www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dva monitorja-en računalnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mi4je
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20
Aktiv.: 0.81
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2005 7:30 am    Naslov sporočila:  Dva monitorja-en računalnik Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam dve vprašanji:
1. Na en računalnik bi rad priklopil dva monitorja, da si lahko potek enega programa ogeduje več ljudi hkrati.Kako naj to izvedem?

2.S koliko toka lahko obremenim USB vtičnico?

Hvala za odgovore!

MaTJaŽ

You'll never, never know, if you never, never go !!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.67
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2005 8:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za ta namen obstajajo razdelilci, povprašaj v kakšni računalniški trgovini.

Jaz imam pa vprašanje, na dva računalnika bi rad priključil en monitor, eno tipkovnico in eno miško, menda obstaja tudi razdelilec oziroma preklopnik za to. Pravzaprav bi rabil preklopnik samo za tipkovnico in miško, sedaj pa ne vem, ali naj kar sam naredim zadevo ali kaj. Rabim pa, ker bom postavil strežnik, torej še en računalnik in za strežnik rabim samo občasno priklopit periferijo. Za monitor mi ni problem, ker imam monitor z 2 vhodi, en d-sub 15 in 5 bnc priklop vga
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 71162.71

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2005 8:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.69

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2005 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi4je: se ena moznost (z dalec najlepsim rezultatom kar se kvalitete slike tice) je graficna kartica z vec izhodi, kot npr. Matroxove kartice.

Kolikor je meni znano, naj bi USB lahko napajal bremena (skupaj ?) do 500 mA, a se tega vsi ne drzijo (aktivni hub bo pa zagotovo to zmogel).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.11
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2005 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš več možnosti:
1. Skoraj vse novejše grafične kartice imajo dva priključka za montor. VGA in DVI. Če imaš takšno kartico je najenostavnejše dobiti dvi/vga konverter in lahko priključiš 2 monitorja, vsak lahko kaže svojo sliko ali oba eno.

2. Če uporabiš razdelilnik bosta oba prikazovala enako sliko.

3. Dodatna grafična kartica.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.10
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2005 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@reber, jaz za ta namen uporabljam program Remote Administrator, čeprav imam oba računalnika vezana tudi na en monitor z dvema vhodoma. Tako lahko uporabim vse možne kombinacije ... tudi ena miška in tipkovnica za oba računalnika.

Remote Administrator * Trial Download *
Nazaj na vrh
audio
Član
Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30
Aktiv.: 0.62
Kraj: kp

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2005 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj računaalnik lahko deluje z dvema grafičnima karticama?
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.69

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2005 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

audio je napisal/a:
Kaj računaalnik lahko deluje z dvema grafičnima karticama?

Nacelno da. Tehnicno ni nobene ovire, BIOS morda celo podpira moznost da nastavis katera je "glavna" (AGP ali PCI recimo). Ce OS to podpira (Linux pod X zagotovo, za Windows ne vem, ampak najbrz bi tudi moralo delovati) bi moralo delovati. Stane te ne nic da preizkusis s kaksno odvecno graficno, ki se ti valja naokrog; pokvarilo se ne bo nic zaradi dveh graficnih. Ce ne bo delalo (neustrezna kombinacija) pa das drugo ven in bo spet vse po starem.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.06
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2005 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam dva razdelilca-enega na 8 enega na 4 porte vezana zaporedno.
Nanju imam prikljucenih 10 monitorjev za prikaz rezultatov.
Kupljena sta bila pri Comtronu,mislim,da sta znamke Equipment ali nekaj podobnega.Gonita pa navadne monitorje na 10 m podaljskih.
Dela BP ze dve leti.

andrelinoge
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Nov 2004 1:43
Aktiv.: 0.27
Kraj: vse od Murske Sobote pa do Maribora

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2005 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekoč sem probal GeForce 2 in voodoo 3 naenkrat uporabljati. V BIOS-u sem moral aktivirati neko nastavitev, ki se je več ne spomnim Confused in potem je delovalo čisto preprosto. Na obe grafični sem priklopil monitorja in v Win Xp je po ponovnem zagonu lepo zaznalo oba monitorja in grafični. Drug monitor sem sicer uporabljal samo kot razširjeno namizje, tako da ne vem kako je kaj z enako sliko na obeh monitorjih. Mislim, da bi se moglo dati nastaviti tudi to.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
crto
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2005 14:48
Aktiv.: 0.58
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2005 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

"Jaz imam pa vprašanje, na dva računalnika bi rad priključil en monitor, eno tipkovnico in eno miško, menda obstaja tudi razdelilec oziroma preklopnik za to. Pravzaprav bi rabil preklopnik samo za tipkovnico in miško, sedaj pa ne vem, ali naj kar sam naredim zadevo ali kaj. Rabim pa, ker bom postavil strežnik, torej še en računalnik in za strežnik rabim samo občasno priklopit periferijo."

ena varianta je KVM switch kjer priklopiš več PC na ta switch in en monitor, eno tipkovnico in eno miško potem pa izbiraš ali z tipkami na switchu ali pa z kombinacijo tipk na tipkovnici, druga varianta ki pa se mi zdi bolj smiselna za tvoj primer pa bi bil program VNC.

Lep dan
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 459 dni