|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 1:09 am Naslov sporočila: "popravilo" harmonike |
|
|
Lep pozdrav vsem članom!
Sosed, ki včasih kakšno zaigra na svojo harmoniko, tudi na raznih prireditvah (poroke, veselice, ...) me je prosil, če bi odprla ter "popravila" harminiko, ker pravi, da ko je "mrzla" se pravi, ko začne igrati kar nekaj čudno škriplje ter piska notri, tak čuden zvok ima na začetku , da pa potem, ko se "ogreje" pa normalno lepo igra.
Zdaj me zanima, če je kdo to že razkopaval in na kaj moram biti pozoren. Notri naj bi bile neke tanke žičke pa to. Pa kako to sploh popravit, mislil sem malo polotat kritične kontakte ter z kontakt sprejem pošpricati...
Je pa sigurno nekaj električnega v njej, saj se zadeva s kablom priključi na ojačevalec, ki ga ima zraven. Ampak njemu to brez ojačevalnika hrešči, piska, škriplje, torej je nekaj v harmoniki .
Kakšna ideja, nasvet?
Najlepša hvala za vse odgovore!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 8:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Prijateljski nasvet: odnesi k nekomu, ki se s tem ukvarja in plačaj par 10 EUR.
Drugače bo dražje ...
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 9:46 am Naslov sporočila: Re: "popravilo" harmonike |
|
|
gregzy87 je napisal/a: |
Ampak njemu to brez ojačevalnika hrešči, piska, škriplje, torej je nekaj v harmoniki . |
Čriček? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Prijateljski nasvet: odnesi k nekomu, ki se s tem ukvarja in plačaj par 10 EUR.
Drugače bo dražje ... |
In to je kam? Kako dražje? Jaz nebi dosti računal, če pa še kaj uničiva bova pa itak "biznis" naredila ja .
Čriček? Ja, nekakšen "čriček" ampak potem ko nekajkrat potegne meh pogine in potem spet oživi ko se harmonika "ohladi". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče nagaja prah? _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
gregzy87 je napisal/a: |
In to je kam? Kako dražje? Jaz nebi dosti računal, če pa še kaj uničiva bova pa itak "biznis" naredila ja . |
To sem mislil, ja ...
Konec koncev sam bi odprl pokrov pri sapnicah in malo pregledal, če bi kaj videl, ne bi pa nekaj hudo razdiral - če ne znaš, hitro kaj pokvariš ...
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jakar Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:34 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Normalen servis ter uglasitev diatonične harmonike me je prišla okrog 60€ Klik |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
Mogoče nagaja prah? |
Tudi meni se tako zdi . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
legenda Član

Pridružen-a: Ned 24 Dec 2006 23:35 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.74 Kraj: Lj. okolica- Dobrunje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danijel Član

Pridružen-a: Sob 12 Apr 2008 10:46 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.37 Kraj: Velenje 3320
|
Objavljeno: Tor Mar 09, 2010 9:43 pm Naslov sporočila: re |
|
|
Sicer je pa to, da se dogajajo nepravilnosti pri zvenu ''Frajtonarce'' čisto normalno pri spremembi temperature, še posebno, če ta inštrument igra pri nizkih temperaturah, saj nizke temperature slabo vplivajo na jezičke tonov saj potem le-ti popačeno vibrirajo, če sploh, tako pride do raznoraznih zvenov. Verjetno tudi na ostale komponente in pa seveda, če imamo še prisotno vlago...ta pa je tudi sovražnik inštrumentov. Vem pa zato, ker jo sam igram.
Obstaja tudi forum www.frajtonerca.net .  _________________ KLIKNI: TUKAJ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni