www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Punto 2001 (1.2) daljinsko centralno zaklepanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
danijels
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 8:39
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 15, 2005 9:29 am    Naslov sporočila:  Punto 2001 (1.2) daljinsko centralno zaklepanje Odgovori s citatom

Hay! Moj roblemček je naslednji.
Na obstoječe serijsko centralno zaklepanje, bi rad zmontiral daljinca Meta System M320 RC new in sicer za negativno komando.
Problem je v tem , da sem našel žici , ki imata pulz pri ročnem odklepanju ali zaklepanju, vendar se na maso z avtomobilsko probno lampico ne odzivata:
- vijolična : pulz za zaklepanje vrat - 12V cca. 0,5 sek
- zeleno/bela : pulz za odklepanje vrat
Iščem namreč žički (odklepanje, zaklepanje), ki bi jih povezal z omenjenim sistemom.
Ali mi nekdo lahko kaj svetuje po možnosti na moj e_mail! Hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.24
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 15, 2005 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi z malo močnejšo žarnico,ali pa z žico katera ima vmes varovalko.Nekateri moduli rabijo malo večji tok proženja in mala žarnica v preizkuševalcu(še posebej če je tudi za 24V )ni dovolj..
lp

lado
Nazaj na vrh
danijels
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 15, 2005 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno, da stvar ni v tem, ker sem na omenjeni žici priklopil žico iz modula za daljinsko in prav tako ne deluje! Verjetno sem na napačnih žicah (za motorčkom). Poizkusil bom še z ostalimi, tanjšimi žicami.
Upam, da mi bo uspelo.
In hvala za namig!Wink
Nazaj na vrh
crto
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2005 14:48
Aktiv.: 0.58
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 15, 2005 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti si po vsej verjetnosti našel zici od motorja. Kako pa veš da sta žici pravi? Pri prejšnjem modelu Punta ne vem kateri letnik je zadnji ampak pri enem modelu nazaj sta bili to bela in modra, ki sta prišli iz vrat v kabino in sicer si jih najlažje našel pod varovalkami na levi v šopu kablov ki pridejo skozi gumo na strani. za novega punta pa ne vem na pamet bi moral pogledati malo po avtu.

LP
Nazaj na vrh
crto
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2005 14:48
Aktiv.: 0.58
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 15, 2005 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upam da neboš probaval kar tja vendan ker s tem se ni za igrat, sem videl že dosti takšnih katastrof ko so nekaj priklapljali pa so morali potem zamenjati skoraj celo instalacijo v avtu.

LP
Nazaj na vrh
danijels
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 15, 2005 12:32 pm    Naslov sporočila: icon_great  Odgovori s citatom

Ja verjetno (omenjeno), sem našel žici od motorja. Preizkusit pa še moram dve tanjši žici: belo/črna in modro/črna.
Do šopa težko pridem, brez problemov pa pridem do žic v levem pragu, ker gredo do motorčka v desnih vratih.
Nazaj na vrh
danijels
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2005 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rešitev je (po eno urnem brskanju po avtomobilu) sledeča:

Kar potrebujemo, je snop žic, ki prihajajo iz prostora z varovalkami. Ta snop potuje po levem pragu. Odviješ zaščitno plastiko na pragu , snameš trak, ki povezuje žice in poišči žice za odklepanje/zaklepanje:
tanjša črno/bela … ZAKLEPANJE
tanjša modro/črna … ODKLEPANJE
prazen konektor ( prostor z varovalkami, pri meni prazen) … 12V + (stalni)
roza … UTRIPALKA 1.
roza/bela … UTRIPALKA 2.
masa ... večji vijak za in nad prostorom z varovalkami
To velja za katerikoli daljinec. V navodilih za daljinca pa piše katera žica je za kaj (negativna komanda)!

Upam, da bo komu koristilo!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni