|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 12:01 am Naslov sporočila: WLAN Router - već ačunalnikov, DHCP - vidnost v mreži |
|
|
Pozdrav!
Zadeva je sledeča: preko WLAN Routerja (WRTG54GS), sem povezan v internet. V hiši pa so še 3 mašine. Sedaj ima vsak rač. svoj fiskni IP. "Težava" nastane, ko se s službenim laptopom želim povezati, a ne gre, ker je mrežna nastavljena da čaka, da se ji dodeli IP prek DHCPja. Poleg tega je ena od mašin neke vrste file/print server in do te mašine dostopam samo preko VNCja. Ali je kakšna možnost, da dam vse računalnike da čakajo DHCP in normalno dostopam do serverja...?
Hvala za odgovore in lp
Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda je. V routerju vklopi DHCP, na mašinah pa nastavi, da ip dobijo samodejno. Takšna nastavitev je v računalnikih privzeta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
še to... v nastavitvah za DHCP v routerju lahko vsaki mašini v mreži rezerviraš svoj IP. Tako boš imel file/print server vedno na istem IP-ju in ga ne boš rabil iskat po mreži za priklop preko vnc.
Lahko mi pošlješ ZS, ti bom dal mojo telefonsko in ti bom pomagal pri nastavitvah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni