|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
beary Član

Pridružen-a: Tor 09 Feb 2010 19:12 Prispevkov: 71 Aktiv.: 0.38 Kraj: posavje
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2010 7:33 pm Naslov sporočila: ojačevalec priključen na radio ne dela !! |
|
|
Imam radio Alpine 9880 in cenejšo verzijo ojačevalca, ki je že malo starejši. to je 2-kanalni Toxic TX-400N z sub-om neznanega izdelovalca (nekakšna replika). woofer in ojačevalec sem skupaj dobil za 30€ zato se mi je zdelo pametno vzeti. V glavnem, problem je, da če povežem radio z ojačevalcem mi woofer ne špila, odda samo zelo šibek zvok. res je da sta bila izhodna tranzistorja že skurjena, vendar sta bila zamenjana, prav tako kondenzator, vse ostale komponente so vredu. sedaj pa me zanima v čem je problem? al sem mogoče kej narobe prklopu al je pa kakšna druga napaka možna. napajalni kabel + je direktno iz akumulatorja, minus je vezan na vijak pod sedežem, signalni kabel iz radia v ojačevalec je priključen. ostanejo samo še činči. iz radia moram priklopit na činč vhode na ojačevalcu in zadeva bi morala špilat, al se mogoč motim?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2010 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si ziher da ni tudi zvočnik skurjen ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2010 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
+ z akumulatorja
- s karoserije
remote z radia
signal z radia
povezavo na zvočnik
Preveri povezave in zvočnik.
Če ne dela vrži amp v smeti in nabavi delujočega.
Sorry, ampak če si plačal za amp + woofer 30E, ne moreš pričakovati čudeža in tudi ni vreden popravila.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
beary Član

Pridružen-a: Tor 09 Feb 2010 19:12 Prispevkov: 71 Aktiv.: 0.38 Kraj: posavje
|
Objavljeno: Tor Feb 09, 2010 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
zihr [slovenščina je zame španska vas] da zvočnik dela. ojačevalec sem mel priklopjen jst, sam pol se mi je skurl kr je pršlo do stika. sosed elektronik mi je to zameju. predn je biu spalen je pa delal use 100% .
Pazi na jezik in upoštevaj pravila.
Ob naslednjem takem skrpucalu letiš ! VolkD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni