www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Odnos prodajalcev v IC-elektronika
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 6:13 pm    Naslov sporočila:  Odnos prodajalcev v IC-elektronika Odgovori s citatom

Kaj takšnega še do zdaj nisem doživel:

Pridem danes pol ure pred zaprtjem v trgovino (prej sem imel predavanja), ter čakam v vrsti nekaj minut. Ko prodajalcu pokažem seznam 11 stvari, ta hladnokrvno odvrne, da mi komponent ne more dati, ker nima časa in da čakajo druge stranke (cela ena!!!). Rekel pa je tudi, da mi lahko da eno ali dve stvari s seznama... Halo!? Potrebujem vse ali pa nič!...
Je to odnos prodajalcev v trgovini?? Celo potrudil sem se in zapisal točne tipe, kot jih imajo oni v katalogu.... Je to normalno za IC?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70825.83

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 6:18 pm    Naslov sporočila:  Re: Odnos prodajalcev v IC-elektronika Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sicer kaj podobnega še nisem doživel, sem pa slišal od Krokota, da je imel podobno izkušnjo. Je pa res, da običajno gledam grdo, kot da bom koga fental (tako pač vidim) Very Happy , če pa bi se mi kaj podobnega zgodilo, pa bi verjetno imeli zelo našesto situacijo, ne samo malo napeto. Cool

lp Jože
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 7:06 pm    Naslov sporočila:  Re: Odnos prodajalcev v IC-elektronika Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:

Saj ne da bi jih zagovarjal, ampak trenutno imajo malo napeto situacijo. Škoda, da se to odraža tudi na tak način.

Lahko razložiš kakšna je to napeta situacija? Še vseeno pa to ni način, da se tako odzovejo. Stranka je le njihov dobiček.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz vem, da sem jim že kar nekaj strank zrihtal, pa kupil pri njih tudi precej robe...
Vem pa tudi, da me nekaj časa ne bodo videli!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem se hitro odvadil kupovati na "supermarket" nacin - posljem jim e-mail, oni spkackajo vse skupaj v pol dneva in poklicejo na GSM in pridem iskat. Ko sem se kupoval s cakanjem v vrsti, so se mi dogajale podobne reci, npr. trije prodajalci so zadaj cvekali in gledali v zrak, en je pa javkal za pultom zakaj mu nisem seznama (~10 postavk) poslal po e-mailu/faxu, ker da ima on cel kup dela in se trzko ukvarja s prodajo (?!), medtem, ko pa je zbiral skupaj moje stvari je prislo se par strank, katerim so postregli drugi prodajalci, od teh pa ni noben niti pisnil kaksne o seznamih, cakanju, zasedenosti, itd., ceprav so ljudje prisli po podobne stvari kot jaz (podobne kolicine in cenovno tudi v rangu ~10 tisocakov recimo ali pa se bistveno manj; jaz sem imel verjetno toliko, da se menda ze splaca prodajalcu rit premakniti). Ostalim prodajalcem je ocitno jasno, da trgovina ne more zasluziti ce nic ne proda in se zato trudijo kaj prodat. Dela so imeli z nakupi drugih strank ravno toliko (iskanje po policah), kot ga je imel z mano "moj" prodajalec.

V HTE se mi zdijo bolj prijazni za prodajo "in persona".

Bottom line being: ja, ocitno imava podobno "sreco", morda sva celo naletela na istega zoprneza, ki bi naredil sebi in drugim uslugo ce bi se zaposlil drugje (recimo v pometanju cest, kjer mu ne bi bile stranke v napoto). Po telefonu pa zmeraj dobim prijaznega cloveka, tudi ce je treba pobrskati recimo po racunalniku ali kaj podobnega in je bil ravno sredi dela.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 7:33 pm    Naslov sporočila:  Re: Odnos prodajalcev v IC-elektronika Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... če je ta krajšo potegnil je njihov problem. V IC je problem, da so prodajalci velikokrat precej osorni do strank, tako da ... po telefonu pa tudi, jih dobiš ali pa tudi ne, ponavadi ene 5x zvoni v prazno, poslušaš le tisto muziko in nič drugega. Na mail odgovorijo ali pa tudi ne. Če pri njih kaj kupujem, je to edino takrat, ko v HTE slučajno ne dobim in mi je nujno, grem pač v IC in zato nimam veliko stvari za nabavit. Nikoli nimam nekega spiska ki bi ga prodajalcu kazal, imam zapiske v opomniku in tistega za pultom nič ne briga koliko referenc imam za kupit. Strog in resen pogled naredi svoje. Če mi kaj ne pače mu takoj povem v obraz, če je cena visoka povem in za količino se hitro zmenimo za boljšo ceno. saj drugače so kar v redu, ampak odnos pa nio najbolji. Samo ne smete se jim pustit. Spiske skrivajte, da prodajalec ne bo vedel koliko imate za kupit, enostavno ga pošiljajte po material med police in predalčke. Če bo kaj rekel, odvrnite: samo še tole in samo še tole, .... in samo še tole, kolikor bo pač potrebno, ne se pustit nategovat. Twisted Evil

V HTE je odnos veliko boljši. No, za večino verjetno, za tiste ki pa pridejo z dolgim spiskom materiala po 1 ali 2 kosa po referenci .... pa ... Evil or Very Mad nihče nima posluha.
Za stalne stranke, dobre stranke, ki pustimo več denarja je odnos temu primerno boljši. Ja, tako pač je. Sem prišel v HTE eno soboto pol ure pred uradnim časom, pa je bilo odklenjeno, pa ni bilo problema, normalno sem bil postrežen, še za povrh smo v miru pokramljali mimogrede.

V glavnem, v IC grem samo takrat, ko mi je sila.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70825.84

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uh, v IC ze lep cas ne kupujem, saj se ni dalo nic zmenit z njimi. V HTE so dosti boljsi. Z HTE v MB pa jih moram malo pograjati. Dokler ne vidijo narocila za 50ksit te sploh ne jemljejo prevec resno. Zadnjic sem jim pisal, da robo nujno rabim do konca tedna (poslano v pon. preko emaila) sem dobil robo naslednji pon. od takrat se ne pogovarjam vec. Sedaj delam na nacin. email v HTE lju. Placam predracun, kolega - student prevzame robo. Poceni in enostavno!
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam bi tudi kupil kaj preko e-pošte, samo imam zmeraj srečo pa nimajo 1/2 delov, sploh pa mi ni jasno kako lahko iz njihove on-line trgovine naročiš karkoli, ker imajo o komponentah zelo malo podatkov. Vsaj tip ohišja bi morali imeti napisan.
Je kdo poizkusil kupit kak upor preko online trgovine? Se hecajo? Rolling Eyes

No pri HTE sem tudi že dobil identično zamenjavo releja, ki je imel nogice na drugih mestih, kot izbrani. Ker sem vezje šele risal se sicer nisem pretirano razburjal, bi bilo pa malo čudno, če bi imel vezja že narejena.

Tako da naročam preko mreže res le v najnujneših primerih.

IC mi je na poti domov, in jim težim. Twisted Evil Rolling Eyes

NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam bi tudi kupil kaj preko e-pošte, samo imam zmeraj srečo pa nimajo 1/2 delov, sploh pa mi ni jasno kako lahko iz njihove on-line trgovine naročiš karkoli, ker imajo o komponentah zelo malo podatkov. Vsaj tip ohišja bi morali imeti napisan.

Ravno zato ne maram pisati e-mailov. Se mi je že večkrat zgodilo, da sem jim poslal seznam, me pokličejo, da so elemente skupaj nabrali, ko pa pridem tja pa vidim, da jih precej manjka, saj jih nimajo na zalogi! Če ti že sporočajo, da so nabrali, bi bilo fer, da ti povejo, da nekaterih pač nimajo...
Je pa res, da jim kot študent ne moreš narediti poslov za 100k SIT, ampak če bom po takšni izkušnji kdaj kaj res rabil v večjih količinah, točno vem, da ne bom šel tja...
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ravno zato vprasam cesa vsega ni bilo takoj potem, ko mi po telefonu zatrdi, da je roba pripravljena Very Happy Seznam si naprec sprintajo z e-maila in odkljukajo stvari, ki jih ni bilo, tako da lahko potem za to dobis zamenjavo (ce ves kaj isces). Je pa dejstvo, da je njihova online trgovina milo receno smesna.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2005 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 1 od 10

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni