|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Nov 10, 2005 10:59 am Naslov sporočila: Čudno obnašanje MP-lab-a |
|
|
Imam en projekt, na katerem sem delal malo doma malo v službi. Do včeraj je delalo na obeh lokacijah pravilno, včeraj sem pa opazil, da nenadoma zadeva več ne deluje.
Koda: |
PROCESSOR 12f675
#include "P12F675.INC"
ERRORLEVEL -224, -302, -308, -205
__CONFIG _CP_OFF & _CPD_OFF & _BODEN_ON & _WDT_OFF & _PWRTE_ON & _INTRC_OSC_NOCLKOUT
#DEFINE U_min b'00101001'
Cblock 0X20 ; Začetek RAM-a
Izmerjeno ; Vrednost A/D
endc
ORG 0x2100
DE 0x00, 0x00 ; zbriše eeprom
|
Tole je začetek programa. Doma ob prevajanju lepo zbriše prvi dve lokaciji EEproma oz. ju postavi na 0
Program tudi lepo vpisuje vrednosti v posamezna bajta (ko simuliram)
Program je tudi preizkušen v PIC-u vgrajenemu v vezje in deluje po pričakovanjih.
V službi pa mi pobriše le lokacijo 00. In ko program simuliram ostaja lokacija 01 nespremenjena. Malo sem se igral z ukazom DE in dodal še eno vrednost za tretji byte (DE 0x00, 0x00, 0x00) . Potem mi je simulator pokazal zbrisano tudi lokacijo 01, ne pa še 02
Poizkusil sem tudi ponovno naložiti MPLAB, vendar se napaka ponavlja.
Kod zadnjo možnost sem MPLAB naložil na drug računalnik in tam isti projekt prevajalnik prevede pravilno. In simulator deluje tudi pravilno.
Kaj za se mi to dogaja?
Izgleda, da bo res treba mašino na glavo obrnit.  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni