|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.62 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Okt 20, 2005 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
stealth.us je napisal/a: |
Kako pa lahko jaz sedaj preverim vsak posamezni bit? Ali kako bi vidva sedaj to preverjala in prizigala ledike? |
Ne vem kaj s tem misliš....
Priključi tipko namesto IR sprejemnika, delay-e pa povečaj na 1 sekundo, dobljeno vrednost pa ti naj prikaže na LCD zaslonu (ali pa uporabi printf stavke in povezavo z računalnikom). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.62 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Okt 20, 2005 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat sem šel prejšnje post-e brat, pa mi je padlo v oči, da uporabljaš PIC simulator.
Ponavadi imajo takšni simulatorji vgrajen debugger in možnost vnosa točk, kjer se program zaustavi. Pred vsakim preverjanjem pogoja pač postaviš takšno točko, nato pa imaš časa kolikor hočeš, da nastaviš prave vrednosti na vhodu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Čet Okt 20, 2005 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
stealth.us je napisal/a: |
Kako pa lahko jaz sedaj preverim vsak posamezni bit? Ali kako bi vidva sedaj to preverjala in prizigala ledike? |
Kaj kako preveris ? Stanje na vhodu, stanje spremenljivke rc_koda; kaj ? Moja koda je funkcionalni ekvivalent tvoje, ce je tvoja pravilna, je moja tudi.
Ce ima NeoTO prav (jaz danes prvic vidim ukazni nabor PICov, a se mi vseeno zdi prevedeno pravilno - torej ce je bit na vhodu vkljucen, izpusti goto ki preskoci tisti del ki nastavlja spremenljivko rc_koda), potem pac to popravi (izbrisi tisti klicaj).
Moja koda za zanko je enaka kot tvoja, le da se izvaja bistveno hitreje (tudi 25+ ukazov manj ker ni tiste vgenzdene zanke), brez ene odvecne spremenljivke in bolj simetricno kot tvoja, odvisno od stanja na vhodu (0 ali 1) se izvajalni cas razlikuje le za en ukaz. Dalo bi se narediti tudi povsem simetricno kodo - ce bi bilo recimo res kriticno sinhrono ujeti vsak bit na vhodu, a tukaj ocitno to ni tezava - a bi bila zaradi popolne simetricnosti koda najbrz casovno manj ucinkovita. Ker je koda funkcionalno enaka, mora delati kot "drop-in replacement", ko bos seveda ustrezno popravil casovni zamik tiste delay funkcije, glede na cas izvajanja ukazov pred tem seveda (tukaj pride zelo prav assembly output, za druge mikrokontrolerje ponavadi assembler zna generirati tudi listinge, kjer je zraven napisan cas izvajanja v ciklih).
Aha, pa se nekaj o mejnem pogoju za glavno zanko: najbrz to mora biti 63, saj zacne steti pri 0 Torej ne 64, ampak 63 (2^6 - 1), ce hcoes preveriti samo 5 bitov (to hoces, ane ?). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Okt 21, 2005 8:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Možno je program stestirati v simulatorju MP-laba.
Preveden program (hex) naložiš v MP-lab in sprožiš simulacijo. Spremljaš lahko vsebine vseh možnih registrov, tudi svojih spremenljivk. Simuliraš lahko tok podatkov na določen pin samo to je treba že malo naštudirat  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni