www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Speed limiter

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 5:47 pm    Naslov sporočila:  Speed limiter Odgovori s citatom

Za Yamaha scooter moram napraviti omejevalec hitrosti. Fino je, če je elektronski, ker ga lahko po potrebi in ko si mimo tehničnega, izklopiš.
Ali je kdo od forumašev kaj takega že napravil?
Predstavljam si, da ni velika znanost, vendar ne bi rad odkrival tople vode brez potrebe.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
not perfect
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Nov 2007 17:49
Aktiv.: 1.03

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Strica Googla vprašaj glede "elektronskega omejevalnika"
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer je bila že tema o tem na forumu in tudi tam smo prišlo do sklepa da je stvar nelegalna Think
TECHNIC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18
Aktiv.: 2.57
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nelegalno sicer je, ampak jaz razmišljam takole:

Če bi po cesti z omejitvijo 70 km/h peljal s 50, kot je dovoljeno, bi veliko bolj oviral promet kakor pa če bi vozil s 70 km/h kakor druga vozila, posledično bi bilo tudi manj nesreč.

No tudi jaz sem hotel "napraviti" tak omejevalnik hitrosti, vendar sem na koncu pristal na kupljenemu ... doma delati se enostavno ne splača. Zdaj sem tako že prerastel skuter, ampak tele omejevalci so res uporabne zadeve. Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni