www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

RFID reader/witer

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 4:41 pm    Naslov sporočila:  RFID reader/witer Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Na DX sem naletel na "125KHz RFID Card Copier/Duplicator", s katerim je mogoče prebrati in nato zapisati podatke na 125kHz RFID kartico ali obesek. Stvar me je začela zanimat in sem se odločil, da bi doma naredil svoj RFID reader (in writer). Od tega iz DX ni mogoče dobiti sheme, sem pa našel nekaj druga:
proxmark3 RFID reader/writer, vendar tudi tu ni sheme, poleg tega pa samo vezje izgleda neprimerno bolj zakomplicirano kot vezje iz DX, ki funkcijo opravlja povsem zadovoljivo.
Jaz stvari namreč nebi rad priključil na računalnik (večina takih naprav ima ravno USB izhod), ker prenosnika itak nimam, pa tudi zdi se mi nepotrebno zakompliciranje vezja. Če bi že mogel, bi uporabil mali serijski LCD.

Večina RFID naprav dela na 125KHz (nekje sem zasledil 134.4kHz) in 13,56MHz. Velik + naprave bi bil, če bi lahko izbiral/preklapljal med tema dvema frekvencama. Vendar moje znanje o RFID ni povsem dobro, zato nevem, kkao stvar sploh komunicira.
Zato bi prosil za kakšno shemo ali pa kratki povzetek delovanja oz. procesa branja/pisanja na RFID kartico, ter če je to možno izvesti z AVRjem, kot recimo ATmega8. Hočem narediti enostavno napravo, ki bi imela 2 gumba (kot na DX), za kopiranje (32-mestno kodo bi shranil v Flash) in nato za pisanje.

Hvala za odgovore!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva ni ravno tako preprosta, kot si jo ti predstavljaš....

Malo si preberi o tem tu: RFid

Pa še TULE nekaj malega piše Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
FeBo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Maj 2008 15:18
Aktiv.: 0.19
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej ta projekt dveh študentov in še en podoben.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem, da je nekoč Svet Elektronike objavil projekt RFID bralnika kartic.
Vprašaj na njihovem forumu
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joze
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jan 2007 10:27
Aktiv.: 0.91

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP!

http://trgovina.svet-el.si/productdetail.php?prodid=17236

Ni reklama, ampak pomoč Cool
Nazaj na vrh
Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To kar bi ti rad naredil, zelo težko naredi tudi nekdo ki se na RFID zelo spozna.
Smisel te naprave vidim edino v ponarejanju odzivnikov, to pa ni prav po zakonu.
Prav tako te bodo hitro dobili tam kjer se uporabljajo takšne kartice, ker za čitalnikom skoraj vedno stoji PC ki obdeluje podatke.
Recimo pri kontroli vstopa boš s ponarejeno kartico odprl vrata v pritličju čeprav je pred tem ta ista kartica (prava) šla v tretje nadstropje in je še vedno tam!
V Mega8 niti slučajno ne boš spravil tega kar bi ti rad.
Pa tvoje zahteve da podpira več standardov, več nosilnih frekvenc, ali sploh veš koliko standarov obstaja in kakšni so?

Vlado
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni