www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Google Chrome
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Kateri internetni brkljalnik uporabljaš?
IE
15%
 15%  [ 11 ]
Firefox
60%
 60%  [ 44 ]
Google Chrome
13%
 13%  [ 10 ]
Drugo (napiši kaj in kako si zadovoljen)
10%
 10%  [ 8 ]
Skupaj glasov : 73

Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 8:12 am    Naslov sporočila:  Google Chrome Odgovori s citatom

Pred dnevi so mi iz več naslovov svetovali internetni brkljalnik Google Chrome, češ da je hitrejši od Firefox-a in Internet explorerja. Pa se ga instaliral, saj je brezplačen, a se mi ne zdi nič hitrejši of Firefoxa.

Ali še kdo od vas uporablja ta brkljalnik in kako se vam zdi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat uporabljam Opero, sem pa uporabljal tudi že Chrome. Za primerjavo hitrosti JavaScript, ki je ključnega pomena na dandanašnjih straneh, se uporablja Peacekeeper . Trenutno situacija na mojem računalniku (Kubuntu 8.04) izgleda takole:

Mislim, da je očitno, da je Chrome zverina kar se hitrosti tiče. Tudi v hitrosti zaganjanja in delovanja lahko brez problema konkurira Operi, ki velja za najhitrejši brskalnik, kar se zagonov tiče. Firefox je pač na žalost obupno počasen ob zagonu in ravno zato sem ga menjal -> se namreč že par let ni nič premaknilo na tem področju. Seveda pa ne bodo plugini (Flash) v njem nič hitrejši, ker so v veliki meri neodvisni od brskalnika.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

firefox je res hitrejši na začetku, ko ga pa nekaj časa uporabljaš postane počasen..
Sam nekaj časa sicer uporabljam chrome, ampak kar me izredno moti je dejstvo da VSE priponke itd....OBVEZNO shranjuje v privzeto mapo - recimo hočeš pogledati nek pdf, ti ga ne odpre ampak shrani. In tako vse po vrsti. tako imaš po mesecu par giga smeti v privzeti mapi...
IE je še vedno to...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 9:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Opera - zelo zadovoljen.

Za bančne in ostale storitve, ki zahtevajo certicikate pa IE.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

firefox se je zelo pokvaril v zadnjem času. Včasih mi celo požre pol giga rama... da se o odzivnosti ne pogovarjamo. Bom počasi presedlal na chrome.
Nazaj na vrh
robika
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55
Aktiv.: 1.18
Kraj: ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od vsega začetka sem uporabljal Netscape, pred nekaj leti pa se je "primenoval" v Flock. Uporabljam Flock in sem zelo zadovoljen, drugače rečeno nimam pripomb. Za vse, ki se ne morete odreči programom v slovenščini, dam namig, da je tudi Flock že nekaj časa preveden v slovenščino.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

R33D3M33R je napisal/a:

Mislim, da je očitno, da je Chrome zverina kar se hitrosti tiče. Tudi v hitrosti zaganjanja in delovanja lahko brez problema konkurira Operi, ki velja za najhitrejši brskalnik, kar se zagonov tiče. Firefox je pač na žalost obupno počasen ob zagonu in ravno zato sem ga menjal -> se namreč že par let ni nič premaknilo na tem področju. Seveda pa ne bodo plugini (Flash) v njem nič hitrejši, ker so v veliki meri neodvisni od brskalnika.

No, pri meni se je Chroma pokazal kot za faktor počasnejši od Firefox-a. Ker sem ga pri instalaciji nastavil kot privzeti brkljalnik, sedaj ne znam to popraviti nazaj na Firefox.
Nazaj na vrh
Modlar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59
Aktiv.: 0.95
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam IE in Chrome ,odvisno od gužve na netu . Cool

Kdor visoko leta - daleč vidi.
Nazaj na vrh
gorazdkop
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19
Aktiv.: 0.72
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Chrome je hiter in sem zadovoljen z njim. Vendar pa se vseeno tu pa tam zgodi, da katera stran ni prikazana dobro. otem pač Firefox zaženem.
Nazaj na vrh
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.46
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Firefox. Zakaj? Preprosto zaradi pluginov; Ad-block+, Greasemonkey, X-marks. Vem, da se za IE, Opero in Chrome tudi lahko uredi enako, vendar sem se nekako navadil in mi ne diši menjava browserja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.29
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Ker sem ga pri instalaciji nastavil kot privzeti brkljalnik, sedaj ne znam to popraviti nazaj na Firefox.

Greš na orodja- možnosti- napredno in obkljukaj oz tam imaš preveri gumb za:

Ob zagonu vedno preveri ali je Firefox privzeti brskalnik.

LP

firefox.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  90.59 KB
 Pogledana:  6 krat

firefox.jpg

Nazaj na vrh
Unknown_User
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31
Aktiv.: 2.52
Kraj: UFO iz Butal pri T''minu

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
firefox se je zelo pokvaril v zadnjem času. Včasih mi celo požre pol giga rama... da se o odzivnosti ne pogovarjamo. Bom počasi presedlal na chrome.

Tudi jaz podobno razmišljam, polek tega bom poskusil še o
Opero in Safari.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tudi doma Safarija in mi je kar simpatičen
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Vidmar,

po tvojem receptu sem nastavil nazaj na firefox.
Nazaj na vrh
simens312
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 21:08
Aktiv.: 0.87
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam firefox in sem zadovoljen.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni