www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

EAGLE autoroute selection (izbira)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.65
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 5:25 pm    Naslov sporočila:  EAGLE autoroute selection (izbira) Odgovori s citatom

Pozdrav,
zanima me, če je možno v eagle-u uporabiti autoroute samo na izbiri? Označiš elemente in uporabiš autoroute samo na njih. Imam namreč 3 tranzistorje, ki mi jih nikakor ne uspe povezati s pripadajočimi elementi. Povezave pa morajo biti minimalno 2mm debeline, plus tega pa mora ven priti še ground plane, da ne bom uporabljal kratkih spojev na njih. Tranzistorji morajo biti fiksno postavljeni tako kot so zdaj, ker jih bom montiral na hladilno rebro in je razdalja že določena. Ima morda kdo še kakšno idejo za drugačno postavitev ostalih elementov?
PS.: Za tranzistorji ne sme biti noben element.

Ojacevalec_Power.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Ojacevalec_Power.zip
 Velikost datoteke:  5.15 KB
 Downloadano:  25 krat

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem malce pogledal.

1. Upori so nekam majhni, tako ne more povezati več vij pod njim, daj normalne velikosti 12mm
    2. Razpored si zakompliciral popolnoma, samo zaradi videza sedaj trpi autorute
    3. Niso kondenzatorji nekam majhni? Si prepričan da je med priključkoma zgolj (od oka) 4 mm?
    4. Bi ti pomagal še bolj če bi mi dal shemo zraven ...

ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekako sem zvezal vse brez autorouterja. Polygon sem zbrisal in sem mase povezal z malo debelejšo linijo. Upori mi kar ustrezajo zaradi velikosti ploščice. Za kondenzatorje pa ne vem katere misliš. Mi lahko poveš točno številko iz sheme?

Ojacevalec_Power.zip
 Opis:
Shema, TIV

Download
 Velikost datoteke:  65.98 KB
 Downloadano:  11 krat

gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če bi ročno povezal tiste stvari, ki morajo biti točno določeno povezane, za ostale pa uporabil autorouter? Lahko bi pa direktno uporabil autorouter in bi potem spremenil tiste povezave, ki morajo biti "posebno" povezane.

P.s. nisem gledal shem...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj je že urejeno. GregorN, za kondenzatorje pa še zdaj ne vem, zakaj bi bili premajhni.
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si pa zakompliciral zaradi izgleda. Potem, ko sem premetal elemente tako, da je vse skupaj čemu podobno sploh nisem potreboval avtorouterja....

Ti pripenjam samo ploščico.... ker mi ES priključni niso bili jasni sem jih odstranil, na shemi jih ni!

Ojacevalec_Power.zip
 Opis:

Download
 Velikost datoteke:  5.65 KB
 Downloadano:  15 krat

Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 8:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto so bili samo kratkospojniki. Hvala, bungee. Bom še poskusil. Postavitev elementov je na prvem mestu, od tam naprej je potem le še 10% dela. Smile . Ni mi pa jasno, kako ti je uspelo povezave tako poenostaviti. Koliko časa si porabil za razporejanje elementov? Very Happy
bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ljudsko je napisal/a:
Tisto so bili samo kratkospojniki. Hvala, bungee. Bom še poskusil. Postavitev elementov je na prvem mestu, od tam naprej je potem le še 10% dela. Smile . Ni mi pa jasno, kako ti je uspelo povezave tako poenostaviti. Koliko časa si porabil za razporejanje elementov? Very Happy

Ne več kot 10 minut Wink
Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljaš kakšno posebno pravilo, oz. postopek, kako se lotiti razporeditve?
bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včasih, ko ni bilo takih krasnih programov in je bilo potrebno stvari zvezat "na roke" si stvari najprej dobro premislil preden si se lotil česa, drugače je šlo v nič veliko papirja, radirk in svinčnikov Razz. S časom dobiš občutek in je CAD le še orodje za izvedbo.

Drugače pa se ponavadi lotim tega tako, da gledam unrouted signale, kako najbolj brez prepletanja postaviti elemante, ker posledično je tudi samo routanje lažje.
Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vie mi delajo preglavice. Ko hočem narediti kratkostično povezavo, ker na ploščici pač ni več prostora, mi izpiše program napako, da ne more ustvariti vie. Kratkospojnike delam tako, da najprej na spodnji strani potegnem signal, kliknem, nato zamenjam na zgornjo stran ploščice, potegnem in spet kliknem. Dobim tole:

PS.: Tisto vezje, ki si mi ga narisal je sicer OK, ampak sem šele zdaj videl, da si povezal Q4 in Q2 predaleč narazen. Med Q2 in bazami Q3 in Q4 mora biti čim krajša vez. Zato me je vedno mučilo, kako potem maso povezati, da bo vez dovolj debela. Zdaj sem to nekako popravil.

Capture.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  27.17 KB
 Pogledana:  0 krat

Capture.PNG

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni