www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Centralno zaklepanje renault twingo
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
majkel
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Avg 2007 15:45
Aktiv.: 0.39
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2009 10:42 am    Naslov sporočila:  Centralno zaklepanje renault twingo Odgovori s citatom

Pozdravljeni vsi ki boste odgvorili.
imam problem ki se mu reče centralno zaklepanje renault twingo.Sestra ima twingota ki ima daljinsko centralno zaklepanje preko dodatnega daljinca in ne ključa.Ampak naenkrat ne deluje več.Preveril sem baterijo v daljincu je ok.Preveril da ni šla kaka varovalka za centralno zaklepanje.tud ok.Nekej sem prečital da je nekdo naredil tako da je snel klemo od mase in čez kakih 5 minut priklopil nazaj.to sem naredil pa je seveda avto zaklenil ko sem dal klemo na svoje mesto, vendar odpret z daljincem ni šlo.
Ima kdo kako idejo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2009 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko star avto?... Malo več podatkov je potrebno navesti, pa bo mogoče kdo odgovoril!
majkel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2009 2:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gre za letnik 2000.do nedelje je še delalo ok.v torek pa ko sem hotel odpreti avto ni več šlo
Nazaj na vrh
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2009 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav razumem, to ni original centralno zaklepanje?
majkel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2009 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako je.Daljinec je od podjetja spal.Sem gledal na googlu pa je edino podoben sistemi as80 vsaj taki daljinec je na sliki.nažalsot pa drugih podatkov nimam ker ni niti navodil od centralnega niti se številke več ne vidijo.
Nazaj na vrh
snoopy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17
Aktiv.: 0.97
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2009 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam še en nov komplet SPAL AS 80 , če te zanima pošlji privat sporočilo.

Lp
Snoopy
Nazaj na vrh
majkel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takole centralno zopet deluje.Vse kar sem naredil sem pregledal še enkrat če je varovalka cela.Bilča je cela prvič in tudi sedaj.Po nekem čudnem naključju je centralno zopet začelo delovat.
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri ohišje varovalke in ležišče le te, saj se lahko težava skriva tam. Pri avtomobilih je veliko tresljajev in lahko se ti pojavi kakšen hladen lot, potem pa tresljaji naredijo tasvoje in zadeva ankrat dela drugič pa ne, ker pa si "šaril" tam okoli, pa si verjetno naredil stik, tako da je zadeva delovala.

Preveri kontakte in lote, pa se bo zadeva verjetno pobrala za dalj časa Wink

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kunte
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Aktiv.: 1.47

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne odpirm nove teme bom vprašal tukaj. Imam Twingota letnig 99 pack.Problem je nastal ker sta oba daljinca za odklepanje in zaklepanje začela trokirati .Enkrat odklene samo en daljinc drugič samo drugi in potem spet delujeta oba.Problem nastane kadar nimam rezervnega daljinca s sabo in motorja ne morem zagnati.Zanima me ali se da kako obiti blokado vžiga, da bi motor vžgal tudi če avto ni odklenjen z daljincem.
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa sta bateriji v ključu sigurno OK?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjal sem jih prejšnji mesec, ker sta daljinca zafrkavala. Ko stisnem daljinc zagori led lučka na ključu, le odklenit noče.
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 12:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A brez da se avto odklene z daljincem sploh ne vžge Shocked ? Ponavadi zafrkava koda za vžig.
Priporočam obisk Renault servisa ali pa še Renault foruma.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 7:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti letniki Twingota imajo vgrajen antivol (vsaj tako se je včasih reklo). Avto ne vžge , čr ga ne odkleneš z daljinskim upravljalcem, če pa je avto odklejen in ugasnjen več kot 10 minut je potrebno z daljinskim upravljalcem avto zakleniti in nazaj odkleniti, da zoprt zalaufa. Na renojevemu servisu sem že spraševal, pa so rekli , da je potrebna menjava ključev, kar pa ni tako majhna investicija.
sars
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40
Aktiv.: 3.57
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gregzy87 je napisal/a:
A brez da se avto odklene z daljincem sploh ne vžge Shocked ? Ponavadi zafrkava koda za vžig.
Priporočam obisk Renault servisa ali pa še Renault foruma.

Na Renault forumu mi niso znali pomagati, ko sem imel takšen problem. Sem pa šel na Renault servis, pa mi je rekel možak, da se dajo sprogramirat nazaj. Stricu so tako ''popravili'' 2 ključa. Nekatere lahko celo sam ponovno sprogramiraš. Odvisno je od števila cifer in mislim da tudi znakov na nalepki, ki je v ključu. So pa postopki objavljeni na internetu.

Je pa še ena opcija. Ker mene moti tudi to, da se moram truditi in ciljati v ogledalo , da se avto odklene, sem razmišljal o zamenjavi centr. zaklepanja. Kakor so mi povedali po telefonu, se da blokada motorja prevezat tudi na nov sistem. Je pa cena komplet centr. zaklepanja z alarmom,... približno enaka ceni enega novega ključa za twingota.

kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Navodila za uporabo? V mojih piše, kaj je trba storiti-Peugeot...
Kolega pa pravi, da je potrebno odstraniti varovalko za pomik ogledal. Baje je tja vezana tudi blokada... Poskusi!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni