|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.91 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 4:34 pm Naslov sporočila: Razdiranje Motorolinega daljinskega upravljalnika |
|
|
Pozdravljeni!
Doma imamo televizijski vmesnik Motorola SD 1510 (T-2), ki v paketu vsebuje precej slab daljinski upravljalnik. Težave so z "dometom," ki kljub novim baterijam znaša le nekaj metrov, pa še to ne deluje zmeraj. Tako da sem se odločil, da bom upravljalnik razdrl, vanj vgradil nove IR diode in dodal en tranzistorček za ojačanje signala, da ne bi bilo več teh problemov. In tukaj se pojavi težava: nikjer ni sledu o vijakih. Sumim, da sta polovici ohišja skupaj zlepljeni, vsega skupaj pa ne bi rad razstavil na prafaktorje.
Torej vprašanje je naslednje: Ima kdo izkušnje z razdiranjem teh daljincev? Kako naj bi se na splošno razdiralo ohišja, ki so skupaj zlepljena, brez da bi zadevo preveč poškodovali?
Že v naprej se vam zahvaljujem za vse odgovore.
Lp, David
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.57 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 4:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dvomim da je zlepljeno skupaj.Ohišje je najverjetneje zaskočeno skupaj. Poskusi z širšim izvijačem malo privzdvigniti pokrov na reži, ki je okrog in okrog daljinca.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.67
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo gre narazen tudi s kitarsko trzalico (večje trdote).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.91 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 5:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hoho, res je samo zaskočeno skupaj. Trzalice žal nimam pri roki, zato sem lepo previdno kar z izvijačem previdno šel naokrog in zadevo odprl brez večjih kozmetičnih poškodb
Najlepša hvala obema
Na koncu vam objavim še nekaj slik, zdaj pra grem najprej čistit umazanijo, ki se je akumulirala v ohišju
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pokliči operaterja, po moje ti ga bo zastonj zamenjal...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.93
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 6:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sprejemnik je rahlo obcutljiv na to iz kje prihaja signal daljinca, daljinec sam je pri meni ok.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
audiox: Tudi če se efektivna oddajna moč podvoji, bi bilo vse skupaj še vedno švoh.
Enkrat smo ga že menjali in ni bilo nič boljše. Daljinci so že tovarniško slabo narejeni.
Hec je v tem, da imamo skupaj dnevno sobo in jedilnico, jaz pa rad med kosilom ponavadi spremljam kak Discovery Channel. Ta razdalja je prevelik zalogaj za ubogi daljinc, tako da le s srečo uspe menjati kanal.
Vglavnem zadevo sem rešil tako, da sem menjal IR diodo, ter tranzistor, ki jo je preklapljal. Tranzistorček je bil en ubogi SMD, ki ni bil sposoben prevajati nekega konkretnega toka, IR LED pa sploh ni imela potenciala preklapljanja kanalov.
Rešitev: BC547 ter ena luštna LED, ki bi ji skoraj lahko rekli overkill.
Bom poslikal, ko se mi lepilo na enem robu posuši in bom lahko odlepil lepilni trak... Zlomil sem namreč en zobček, ki zadevo drži skupaj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fricky Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37 Prispevkov: 260 Aktiv.: 1.09 Kraj: Ribniško Pohorje
|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2010 2:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi IR diode imajo svoj kot sevanja in če je kot prevelik učinek zelo pada z razdaljo. Pomaga zamenjati diodo z ožjim snopom svetlobe.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2010 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skok bo pop...il ce ti bo kdaj prisel menjat daljinca
Ga ze slisim: "Tipo je lozu lampu odi avta u dalinca"-hahaha
BDW: bom poizkusil ene dva predelat z BC547, ce bo kaj pomagalo za tiste stranke, ki jim razni backlighti otezujejo menjavanje programov
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni