www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pleseča slika preko SCART na televiziji

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ales_ali
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 17 Feb 2010 12:33
Aktiv.: 0.01
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 17, 2010 12:52 pm    Naslov sporočila:  Pleseča slika preko SCART na televiziji Odgovori s citatom

Zdravo!

Včeraj sem v eni bol znanih tehničnih trgovin kopil digitalni dekorder ("digi TV"). Ko sem dekorder priključil na TV kjer naj bi delal. Je začetna stran (nastavitev jezika, čas, ....) "skakala" od zgornjega kota diagonalno na drugega (približno trikart na sekundo). Ko sem dekorder priključil na drug TV (isti kabel) je delovalo tako kot mora. Zato sem z kontakt sprejem pošprical cel scart priključek na TV-ju in po plošči kjer je nameščen, vendar se ni nič premenilo. Scart priključek ni videti poškodovan, TV pa je znamke Gorenje (star okoli 12 let). Prosim če mi lahko svetujete kaj naj naredim ali kaj je narobe.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.50
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 17, 2010 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podoben primer sem imel tudi jaz, ko sem dobil v popravilo Gorensko TV z istimi simptomi. No potem sem priklopil v delavnici in je delalo točno to kar si ti napisal. Potem sem pa samo priklopil na AV način in je stvar delovala. Seveda to lastniki televizorja niso naredili in tu je bila težava.
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.79
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 17, 2010 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni vseeno kakšen SCART kabel uporabiš (mislim na kvaliteto). Z nekaterimi sem imel zelo porazne rezultate.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Ales_ali
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 17 Feb 2010 12:33
Aktiv.: 0.01
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 17, 2010 2:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

klpzm je napisal/a:
Podoben primer sem imel tudi jaz, ko sem dobil v popravilo Gorensko TV z istimi simptomi. No potem sem priklopil v delavnici in je delalo točno to kar si ti napisal. Potem sem pa samo priklopil na AV način in je stvar delovala. Seveda to lastniki televizorja niso naredili in tu je bila težava.

Hvala ti. Prav si imev samo to je bilo treba narediti. Sploh nisem pomislil, da je to pri teh televizorjih potrebno narediti ročno.
Nazaj na vrh
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.50
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 17, 2010 4:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ales_ali je napisal/a:
klpzm je napisal/a:

Hvala ti. Prav si imev samo to je bilo treba narediti. Sploh nisem pomislil, da je to pri teh televizorjih potrebno narediti ročno.

No me veseli, da sma zrihtala zadevo!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni