|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2005 8:07 pm Naslov sporočila: Message[302] - Register in operand not in bank 0 |
|
|
Naslednja koda
Koda: |
bsf STATUS, RP0 ;Select Bank 1
bsf TRISB,7 ;1 (HiZ)
|
javi ob kompiliranju naslednji Error Message:
Koda: |
Message[302] C:\MY DOCUMENTS\MPLAB\TEST.ASM 35 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct. |
Moje vprašanje:
Kako je treba napisati kodo, da ne bo javljalo tega sporočila ob kompiliranju (MPLAB IDE)?
P.S Vem za "Errorlevel -302"
P.S2 Ali je še kakšen bolj pravilen slovenski izraz kot "kompiliranje"?
Lep pozdrav,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2005 8:18 pm Naslov sporočila: Re: Message[302] - Register in operand not in bank 0 |
|
|
peter_nn je napisal/a: |
P.S2 Ali je še kakšen bolj pravilen slovenski izraz kot "kompiliranje"? |
Prevajanje (compiler = prevajalnik). A to, kar ti pocnes, ni prevajanje (compiling), ampak "zbiranje" (assembling; assembler = zbirnik). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2005 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni nujno, da je kaj narobe. Tisto je samo obvestilo, ki te obvesti da moraš ti poskrbeti za pravo kodo.
Če te moti lahko opozorilo izklopiš z dodatkom kode v tvoj asm datoteko:
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Nov 10, 2005 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
peter_nn
Kot ti je napisal Highlag tukaj gre za obvestilo, katero lahko izklopiš na začetku programa kot ti je napisal. Sicer so tovrstna sporočila včasih zelo korsitna. Recimo v primeru, ko si se "pozabil" mapirati nazaj na bank0. Običajno sam najprej pregledam error datoteko, ko gre kaj narobe. Namreč dokler prevajalnik javi le obvestilo, se program prevede normalno. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 10, 2005 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vem, da gre za obvestilo in da se ga da "potlačiti" z -302.
Mislil sem si, da obstaja še kakšen drugačen način spreminjanja bank, ki ne javlja tega sporočila.
Lp,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 2:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz se strinjam z @petrom-nn. Pod obvestila bi lahko napisali kaj drugega kot pa: "Register in operand not in bank 0"
Tak tekst vsaj jaz razumem kot direktno obvestilo o napaki, ne pa kot vprašanje: "So bank-i pravilno določeni?" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Osebno se mi zdi opozorilo čisto primerno. Upozarja uporabnika, da se je tokom programa preklopil v drug bank. Zaradi tega, ker si se pozabil preklopit nazaj na bank0 - v programu pa uporabljaš registre s te banke program ne bo delal. Sam v primeru kake težave - sploh, če se tokom programa dosti preklapljam med bankami najprej preverim, če sem kje pozabil nazaj. Da ne iščem po celem programu, pogledam v err. datoteko, kjer je zraven opisa napake napisana tudi številka vrstice programa. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni