Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.57 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2010 11:47 am Naslov sporočila: Clio 1,4 RT l'99 ne drži minimum |
|
|
pozdravljeni,
zadnje čase opažam da mi avto ( clio ) ko ga vžgem ne drži minimuma... no odvisno od dneva, sprva sem mislil da je krivo to ker je mrzel, a zanimivo je to da tisto noč ko je najbolj mrzlo mi potem sam ko ga vžgem drži minimum na 1000 obratih dokler se ne segreje potem pade na normalno delovanje in sicer to je 750 obrati ...
problem pa se pojavi, ko mi enkrat na teden ali pa na 14 dni avto noče in noče držati minimuma dokler ni segret ... kje bi lahko tičala napaka ...?
če jaz prav razumem bi mi moral računalnik od avtomobila sam držati na 1000 obratih dokler ni dovolj segret avtomobil... ampak v tem primeru kar pade pod 500 in crkne po domače povedano ...
se komu kaj svita kje bi lahko bila napaka? kajti zanimivo je to da večino časa deluje normalno ampak vsake toliko se utrma ... _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2010 11:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Motorček prostega teka? Za začetek pomaga da ga opereš v bencinu.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2010 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
motorček prostega teka. nahaja se v okolici lopute pred sesalnim kolektorjem.
včasih pomaga če ga spucaš, če ne pa novega. notri je koračni motorček in navojna "palica". na ta navoj se nabere svinjraija in ne gre več lepo ven in not. _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.57 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2010 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
hmm sedaj sem mal googlav za tale motorček pa sem našel nekje na nekem forumu tole ..
"Za motorček pa: Imej prižgan avto pa potegni kabel dol in daj gas in avto mora takoj ugasnit TAKOJ! "
kako pogledati če je kriv motorček ...
kaj mislite da bi tole tud pomagalo, preden bi kaj koli podiral ... _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2010 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri tudi tipalo vode ( hladilnik...cev... ) , ker ko se motor segreje, da podatek o temperaturi motorja, ta pa podatek motorčku prostega teka..... lahko te tudi to zeza ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Tor Feb 23, 2010 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
hmm ok hvala za nasvete bom gledal u petek ko dam pridem, tu u LJ nimam orodja pr sebi in tud dole na parkirnem se mi neda "šraufat"  _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Sob Feb 27, 2010 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
po pravici povedano ga ne najdem ... prosim za pomoč
zanima me pa še nekaj, ali ga lahko mirne vesti odvijačim in operem ali moram paziti kako je bil nastavljen ob odstranjevanju? _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.81 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Feb 27, 2010 1:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obiščite servis Renault v soboto, 6. marca!
Citiram: |
Pri Renaultu nenehno nudimo nove storitve za varnost in zanesljivost vašega avtomobila ter si prizadevamo za vaše zadovoljstvo. Zato vas v soboto, 6. marca 2010 vabimo na dan odprtih vrat
v pooblaščenih servisih Renault. Brezplačno bomo temeljito pregledali 25 kontrolnih točk - preverili delovanje motorja, vidljivost in osvetlitev ter opravili še druge vizualne kontrole.
Obiščite nas in podarili vam bomo bon za 200 evrov. Z njim boste v prihodnje prihranili pri rednem vzdrževanju avtomobila, lepotnih popravkih na karoseriji, nakupu dodatne opreme in pnevmatik.
Preverite posebno ponudbo v pooblaščenih servisih Renault!
Veselimo se vašega obiska! Se vidimo 6. marca! |
del servisa imaš že plačanega _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Sob Feb 27, 2010 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja za tole 6. marca sem slišal po radijotu, sam ne vrjamem da mi bodo kar tako dali 200 eur za servisne storitve _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Sob Feb 27, 2010 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
folc je napisal/a: |
ja za tole 6. marca sem slišal po radijotu, sam ne vrjamem da mi bodo kar tako dali 200 eur za servisne storitve |
Če se boš tako pogovarjal, kot tu pišeš, ti bodo zaračunali že samo za to. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
folc je napisal/a: |
po pravici povedano ga ne najdem ... prosim za pomoč
zanima me pa še nekaj, ali ga lahko mirne vesti odvijačim in operem ali moram paziti kako je bil nastavljen ob odstranjevanju?
|
Clio throttle body
Položaj ni pomemben, saj je na osi ponavadi montiran potenciometer, preko katerega računalnik zaznava dejansko pozicijo lopute. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
no sem imel čas in sem vse odprl, in spucal, res na motorčku prostega teka je bilo skoraj da 4mm saj ... sem vse lepo spucal in spihal ... a problem še vedno ostaja, sem tudi preveril termostat vse dela... kje bi lahko še tičal krivec, da ko ga včasih vžgem kar crkne od sebe ..
naj povem še to, avto sem imel priklopljen na računalnik in ne javi nikakršne napake _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podoben primer na Škodi Felicii 1.3MPI, po čiščenju lopute nekaj časa isto, čez kak teden pa še huje (prosti tek na momente 3000rpm in podobno), nakar je mehanik resetiral nek parameter v ECU in zadeva se je ponovno rodila.
Ne me pa spraševat za detajle, ker se nisem poglabljal, za tistih 10EUR kolikor me je vse skupaj koštalo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

|
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
ECU praviš ... nekaj sem o tem zasledil na drugem forumu ...
bom mal pogledal u v četrtek ko domov pridem,
pa potem poročam _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Pon Mar 08, 2010 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi odklopiti akumulator za nekaj minut, lahko da ima računalnik še vedno kaj "v spominu".  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|