www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CAN bus z PIC mikrokontrolerji - rabim pomoč

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
BogyX
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Dec 2003 14:25
Aktiv.: 0.32
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2003 12:18 pm    Naslov sporočila:  CAN bus z PIC mikrokontrolerji - rabim pomoč Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Forum spremljam že nekaj časa, zdaj pa bi tudi postavo prvo vprašanje - mogoče pa kdo lahko pomaga.

Za en šolski projekt morem naredit z PIC mikrokontrolerji CAN vodilo, na katerega bom priklopo enih par PICov, na katere bodo priklopljeni senzorji. En PIC bi bil Master, ostali SLave ( saj kolko sem prebral je pri CAN vodilu hierarhija master slave ).

Zanima me, če se je že kdo kaj bavil s tem in i dal tu kake napotke, dokumente ali kak del kode v C ali ASM.

Vsaka pomoč bi prav prišla.

Pri programiranju sem pa bol na začetku, samo ker je ta projekt obvezen, bom zdaj po novem letu začel malo moje prve PICe programirat, CAN vodilo pa more laufat do maja 2004.

Hvala in lp.
Bogdan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2003 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Embarassed Samega vodila ne poznam. Imaš kaj literature..če jo pripni pa bomo malo pregledali. Konkretno katere PIC-e bi uporabljal. Kako je to vodilo serisko ali paralelno? Če boš uporabil kak bolj zmogljiv PIC z dovolj programskega polnilnika se bi stvari mogoče lotil v kakem višjem jeziku. Sploh glede na to, da si napisal da si bolj začetnik. V višjih jezikih je večina takih rutin že narejenih. Poglej tudi na microchipovo domačo stran. Tam zna biti tudi kaj assemblerskih primerov za tvoj problem.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2003 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TOLE sem našel na microchipovi domači strani. Downloadaj datashet PIC-a katerega nameravaš uporabit. Vrjetno je protokol lepo opisan. Sam bom stvar "dol potegnil" ko bom v službi - sedaj hodim gor preko analogne klicne linije Sad

lp
Silvo
Nazaj na vrh
BogyX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2003 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvideni so tile:

PIC 18F458

/

PIC 18F8680

/

dsPIC 30F3013 (senzor)

/

dsPIC 30F6014 (general p.)

/

PIC 16C765

Za vodilo je dosti najt na netu, samo bol na splošno - morem najt kaj bol konkretnega.

Lp
B
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2003 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj literature, da bo lažje debatirat na to temo.

Vector informatik
Philips CAN
CANOpen

Lp, Frenki

can2spec.pdf
 Opis:
CAN2 Specifikacija

Download
 Ime datoteke:  can2spec.pdf
 Velikost datoteke:  335.24 KB
 Downloadano:  23 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
BogyX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2003 10:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za pomoč - sem pa mislo, da je že kdo kaj delo in bi lahko konkretno kaj povedo.

Hvala in lp
Bogdan
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2003 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole stran mislim da je vredno pogledat. Microchip CAN
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
BogyX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2003 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki THX - sem si zdaj dol potegno te zadeve in bom po praznikih malo preučil.
Če pa še kdo kaj pametnega najde pa se priporočam.

Vesele praznike
Bogdan
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 24, 2003 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BogyX, ni problema.

Še enkrat sem preletel sporočila v tej temi in:
Citiram:
...zdaj pa bi tudi postavo prvo vprašanje...
...sem pa mislo, da je že kdo kaj delo in bi lahko konkretno kaj povedo...
...sem si zdaj dol potegno te zadeve...

Narečja in slengi niso zaželjeni, naslednjič sporočilo poglej pred objavo.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
BogyX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2004 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oprostite - prizadetim se opravičujem.
Sodelujem še na nekaterih drugih forumih in tam ni tako - bom se naslednjič potrudo.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2004 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Sodelujem še na nekaterih drugih forumih in tam ni tako - bom se naslednjič potrudo.

Pri nas je pač tako... spet je bilo nekaj takih tvojih postov... vsak sledeč pisan v tem stilu leti brez opozorila v smeti ..
Pravila

lp
Silvo
Nazaj na vrh
bferlic
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 17:28
Aktiv.: 0.42
Kraj: Brezula, Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2004 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eno vprašanje: kje pa si kupil oz. imaš namen kupiti te PIC-e? In koliko so kaj cene?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
BogyX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2004 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PICe sem dobil od zastopnika iz Ljubljane ( trenutno ne vem imena), cen pa ne vem ( so bili donacija za projekt ).

Lp
Bogdan
Nazaj na vrh
BogyX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2004 9:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako - po dobrem mesecu tažav nama je z kolegom Markom včeraj CAN zalaufal.

Lp
Bogdan
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni