|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 1:16 am Naslov sporočila: Internet Explorer in wireless - problemi |
|
|
Lep pozdrav!
Za brskanje po internetu uporabljam Mozillo, Internet Explorer pa imam samo za Klik nlb, ker mozilla ne podpira takega in takega kodiranja in je problem ker ne moreš certifikata naložit.
Vse lepo in prav dokler sem imel internet nastavljen tako da sem se moral na začetku ko sem prižgal PC vedno povezat na internet.
Potem mi je kolega nastavil router tako, da je vedno povezan na internet, tako da mi ni potrebno se vsakič povezat (LAN pač)... No nakar mi IE ni hotel več delati, mozilla pa dela super. Enostavno ne odpre oz. ne najde strani, npr. www.google.com . Naložil sem 8ko pa tudi ni NIČ bolje. Sej fora je samo v temu, ker ne morem sedaj nič preko Klika delat in je potemtakem brezveze da ga sploh imam .
A ima kdo kakšno rešitev, idejo kako ga vraga usposobiti?
Pa ta moj router je med drugim tudi wireless in bi ga želel povezati tudi na mobitel SE P990, pa mi tudi ne uspe . Sva s kolegom zamenjala telefone pa se pri njemu doma moj mobitel z lahkoto poveže na wireless. Na telefonu je polno nekih nerazumljivih nastavitev, poskusil sem tudi tako kot kolega z istimi nastavitvami, seveda z drugim geslom pa tudi ne gre .
A bi kdo lahko pomagal to rešit .
Hvala.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 1:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Internet Explorer pa imam samo za Klik nlb, ker mozilla ne podpira takega in takega kodiranja in je problem ker ne moreš certifikata naložit |
Seveda lahko. Jaz lahko uporabljam Mozillo za Klik NLB.
Pri IE pa preveri nastavitve za povezavo v samem programu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.06 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 1:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Še bolje če uporabiš Mozilla Firefox Portable na USB ključku. Uporabiš ga samo, kadar želiš dostopati do e-banke. Tako imam jaz rešeno za e-banko Link od Gorenjske banke.
LP
_________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 1:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Vem da takrat, ko sem si Klik zrihtal ni šlo preko Mozille. Mogoče pa sedaj gre, saj večina uporablja Mozillo in so porihtali. Bom poskusil, hvala !
Portable Mozilla? A zato ker naložena Mozilla ni dosti varna? No, eni "pacienti" si sploh še USB ključa nismo nabavili . Moram nabavit pa kar odlašam .
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 2:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
A zato ker naložena Mozilla ni dosti varna? |
Da ne bomo razpravljali koliko je varna in koliko ne... Pomembno je, da nimaš certifikata naloženega vsevprek po vseh raziskovalcih in internetnih raziskovalcih ampak ga imaš samo na ključu. Ko kam greš (dopust, služba...), je tvoja spletna banka vedno s teboj.
Na telefonu posodobi firmware, za ostale nastavitve pa ti težko na daljavo pomagam.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Mar 15, 2010 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Izdajatelju certifikata (ki je verjetno kar nlb sam) ne zaupaš. Če te skrbi lahko danes popoldne zadeve zrihtava tako kot je treba, upam, da bo šlo na daljavo. Drugače pa en dan lahko pridem do Vrhnike.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

|
Objavljeno: Pon Mar 15, 2010 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek4, hvala za ponujeno pomoč! Sem zrihtal. Čudno se mi je zdelo, ker sem tudi certifikat za fax, estudent-a naložil po istem principu pa ni nič javljalo tega okna, ki sem ga pripel v mojem prejšnjem postu . Potem sem tam poklikal tisto in je delalo ampak ko sem se prijavil z geslom notri v Klik še vedno ni bilo nobenega stanja/zneska na prvi strani. No, danes ko sem ponovno poskusil je pa bilo vse tako kot "nekoč" .
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.25
|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 4:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
gregzy87: če imaš kje nastavljeno "Automatically detect settings", potem to izklopi. Sem si enkrat kaki 2 uri razbijal glavo s tem zakaj internet na enem računalniku v IE ne dela. Ko sem izklopil to nastavitev, je delalo bp.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nimam tam nič obkljukano, tako da to ni to. Sej zdej imam certifikate na Mozilli.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni