|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 7:17 pm Naslov sporočila: spremenljiva zakasnitev |
|
|
Zdravo, napisal sem program v katerem uporabljam zakasnitev:
Koda: |
Delay
cblock 0x20
d1
d2
endc
;249998 cycles
movlw 0x4F
movwf d1
movlw 0xC4
movwf d2
Delay_0
decfsz d1, f
goto $+2
decfsz d2, f
goto Delay_0
;2 cycles
goto $+1
return |
Zakasnitev sem dobil preko generatorja kode:
http://www.piclist.com/techref/piclist/codegen/delay.htm
ker sem nov v programiranju, me zanima, kako bi izvedel zakasnitev, da bi jo lahko spreminjal.
Spremebo zakasnitve bi najrajši krmilil s potenciometrom, če ne gre drugače pa s tipkama gor in dol.
PIC s katerim se igram je 16f627. Rad bi pa naredil program za krmiljenje vezja za telegrafijo (iambic keyer). Teh programov je že veliko napisanih, pišem ga, ker se s tem učim programirat.
Program v tem trenutku lepo teče, in pravilno "klofa" z fiksno hitrostjo. pozneje bi rad dodal v programu še možnost memoriranja in klofanje iz spomina. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.41
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naredš zanko za recimo 1ms in jo pokličeš x krat... _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.32 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 2:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Realizacija s potenciometrom --> bi bilo potrebno vklučiti še AD pretvornik. Sicer pa ne vem če ga ta PIC ima. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Nima. lahko bi uporabil komparatorje na vhodu in meril čas polnjenja kondenzatorja.
Za učenje bom zdaj poizkusil nekaj na temo, kot je gumby predlagal.
Za končni izdelek bom zamenjal mikrokontroler s takšnim, ki ima a/d pretvornik vgrajen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni