|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Dent-remove Neznanec

Pridružen-a: Pet 12 Mar 2010 18:05 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2010 6:16 pm Naslov sporočila: Merjenje pozicije preko pločevine? |
|
|
Pozdravljeni,
Imam problem merjenja pozije, kajti medij ki je med oddajnikom in sprejemnikom je pločevina.
Zanima me ali obstajajo merilniki pozicije, ki merijo preko kovinskih materialov debeline cca 2mm.
Za lažjo predstavo:
Imamo npr. 2mx2m kovisko ploščo na eni strani imamo premikajoč objekt, ki se giblje naključno ( na ta ojekt naj bi prišel oddajnik) na drugi strani pa merilnik ki bi izmeril razdaljo oziroma pozicijo objekta ki se giblje naključno na razdalji cca 2m in z natančnostjo cca 2mm
Ali ima kdo idejo kako to rešiti?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2010 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
na ta ojekt naj bi prišel oddajnik |
Če bo oddajal gama žarke, ne bo problemov.
Mogoče bi šlo z ultrazvokom, vsekakor bi prej zadevo moral temeljito preverit in testirat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pet Mar 12, 2010 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
kajj če bi to železo uporabil kot mebrano na katero pritrdiš pizeokeramični resonator(se uporablja za uporabo steklenih in alu površin kod vir zvoka) in mikrofon tako da meriš z ultrazvokom.
Te resonatorje sem videl pred tremi leti na Electronici v Munchnu 3leta nazaj. mislim da je bil proizvajalec Ceramtec ali nekaj takega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dent-remove Neznanec

Pridružen-a: Pet 12 Mar 2010 18:05 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 11:27 am Naslov sporočila: Rešitev |
|
|
Samo sporočam da sem rešil težavo, ves koordinatni sistem sem prestavil na drugo stran..
Hvala za vse vaše odgovore! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kopron Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.76 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi nas zanima kako si rešil ta problem če ni skrivnost. Saj čisto na kratko lahko opišeš zadevo. _________________ Lep pozdrav Jože |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni