www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Blue Ray predvajalnik - razočaran (dvd playback, odzivnost)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2010 9:54 am    Naslov sporočila:  Blue Ray predvajalnik - razočaran (dvd playback, odzivnost) Odgovori s citatom

0. Panasonic plazma TV (TX-P42V10)
1. vir: Philips DVD predvajalnik star 4 leta s SCART izhodom (ima samo ta izhod) (stal je nekje 70€)
2. vir: nov Panasonic DMP-BD65 blue ray predvajalnik preko HDMI
3. dve enaki kopiji DVD-R filma (Women in Trouble - 2. prizor), en BR disk

Zelo me je razočaralo, da se v prizoru, kjer se premika glava (svetli lasje) slika večkrat za trenutek zamegli (na delu kjer je glava (lasje) v gibanju). Ta efekt je viden samo pri BR predvajalniku, DVD nima težav.
Sem mislil, da bo BR predvajalnik (z vsemi novimi procesorji, tehnikami obdelave slike in HDMI izhodom) naredil boljšo upkonverzijo slike na TV (1080p preko HDMI) kot je kvaliteta signala preko SCART izhoda.
To je bil tudi glavni razlog za nakup BR predvajalnika, ker sem milil, da bo tako slika DVD filmov iz moje kolekcije boljša, kot preko dvd (SCART) predvajalnika.

Druga zamera je na račun odzivnosti (vseeno ali je vstavljen DVD ali BR disk). Open/close ima veliko zakasnitev, začetek igranja (pause/play), preskakovanje med prizori. V vseh primerih je 4 leta star Philips DVD predvajalnik hitrejši.

Tretja (precej huda) zamera je precej glasno vrtenje ploščka (tudi DVD ploščka), Philipsa se ne sliši, Panasonic je pa kar glasen.

Druga opažanja:
zelo velika razlika v barvah (se nagibam, da v korist BR predvajalnika), na trenutke imam sicer občutek da so preprosto preveč močne (na tv-ju uporabljam TXH mode in 24p).

Glede na vse hvalospeve novi tehnologiji sem pričakoval več (boljšo sliko pri predvajanju BR, boljšo obdelavo DVD vira).

Za ostala opažanja si moram najprej vzeti več časa za primerjave.
Če koga kaj zanima ...

Sem mislil, da bo šel DVD predvajalnik od hiše, pa bo verjetno prej BR ..., sploh glede na ceno BR ploščkov.

Lep pozdrav,
Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.50
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2010 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

Jaz imam za BR predvajalnik kar PlayStation 3! Zadeva se zelo dobro odnese. Povezan je preko HDMI kabla in imam full HD resolucijo. Slika, ki jo predvajam preko PS3 je veliko bolša kot pa če jo z DVD-jom, četudi predvajam DVD film. BR bolš da sploh ne omenjam - odlična slika. Trenutno sem ga usplosobil, da predvaja tudi DivX filme s podnapisi kar iz diska tako, da sem res zadovoljen z njim. Ob kakšnem druženju pa lahko še s prijatelji odigramo kakšno partijo nogometa, ... Smile
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2010 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DVD je pač DVD... tule ne pričakuj čudeža. SCART ali HDMI povezava pri tem nima nobene veze, ker je slika že v osnovi omejena na manjšo resolucijo - recimo 720x408 namesto 1920x1080 pri HD, kar znese približno 7x manj pikslov. In te piksle ne more upscaler iz riti potegnit...
germil
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Jul 2005 16:14
Aktiv.: 0.82
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2010 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

klpzm je napisal/a:
Lep pozdrav!

Jaz imam za BR predvajalnik kar PlayStation 3! Zadeva se zelo dobro odnese. Povezan je preko HDMI kabla in imam full HD resolucijo. Slika, ki jo predvajam preko PS3 je veliko bolša kot pa če jo z DVD-jom, četudi predvajam DVD film. BR bolš da sploh ne omenjam - odlična slika. Trenutno sem ga usplosobil, da predvaja tudi DivX filme s podnapisi kar iz diska tako, da sem res zadovoljen z njim. Ob kakšnem druženju pa lahko še s prijatelji odigramo kakšno partijo nogometa, ... Smile

Kako pa si ga pripravil do tega, da predvaja podnapise z divx filmi?

klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.50
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2010 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bistvo je en program, ki ti film spremeni v .divx format in avtomatsko doda podnapise, ki jih lahko potem v predvajalniku na PS3 vklopiš ali izklopiš. Program se imenuje AVIAddXSubs!
Nazaj na vrh
kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 17, 2010 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem zakaj si razočaran...na BD predvajalniku glej BD filme in boš zadovoljen. Ne moreš pričakovat, da ti bo BD predvajalnik povečal resolucijo DVD formata!!!!
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 17, 2010 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Retorično vprašanje, si mar pričakoval drugačen rezultat?

Gnila, razmazana slika je povsaem normalnen pojav na vseh LCD, če slika ni točno enaka ločljivosti panela. Sploh pri LCD TV, kjer je kvaliteta vsega še nekaj magnitud slabša, kot pri monitorjih.

Sprane ali prezasičene barve seveda sodijo zraven, če hočeš normalne barve uporabi CRT.

Morebiten upscaling pri bitnih slikah tudi ne more pričarati manjkajočih detajlov.

Počasen in škripajoč predvajalnik, kaj drugega pa lahko pričakuješ od širokopotrošne krame, ki je načrtovana in grajena tako, da bo z minimumom proizvodnih stroškov delala toliko časa, kot je garancije, takoj zatem pa mora nepopravljivo crkniti?

That's not a bug, that's a feature!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 17, 2010 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za vsak slučaj še enkrat ponovim:
Enak DVD-R predvajan s štiri leta starim DVD predvajalnikom s SCART izhodom in isti DVD-R predvajan z novim BR predvajalnikom.
Dodatna informacija: DVD predvajalnik je bil ene 100€, BR pa 180€.

gumby je napisal/a:

In te piksle ne more upscaler iz riti potegnit...

kvizko je napisal/a:

Ne moreš pričakovat, da ti bo BD predvajalnik povečal resolucijo DVD formata!!!!

Azrael je napisal/a:

Morebiten upscaling pri bitnih slikah tudi ne more pričarati manjkajočih detajlov.

DVD predvajalnik preko SCART izhoda je naredil na televiziji lepo sliko, dočim BR predvajalnik preko HDMI izhoda pa je v nekem prizoru del slike večkrat zameglil.
V vsakem primeru je posredi nek upscaler, ki je v primeru DVD predvajalnika svoje delo opravil zadovoljivo, oziroma boljše kakor v primeru BR predvajalnika.

Nisem pričakoval večje resolucije. Po pravici povedano sem pričakoval, da bo BR predvajalnik iz DVD-R formata naredil bolši upscale (na HDMI), kakor televizor iz SCART signala, ki ga dobi s štiri leta starega DVD predvajalnika.
Domneval sem, da ima pač (analogni) SCART izhod pomanjklivosti, katere še tako dober upscaler na televiziji ne more več popraviti. Se pravi, da bi BR predvajalnik iz digitalnih podatkov na DVD-R mediju naredil boljšo sliko na HDMI kakor televizor iz analognega SCARTa...
Tudi to malo (analogno) resolucijo ki jo televizor dobi iz SCART izhoda mora televizor pretvoriti na 1920x1080 in to naredi veliko boljše kakor BR predvajalnik iz digitalnega signala (DVD-R).

Mislim, da nisem pričakoval preveč...

Azrael je napisal/a:

Retorično vprašanje, si mar pričakoval drugačen rezultat?

Sem odgovoril že zgoraj.

Azrael je napisal/a:

Gnila, razmazana slika je povsaem normalnen pojav na vseh LCD, če slika ni točno enaka ločljivosti panela. Sploh pri LCD TV, kjer je kvaliteta vsega še nekaj magnitud slabša, kot pri monitorjih.

Sprane ali prezasičene barve seveda sodijo zraven, če hočeš normalne barve uporabi CRT.

Panasonic plazma TX-P42V10 s THX certifikatom naj bi zagotavljala prav to, in s Panasonicovim BR predvajalnikom naj bi delovala še bolj usklajeno.
Saj vem, marketing, ampak sem vseeno negativno presenečen...

Azrael je napisal/a:

Počasen in škripajoč predvajalnik, kaj drugega pa lahko pričakuješ od širokopotrošne krame, ki je načrtovana in grajena tako, da bo z minimumom proizvodnih stroškov delala toliko časa, kot je garancije, takoj zatem pa mora nepopravljivo crkniti?

Se strinjam.
Stara tehnologija v cenenem predvajalniku deluje bolje kot nova...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni