www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Razdiranje Motorolinega daljinskega upravljalnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.91
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2010 4:34 pm    Naslov sporočila:  Razdiranje Motorolinega daljinskega upravljalnika Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Doma imamo televizijski vmesnik Motorola SD 1510 (T-2), ki v paketu vsebuje precej slab daljinski upravljalnik. Težave so z "dometom," ki kljub novim baterijam znaša le nekaj metrov, pa še to ne deluje zmeraj. Tako da sem se odločil, da bom upravljalnik razdrl, vanj vgradil nove IR diode in dodal en tranzistorček za ojačanje signala, da ne bi bilo več teh problemov. In tukaj se pojavi težava: nikjer ni sledu o vijakih. Sumim, da sta polovici ohišja skupaj zlepljeni, vsega skupaj pa ne bi rad razstavil na prafaktorje. Rolling Eyes

Torej vprašanje je naslednje: Ima kdo izkušnje z razdiranjem teh daljincev? Kako naj bi se na splošno razdiralo ohišja, ki so skupaj zlepljena, brez da bi zadevo preveč poškodovali?

Že v naprej se vam zahvaljujem za vse odgovore.
Lp, David Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.57
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2010 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomim da je zlepljeno skupaj.Ohišje je najverjetneje zaskočeno skupaj. Poskusi z širšim izvijačem malo privzdvigniti pokrov na reži, ki je okrog in okrog daljinca.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2010 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo gre narazen tudi s kitarsko trzalico (večje trdote).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
David2204
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2010 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoho, res je samo zaskočeno skupaj. Trzalice žal nimam pri roki, zato sem lepo previdno kar z izvijačem previdno šel naokrog in zadevo odprl brez večjih kozmetičnih poškodb Dancing
Najlepša hvala obema Very Happy

Na koncu vam objavim še nekaj slik, zdaj pra grem najprej čistit umazanijo, ki se je akumulirala v ohišju Laughing
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.79
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2010 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Laho poizkusiš tudi to:

http://www.youtube.com/profile?user=kipkay#p/u/32/yVm2NDSFOhc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2010 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pokliči operaterja, po moje ti ga bo zastonj zamenjal...
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.93

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2010 6:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sprejemnik je rahlo obcutljiv na to iz kje prihaja signal daljinca, daljinec sam je pri meni ok.
Nazaj na vrh
David2204
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2010 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

audiox: Tudi če se efektivna oddajna moč podvoji, bi bilo vse skupaj še vedno švoh.
Enkrat smo ga že menjali in ni bilo nič boljše. Daljinci so že tovarniško slabo narejeni.

Hec je v tem, da imamo skupaj dnevno sobo in jedilnico, jaz pa rad med kosilom ponavadi spremljam kak Discovery Channel. Mr. Green Ta razdalja je prevelik zalogaj za ubogi daljinc, tako da le s srečo uspe menjati kanal.

Vglavnem zadevo sem rešil tako, da sem menjal IR diodo, ter tranzistor, ki jo je preklapljal. Tranzistorček je bil en ubogi SMD, ki ni bil sposoben prevajati nekega konkretnega toka, IR LED pa sploh ni imela potenciala preklapljanja kanalov. Laughing
Rešitev: BC547 ter ena luštna LED, ki bi ji skoraj lahko rekli overkill. Twisted Evil
Bom poslikal, ko se mi lepilo na enem robu posuši in bom lahko odlepil lepilni trak... Zlomil sem namreč en zobček, ki zadevo drži skupaj
Nazaj na vrh
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2010 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi IR diode imajo svoj kot sevanja in če je kot prevelik učinek zelo pada z razdaljo. Pomaga zamenjati diodo z ožjim snopom svetlobe.
Nazaj na vrh
David2204
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2010 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi to sem naredil Razz
Nova ima snop 15 ali 20°. Se ne spomnim več točno. Je pa res, da je zdaj treba malo bolj nameriti, preden "streljamo." Laughing

Se opravičujem ker včeraj nisem objavil slike. Sem imel še nekaj opravkov. Wink

12032010005.jpg
 Opis:
Sem morda pretiraval? :D
 Velikost datoteke:  429.75 KB
 Pogledana:  9 krat

12032010005.jpg

Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2010 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skok bo pop...il ce ti bo kdaj prisel menjat daljinca Mr. Green
Ga ze slisim: "Tipo je lozu lampu odi avta u dalinca"-hahaha

BDW: bom poizkusil ene dva predelat z BC547, ce bo kaj pomagalo za tiste stranke, ki jim razni backlighti otezujejo menjavanje programov Dancing

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni