www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Virtualno okolje v Widows 7
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benja8151
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Dec 2009 18:54
Aktiv.: 0.63
Kraj: Pivka

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 9:31 pm    Naslov sporočila:  Virtualno okolje v Widows 7 Odgovori s citatom

Ali je možno nastaviti virtualno oklolje v Widows 7 Home Premium?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako to misliš?

Glavni OS imaš Win/ nato pa želiš imeti Virtualni Win98 (ali drugega)?
- Je možno, z VirtualPC, brezplačen program.

Glavni OS imaš WinXP (ali drugega), želiš imeti Win7 virtualno?
- Lahko poskusiš toda ne deluje najbolj lepo, tako čisto gladko, javlja par napak , ki se jih naj bi dalo odpraviti.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.63
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na voljo imaš tudi VirtualBox ali vmware
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Virtual pc od MS-ja ne deluje na home premium, ne deluje tudi če CPU ne podpira virtualizacije. V tem primeru uporabiš VMware, ki deluje enako, samo na vseh sistemih. WinXP datoteko potegneš od tam, kjer bi drugače potegnil virtual PC.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Virtual pc od MS-ja ne deluje na home premium, ne deluje tudi če CPU ne podpira virtualizacije. V tem primeru uporabiš VMware, ki deluje enako, samo na vseh sistemih. WinXP datoteko potegneš od tam, kjer bi drugače potegnil virtual PC.

Točno ! Sam uporabljam na wndows 7 VMware in z njim poganjam virtualne xp-je. Deluje brez problemov. Sprva sem mislil da zna biti kakšen problem pri iskanju driverjev v virtualnem okolju, vendar vse deluje normalno. Vse kar potrebuješ za normalno delovanje je malenkost več rama.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, ena izmed dobrih lastnosti MS-jevega virtual PC-ja je to, da programe, ki so nameščeni v virtualnih XPjih lahko direkt zaženeš iz sedmice, brez da bi prej zagnal sam XP. Npr. Canonov CD Label print še vedno ne deluje v sedmici (64 bit), zato imam nameščenega v virtualnem XP-ju. Sedmica mi njegove datoteke lepo asociira kot "CD Label print file(XP mode)" in dvoklik v sedmici prav lepo odpre program CD Label print. Pri VMware mislim da ni tako. No, sicer ni panike...samo opomba spotoma...se pa v VMware XP zažene malce prej kot v virtual PC-ju.
Aja... vprašanje je, če bi gnal zahtevne programe na PC-ju, ki NE omogoča hardverske virtualizacije, kako bi bilo s hitrostjo. Po moje gre zadeva malce slabše. Imam laptop takih lastnosti, a še nisem poskusil gnati XP preko meja dobrega okusa...
Količino RAM-a sicer določiš sam, je pa seveda fino, da ga imaš veliko, saj drugače ga XP-ju ne moreš dodeliti dosti, pa sedmici ga zmanjka, tako da potem oba sistema delujeta počasi...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam v moji urci 4GB RAM-a in mi zadostuje, če za virtual xp uporabim 512MB ali morda 1GB. Za Linux pa uporabljam vedno 1GB.
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je kakšna možnost tole usposobit na procesorju brez HW virtualizacije?
A64 x2 4200 (socket 939)

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja---vse piše zgoraj Brick wall
namestiš VMLite (freeware). z Microsoftove strani potegneš dol samo winXP sliko. Slediš navodilom in zadeva deluje enako dobro kot z MS-jevim virtual pc-jem. Imam tako na laptopu Acer, ki enako kot tvoj nima HW virtualizacije. Zažene se v cca 20 sekundah.
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 11:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekako sem spregledal un post... tnx
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ni blema... Smile itak je bil tam omenjen VMware, ki pa je zastonj samo player, če bi so hotel narediti sliko xp-ja, pa ne...
Nazaj na vrh
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VirtualBox je brezplačen in ponuja celo kopico funkcij (shared folders, 3D pospeševanje grafike, seamless način - miško enostavno prestavljaš med guestom in hostom itd.)
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj vsi delajo tako. Samo MS-jev ima omenjene omejitve, VMlite pa ne.
Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa malo zafrkava VirtualBox. Nekaj časa mi je od začetka delovala funkcija copy-paste med hostom in virtualom, potem pa je čudežno nehala delati. Miško lahko še vedno premikam iz enega v drugega. Namestil sem tudi guest additions. Nikjer pa ne najdem funkcije za copy-paste ali še lepše drag&drop. Dela komu?

PS.: Uporabljam windows 7 professional kot host in Linux Ubuntu 9.10 kot virtual sistem.

marko_compa
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 11 Feb 2010 18:42
Aktiv.: 0.01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ljudsko je napisal/a:
Mene pa malo zafrkava VirtualBox. Nekaj časa mi je od začetka delovala funkcija copy-paste med hostom in virtualom, potem pa je čudežno nehala delati. Miško lahko še vedno premikam iz enega v drugega. Namestil sem tudi guest additions. Nikjer pa ne najdem funkcije za copy-paste ali še lepše drag&drop. Dela komu?

PS.: Uporabljam windows 7 professional kot host in Linux Ubuntu 9.10 kot virtual sistem.

Tudi meni je od začetka delala copy-paste funkcija in drag&drop, sedaj pa ko imam novo verzijo programa ne dela več.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni