|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Jan 23, 2008 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
LENUH je napisal/a: |
Emisija katodne cevi je šla k vragu-zamenjaj ekran...nov tv je še bolja rešitev.Ali pa ti ga bo kak serviser (regeneriral - električno ali ultrazvočno ). Seveda se je to izkazalo v večini primerov kot blažev žegen. |
Tale metoda me pa zanima. A lahko poveš kaj več o njej?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zmagovalec Neznanec

Pridružen-a: Tor 26 Jan 2010 12:17 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2010 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
meni na podobnem TV slika "prekinja" dela spet ne dela, pa me zanima čpe inma kdo kako izkušnjo z tem!
LPjavascript:emoticon(' ') |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.08 Kraj: okolica Kranja
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2010 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo natančno preglej tiskano vezje in sumljive spoje prelotaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zmagovalec Neznanec

Pridružen-a: Tor 26 Jan 2010 12:17 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pon Feb 01, 2010 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni:
Zadnič sem na grobo opisal svojo težavico z TV.
Pregledal sem vse lote, sumljive sem pospajka, težava pa mi se še vedno pojavlja.
Največja težava pri tem je da gre za prehodno (občano ) zadevo.
In sicer imam lepo sliko TV dela normalno, naenkrat pa mi se slika po verikali zoži (za cirka 8 cm na vsaki strani), v zgornjem levem robu jo malce potegne.
Kvaliteta slike tudi upade, ter potegne na malce rdečo.
Včeraj sem jo naprimer laufal cel dan, pa je delovala normalno - slika kot se šika.
Sumim pa da še naka ni odpravljena. Vse kar sem naredil sem pregledal lote, (slabe pospajkal, počistil vse el. plate, konektorje, Razmigal in nastavil poteciometer na RGB enoto 2.2m OHM.
Zanima me če ima kdo kakšno izkušnjo z podobno težavo in sicer sumim da mi se seseda občasno kaka napetos, k temu pa verjetno botruje kak kondenzator.
Če mi kdo lahko poda informacijo kje približno bi se lahko "ta zajec skrival".
Sp
Imama načrte, tako da me lahko konkretno usmerite.
LP
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni