www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DS1820 termometer z AT89C2051
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milan_milan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Mar 2010 14:23
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 28, 2010 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vilko ce te prav razumem potem lahko vezje direktno priklopim na analogni vhod PLC-ja? napajanje seveda posebej ker ta moj PLC ima 24V napajanje.

LP,M
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 28, 2010 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, spravil si me v zadrego: ne vem, kaj je PLC. A dvomim, da lahko direktno priključiš na kako inteligentno napravo.
Prilagam dokumentacijo termometra, morda se boš znašel.

ds18s20.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  ds18s20.pdf
 Velikost datoteke:  272.62 KB
 Downloadano:  34 krat

Nazaj na vrh
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.51
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 28, 2010 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

milan_milan je napisal/a:
Vilko ce te prav razumem potem lahko vezje direktno priklopim na analogni vhod PLC-ja? napajanje seveda posebej ker ta moj PLC ima 24V napajanje.

LP,M

To je digitalni senzor in ga ne moreš priklopiti kar na analogni vhod! Za tisto uporabi kakšen drugi temperaturni senzor, ki ima napetostni izhod! ala LM35

Drugače g. Vilko PLC oz. PLK = Programmable logic controller oz. programabilni logični krmilnik

Nazadnje urejal/a klemen88 Ned Mar 28, 2010 10:09 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
grizm
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Nov 2009 20:52
Aktiv.: 0.06
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 28, 2010 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rimci je napisal/a:
Pozdravljeni

Program, ki ga je pripel Frenki sem nekoliko dopolnil, tako da merim štiri temerature in imam nastavljene tri alarme (P3.2, P3.3, P3.4) za prekoračitev temperature (25°C), ter podatke o izmerjeni temperaturi istočasno ispisujem na LCD in na RS232.
Problem ki ga ne uspem rešit je da ko nimam priključenih senzorjev mi na RS232 izpisuje da je temperatura -1,2°C poleg tega mi vsi trije alarmi (led diode) svetijo kot da bi temperatura prekoračila 25°C, ter mi na RS232 izpiše "Temperatura v aparaturah višja kot 25 stopinj". Dejansko pa bi mi moralo izpisati "T apara ni priključen senzor"...
Prosim za pomoč

Hvala

Imam podoben problem, če si ga rešil mi lahko svetuješ kako odpraviti napako. Ali pa kakšen predlog od ostalih?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
milan_milan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Mar 2010 14:23
Aktiv.: 0.66

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 28, 2010 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PLC (Programmable logic controller), ni ravno neka blazno inteligentna naprava vse ji je treba povedat kaj da pocne,
problem se mi pojavi ker moj PLC ima "samo" 4 analogne vhode (jaz jih potrebujem vsaj 5) ter en analogni izhod, za dodatne Analog I/O je potrebno kupiti dodaten modul, ki pa je kar precej drag, glede na to da sem PLC dobil, sem se odlocil malo poigrati kaj vse se da narediti. Zato bi rad izdelal termostat kjer lahko priklopis vec senzorjev in to probal povezat na PLC preko RS232 ali pa CAN (industrijsko omrezje, ki ga PLC pravtako podpira), ko/ce bi ga povezal bi ga vozil naprej preko PLC-ja za regulacijo recimo centralne kurjave v hisi. Zato me predvsem zanima ce se to z tem vezjem kateri je opisan v tej temi to da.
Nazaj na vrh
Tabo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 09 Feb 2010 12:48
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dan,
Da kar začnem.
Tale izdelek sem se lotil delat za maturo, sem že vse naredil le zatakne se pri programiranju čipa. In scer:imam attiny 2313(ki je nadomestilo za 89c2051).Naredim hex file z boscom-om ga z avrflash-om ter avr programatorjem(easy avr) dam gor. vse uredu le vezje ne dela ker je čip prazen.Nevem zakaj noče gor.Grem v avr-boscom. Mi javlja napake pr 1wwrite in 1wreset.
[slovenščina je zame španska vas] spremenil tudi $regfile=89c2051.dat v tiny izvedbo ....nc mrtvo.
Grem potem profesorju rect mi da 89c2051.Hočem dat program gor z nekim programatorjem .Spet nič? a rabim kakšen poeseben programator????
ali kako naj spravim stvar na attinya ali pa 89c2051. Nujno rabim odgovre ker imam kmalu konzultacijo...
Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za Butale nisem prepričan, v Ljubljani pa lahko posodim programator, da se sprogramira in požene zadevo (PG302).

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bascom javi napake, potem zaradi napak sploh ni prevedel programa in programator nima kaj delati
Nazaj na vrh
grizm
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Nov 2009 20:52
Aktiv.: 0.06
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tabo je napisal/a:
Dan,
Da kar začnem.
Tale izdelek sem se lotil delat za maturo, sem že vse naredil le zatakne se pri programiranju čipa. In scer:imam attiny 2313(ki je nadomestilo za 89c2051).Naredim hex file z boscom-om ga z avrflash-om ter avr programatorjem(easy avr) dam gor. vse uredu le vezje ne dela ker je čip prazen.Nevem zakaj noče gor.Grem v avr-boscom. Mi javlja napake pr 1wwrite in 1wreset.
[slovenščina je zame španska vas] spremenil tudi $regfile=89c2051.dat v tiny izvedbo ....nc mrtvo.
Grem potem profesorju rect mi da 89c2051.Hočem dat program gor z nekim programatorjem .Spet nič? a rabim kakšen poeseben programator????
ali kako naj spravim stvar na attinya ali pa 89c2051. Nujno rabim odgovre ker imam kmalu konzultacijo...
Hvala za odgovore.

Odgovorim ti lahko le za AT89C2051.
Kot je že frenki povedal rabiš programator PG302, katerega ob programiranju mikrokrmilnika priključiš na 18V enosmerne napetosti ter programator povežeš z računalnikom preko RS232 . Če ga programiraš v bascomu potem pri nastavitvah izbereš programator PG302, nato pritisneš F4 in se ti pojavi okence send to chip. Pritisneš F7 da kompaila program in klikneš program.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Tabo
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Če bascom javi napake, potem zaradi napak sploh ni prevedel programa in programator nima kaj delati

Javi mi napako samo ce delam v bascom-avr. Glede programatorja se bom pozanimal pri profesurju pa vam potem sporocim.
hvala za odgovore
Nazaj na vrh
galex4
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 18:27
Aktiv.: 2.19

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

razlikuj med bascom in bascom avr

89c2051 se svoj čas programiral v bascomu poglej help in boš sigurno videl razliko med predvajalnikoma

ali pa najdi baskom priročnik (svet-el) kjer so razložene osnove delovanja
če ne najdeš mi pošlji zs
Nazaj na vrh
Tabo
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 08, 2010 11:33 pm    Naslov sporočila:  večer Odgovori s citatom

Danes mi je končno uspelo sprogramirati stvar(program za id-senzorja) ko sem priključil mi je ispisal samo nekaj v stilu 3:0 potem pa se je napisalo 16:4 ali pa brez podpičja nisem videl ker se mi je zelo mudilo, potem pa sem na hitro dal še originalne program go(za merjenje temperature) pa mi je oboje pisalo -1,2 °C. Drugače pa kako naj bi zlgedal id senzorja, ter kje v glavnem programu je treba to stvar vpisat?
Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 08, 2010 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj:
Koda:
Dta1:                                                         'naslov 1 Dallasa
Data 16 , 221 , 238 , 179 , 1 , 8 , 0 , 201

Dta2:                                                         'naslov 2 Dallasa
Data 16 , 210 , 186 , 179 , 1 , 8 , 0 , 103
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Tabo
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 08, 2010 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala bom v torek probal. Dancing
Nazaj na vrh
Tabo
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2010 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gregzy87 je napisal/a:
Tukaj:
Koda:
Dta1:                                                         'naslov 1 Dallasa
Data 16 , 221 , 238 , 179 , 1 , 8 , 0 , 201

Dta2:                                                         'naslov 2 Dallasa
Data 16 , 210 , 186 , 179 , 1 , 8 , 0 , 103

Okej en mi dela se [slovenščina je zame španska vas] zrihtam,.... Dancing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 6 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni