvala vsem za potrpežljivost .
Nazadnje urejal/a Pioneer 3112 Pon Jan 25, 2010 10:25 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz vem da sem ga že popravljal, mislim da Sony .
Samo mimogrede:
Na živce mi gre, da ko dobim od nekoga nekaj za popravit, takoj reče, da nekaj ne dela v redu in je skurjeno. Potem ugotovim, da se med zvokom sliši brum... potem zamenjam kondenzator v napajalniku, priklopim in je v redu. Si mislim, to je to in dam nazaj. Potem izvem, da še en izhod ni delal.
Kaj, a to bi moral potem jaz ugotavljati a dela vseh 6 kanalov, a dela video izhod, a dela FM tuner, a dela vse od vsega . Pa saj nimam časa, da bi šel vse preverjati. Sploh če dobim od posrednika nekaj, se ogromno info. izgubi. A ima kdo tudi take probleme včasih? Sploh pri takih stvareh, ki imajo "svašta" notri . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda, na tem forumu ni nikogar, ki je popravljal kakršen koli receiver, zato ti tudi ne odgovorijo. Še manj pa se jim sanja, kaj je to procesor, še manj pa DSP
Povezave do shem obeh delajo brez problema, ravnokar sem obe shemi DL, pa sem daleč iz SLO s slabo internetno povezavo.
Če ti bo slučajno upelo dolpotegnit oba pdfja, boš na shemah natančno videl, kje je sistemski procesor, kje je DAC, kje je DSP, kaj je na izhodu......
Glede na tvoje pljuvanje po forumaših in ocenjevanje njihovega znanja, kar tako, po dolgem in počez, bi bil pa presenečen, če bi ti bo kdo sploh še odgovoril.
Pravil foruma ti pa ne bom omenjal, saj si jih zagotovo prebral.
Po moje ni procesor ampak je šel upor IC1201 zaradi česar je šel kondenzator RY801, ta pa je povzročil da je šel tranzistor T2.
Če te je receiver koštal samo 50€ najbolje da kupiš drugega. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po vsem prebranem ugotavljam:
Dobrota je sirota.
in
Če ne popraviš TAKOJ za 10€ si butel.
Hvala za takšne "stranke" na našem forumu. Jih rabimo ne!
Samo moje mnenje, mogoče se kdo s tem ne strinja. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
gregzy87 je napisal/a: |
......Na živce mi gre, da ko dobim od nekoga nekaj za popravit, takoj reče, da nekaj ne dela v redu in je skurjeno. Potem ugotovim, da........... |
Ne gregzy, vedno, ko dam stvar iz rok, preverim, če le ta dela tako kot bi morala. Pa ni važno koliko vhodov in izhodov ima, koliko funkcij... vključno z delovanjem daljinca pa če ima sto tipk.
In seveda zadeva gre iz mojih rok čista(zunaj in znotraj), pa ni važno kako umazana mi je v roke prišla. _________________ Lp, Jaka
Nazadnje urejal/a Jaka57 Pon Jan 25, 2010 11:04 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pioneer 3112 je napisal/a: |
i.......... Jutri objavim še več slik . Sovražim slikanje . Elementi so videti vredu . Zanimivo in kakšen izgleda procesor , je to kakšen čip , koliko je velik? ......... |
In kaj misliš slikati, če se ti ne sanja kako elementi izgledajo? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pioneer 3112 je napisal/a: |
Pravila si pa nekam vtaknite . Vse se vrača . Zelo ste me razočarali. Toliko brihtnih glav na kupu , ne se si boste prste polomil ,od tipkanja ... Upam ,da ko boste sami nekaj potrebovali , in bo vam nekdo znal pomagat ,da vam ne bo , takrat se boste spomnili na ignoranco. |
in to ne po enem dnevu ampak 20ih minutah
Se opravičujem za offtopic. Ampak, ker me zelo zanima moram vprašati:
"A si slučajno edinček?" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni