|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
JamesQ Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05 Prispevkov: 362 Aktiv.: 1.60 Kraj: Novo mesto/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 01, 2010 12:07 pm Naslov sporočila: ADC modul |
|
|
Lepo pozdravljeni.
Z krmilnikom LPC2148 bi si rad ustvaril 4 vhodni ADC modul, s katerim bi diferencialno meril signale na vhodih in jih pošiljal na PC. Ker bi rad zajemal signale različnh amplitud, sem malce improviziral in naredil preprosti napetostni delilnik na diferencialnih vhodih instrumentacijskih ojačevalnikov .
Zanima me, ali bi lahko še kako drugače realiziral to?
Upor z 1k in 3.6V zener dioda sta mišljena kot zaščita pred prevelikim amplitudam. Ojačanje posameznega ojačevalnika je 1.
V priponki prilagam shemo.
LDŽ
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
132.35 KB |
Pogledana: |
87 krat |

|
_________________ Baje sem inteligentna baraba ... FAE@Silica Slovenia (= |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Feb 01, 2010 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Instrumentacijski opamp je namenjen temu, da ne obremeniš vira. Ti pa si gor "nabasal" nizkoohmske upore, in se ti bo vir sesedal.
Delilnike daj med opamp in uC.
Ali še bolje, uporabi HiZ input opamp, ki mu lahko kontroliraš offset in ojačanje. Jaz uporabljam enega od Analog Devices. Trenutno ne najdem oznake. Enojni opamp v mini ohišju s temi lastnostmi. Lahko jutri pogledam na šihtu kateri.
Seveda pa moraš napajanje operacijca dvignit nad nivo vhodnih signalov.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JamesQ Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05 Prispevkov: 362 Aktiv.: 1.60 Kraj: Novo mesto/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 01, 2010 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly, zanimiv predlog. Sam sem imel v mislih, da bi zmanjšal signal tako, da bi prišel na diferencialna vhoda opampa znižan na 3.3V.
Instrumentacijski ojačevalnik je tam samo zato, da lahko diferencialno dobim na izhodu le-tega max. 3.3V brez dodatnih elementov. Zaenkrat je to moja edina ideja, zato sem tudi pisal tu. Lepo prosim za pomoč.
Najlepša hvala.
LDŽ
_________________ Baje sem inteligentna baraba ... FAE@Silica Slovenia (= |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FireMan Član

Pridružen-a: Pet 06 Feb 2009 16:59 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.28 Kraj: Volavlje
|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 9:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Če si lahko izposodim tole temo.
LPC2148 ima več ADDR registrov, če se ne motim. Torej se AD pretvorbe shranijo za posamezni vhod v posamezni register.
Pri LPC2138 pa imamo en AD0DR register za shranjevanje 8-ih oziroma do 8 pretvorjenih vrednosti posameznih pretvorb. Torej moram to multipleksiranje rešiti programsko?
Ima kdo kakšno idejo kako to narediti ali pa je kdo to že naredil? Se priporočam za bljižnico.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FireMan Član

Pridružen-a: Pet 06 Feb 2009 16:59 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.28 Kraj: Volavlje
|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 2:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si bom kar sam odgovoril Bo pa mogoče še komu prav prišlo.
Biti 26:24 registra AD0DR vsebujejo kanal s katerega je bila narejena konverzija, ki je shranjena v bitih 15:6 istega registra.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni