www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

knjige za mikrokontrolerje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
karantan
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 07 Nov 2005 22:31
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 07, 2005 10:37 pm    Naslov sporočila:  knjige za mikrokontrolerje Odgovori s citatom

sem absoluten zacetnik (v te vode sem se podal pred parimi dnevi) in me zanima katero knjigo bi mi priporacal, da mi razjasni pogled na te stvari. pripravil sem ožji seznam:
http://www.svet-el.si/cgi-bin/shop/b2cshop.cgi?action=showproddetail&id=164&cat=5
http://www.svet-el.si/cgi-bin/shop/b2cshop.cgi?action=showproddetail&id=166&cat=5
http://www.svet-el.si/cgi-bin/shop/b2cshop.cgi?action=showproddetail&id=8&cat=5

ps. lahko predlagate tudi kaksne druge knjige...

lp karantan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.41
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 07, 2005 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da imam vse te knjige in sem z vsemi zadovoljen. Mislim pa, da so vse podobne in imajo skoraj identični začetek. Vse se nanašajo na PIC-e. Opisujejo pa različne programske jezike. Višji programski jeziki so seveda plačljivi. Obstajajo demo verzije, ki pa so tako ali drugače omejene, vendar zadostujejo za začetek. Knjige ponavadi niso v slovenščini. "Programiranje PIC mikrokontrolerjev" pa pravzaprav ni "prava" knjiga, vendar zbirka člankov na isto temo iz revije SE.

Vsekakor svetujem obisk trgovine HTE na Roški, kjer jih imaš na ogled. Ali pa obiščeš trgovino AX pri papirnici Vevče, kjer bo verjetno podobno. Malo pregledaš in uporabiš očetovo kreditno kartico.

PS: V AX-u jim kreditne kartice ne dišijo. Zato prinesi babičino zlatnino. Ko pa boš že pri plačevanju se spomni na avtorja teh učenih (bednih) nasvetov.

Smile

lp, CarpeDiem
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 07, 2005 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Karantan: cca. 10 let nazaj je ena zalozba na M (imena katere se pri najboljsi volji nemorem spomniti) prodajala knjigo - "ucbenik" - na temo MC6803 za srednje sole. Napisana je bila izredno lepo, kar se poljudnosti in jezika tice (drugo ponavadi sepa pri moderjenjsih knjigah - ocitno si ne morejo privosciti lektorja), bralcu pa je lepo predstavila mikrokontrolerje na splosno in delovanje enega konkretnega primerka.

Aha, nasel sem jo v katalogu knjiznic: Osnove mikrokontrolerjev na primeru MC 6803, Rugelj, Tomo, Metra inženiring, 1992. Knjigo imajo vsaj 31 knjiznicah po drzavi, tako da ti je niti ne bo treba kupovati. Mocno ti priporocam, da si jo ogledas, cetudi 6803 (8-bitne Motorole nasploh) danes niso vec "in"; tako lepega ukaznega naobra, kot ga ima doticni mikrokontroler, med 8-bitniki zlepega ne bos nasel, mikrokontroler pa je pri nas ocitno se vedno mozno kupiti, tako kot njegove bliznje sorodnike (HC11, Nitron).

Ce jo imajo se kje na prodaj za razumno ceno (par jurjev recimo), je zagotovo dober nakup; iz nje bos dobil vec kot za par jurjev informacij in jasnih odgovorov, ki jih zacetnik rabi.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 07, 2005 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam to knjigo doma. Našel sem jo pred kakšnim letom ko sem pospravljal klet Very Happy . Res je zelo dobra knjiga. Sposodi si jo v knjižnici in si jo nato fotokopiraj. Ima 300 strani kar te pride okoli 3000 SIT z vezavo. V glavnem drobiž za to kar je v njej napisano Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70830.60

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2005 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2005 11:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CarpeDiem je napisal/a:
PS: V AX-u jim kreditne kartice ne dišijo. Zato prinesi babičino zlatnino. Ko pa boš že pri plačevanju se spomni na avtorja teh učenih (bednih) nasvetov.

Smile

lp, CarpeDiem

V AX-u za plačilo blaga sprejmemo večino uveljavljenih kreditnih kartic - razen BA, babične zlatnine in različnih vrednostnih papirjev (po možnosti iz SKB trezorja)... Very Happy

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2005 4:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti angleščina ni tuja je vsaj za pic-e najboljša dokumetacija sam datashet posamezega mikrokontrolerja. Če se boš odločil za assembler pa MPASM ASSEMBLER User's Guide. Vse navedeno pa dobiš na microchipovi domači strani zastonj. Knjige, ki se dobijo na trgu so seveda uporabne, a v glavnem gre za bolj ali manj posrečen prevod zgoraj omenjene literature.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni