|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.65 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 5:25 pm Naslov sporočila: EAGLE autoroute selection (izbira) |
|
|
Pozdrav,
zanima me, če je možno v eagle-u uporabiti autoroute samo na izbiri? Označiš elemente in uporabiš autoroute samo na njih. Imam namreč 3 tranzistorje, ki mi jih nikakor ne uspe povezati s pripadajočimi elementi. Povezave pa morajo biti minimalno 2mm debeline, plus tega pa mora ven priti še ground plane, da ne bom uporabljal kratkih spojev na njih. Tranzistorji morajo biti fiksno postavljeni tako kot so zdaj, ker jih bom montiral na hladilno rebro in je razdalja že določena. Ima morda kdo še kakšno idejo za drugačno postavitev ostalih elementov?
PS.: Za tranzistorji ne sme biti noben element.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Ojacevalec_Power.zip |
Velikost datoteke: |
5.15 KB |
Downloadano: |
25 krat |
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem malce pogledal.
1. Upori so nekam majhni, tako ne more povezati več vij pod njim, daj normalne velikosti 12mm
2. Razpored si zakompliciral popolnoma, samo zaradi videza sedaj trpi autorute
3. Niso kondenzatorji nekam majhni? Si prepričan da je med priključkoma zgolj (od oka) 4 mm?
4. Bi ti pomagal še bolj če bi mi dal shemo zraven ...
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.65 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekako sem zvezal vse brez autorouterja. Polygon sem zbrisal in sem mase povezal z malo debelejšo linijo. Upori mi kar ustrezajo zaradi velikosti ploščice. Za kondenzatorje pa ne vem katere misliš. Mi lahko poveš točno številko iz sheme?
|
 Download |
Ojacevalec_Power.zip |
65.98 KB |
11 krat |
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.32 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če bi ročno povezal tiste stvari, ki morajo biti točno določeno povezane, za ostale pa uporabil autorouter? Lahko bi pa direktno uporabil autorouter in bi potem spremenil tiste povezave, ki morajo biti "posebno" povezane.
P.s. nisem gledal shem...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj je že urejeno. GregorN, za kondenzatorje pa še zdaj ne vem, zakaj bi bili premajhni.
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si pa zakompliciral zaradi izgleda. Potem, ko sem premetal elemente tako, da je vse skupaj čemu podobno sploh nisem potreboval avtorouterja....
Ti pripenjam samo ploščico.... ker mi ES priključni niso bili jasni sem jih odstranil, na shemi jih ni!
|
 Download |
Ojacevalec_Power.zip |
5.65 KB |
15 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Pon Feb 01, 2010 8:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Tisto so bili samo kratkospojniki. Hvala, bungee. Bom še poskusil. Postavitev elementov je na prvem mestu, od tam naprej je potem le še 10% dela. . Ni mi pa jasno, kako ti je uspelo povezave tako poenostaviti. Koliko časa si porabil za razporejanje elementov?
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 01, 2010 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
ljudsko je napisal/a: |
Tisto so bili samo kratkospojniki. Hvala, bungee. Bom še poskusil. Postavitev elementov je na prvem mestu, od tam naprej je potem le še 10% dela. . Ni mi pa jasno, kako ti je uspelo povezave tako poenostaviti. Koliko časa si porabil za razporejanje elementov?  |
Ne več kot 10 minut
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Pon Feb 01, 2010 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljaš kakšno posebno pravilo, oz. postopek, kako se lotiti razporeditve?
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

|
Objavljeno: Pon Feb 01, 2010 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Včasih, ko ni bilo takih krasnih programov in je bilo potrebno stvari zvezat "na roke" si stvari najprej dobro premislil preden si se lotil česa, drugače je šlo v nič veliko papirja, radirk in svinčnikov . S časom dobiš občutek in je CAD le še orodje za izvedbo.
Drugače pa se ponavadi lotim tega tako, da gledam unrouted signale, kako najbolj brez prepletanja postaviti elemante, ker posledično je tudi samo routanje lažje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Pon Feb 01, 2010 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vie mi delajo preglavice. Ko hočem narediti kratkostično povezavo, ker na ploščici pač ni več prostora, mi izpiše program napako, da ne more ustvariti vie. Kratkospojnike delam tako, da najprej na spodnji strani potegnem signal, kliknem, nato zamenjam na zgornjo stran ploščice, potegnem in spet kliknem. Dobim tole:
PS.: Tisto vezje, ki si mi ga narisal je sicer OK, ampak sem šele zdaj videl, da si povezal Q4 in Q2 predaleč narazen. Med Q2 in bazami Q3 in Q4 mora biti čim krajša vez. Zato me je vedno mučilo, kako potem maso povezati, da bo vez dovolj debela. Zdaj sem to nekako popravil.
|
27.17 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni