|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tejko Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2005 12:57 Prispevkov: 108 Aktiv.: 0.45 Kraj: Pragersko
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 9:33 am Naslov sporočila: Osciloskop GOULD problem |
|
|
Včeraj sem v dar dobil rabljen osciloskop GOULD. Gre za precej staro zadevo, ki deluje dobro, razen ene manjše težave. Problem je, da horizontalna črta ni čisto vodoravna ampak je poševna. Poskusil sem z vsemi nastavitvami in različnimi časovnimi bazami. Prav tako sem dal gor signal, ki ga kaže dobro (razen, da je poševen)
Ima kdo mogoče izkušnje s takšnimi težavami?
LP Matej _________________ Vseh čarov čar, ELEKTRIČAR!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.46 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
zamaknjen odklonski sistem na cevi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.17 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2010 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Namagnetena ( v tem primeru je slika neenakomerno deformirana) ali zasukana katodna cev (v nadaljevanju KC), sploh če je za enak kot nagnjena vertikala?
Če imaš na zadnji steni osciloskopa, tam kjer je KC, 2 ali 4 vijake, ti služijo obračanju cevi in s tem nastaviš, da je slika res vodoravno navpično. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni