www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Google Chrome
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Kateri internetni brkljalnik uporabljaš?
IE
15%
 15%  [ 11 ]
Firefox
60%
 60%  [ 44 ]
Google Chrome
13%
 13%  [ 10 ]
Drugo (napiši kaj in kako si zadovoljen)
10%
 10%  [ 8 ]
Skupaj glasov : 73

Avtor Sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.92

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz FF na hitrejso Opero.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 27, 2010 12:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xsyt je napisal/a:
Firefox. Zakaj? Preprosto zaradi pluginov; Ad-block+, Greasemonkey, X-marks. Vem, da se za IE, Opero in Chrome tudi lahko uredi enako, vendar sem se nekako navadil in mi ne diši menjava browserja.

Točno tako, Xmarks se lahko sinhronizirajo med browserji a mi je FF še vedno najljubši.

Še to, resda je FF rahlo pre-požrešen (trenutno film na youtube, facebook, 2 tab-a elektronik.si in "žre" 360MB RAM-a)... Saj se mi ne pozna veliko Very Happy

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 27, 2010 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam IE. FireFox se predolgo zaganja in tako v zagonu kot na splošno požere preveč RAMa in procesorja. Imam tudi Google Chrome, ki je sicer super (najboljši po mojem mnjenju) kar se hitrosti tiče, vendar je zame "preenostaven", ne moreš imeti pluginov, priljubljene so malo "čudne"... Mislim, da bom ostal pri IE.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Gavran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16
Aktiv.: 1.75
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 27, 2010 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred kakšne pol leta sem presedlal na Opero. Chrome mi ni všeč predvsem zaradi Googlovega "Big brother" vohunjenja, ki je vgrajen v Chrome, zato včasih uporabim Iron, ki je v bistvu Chrome, očiščen vohunjenja.
Nazaj na vrh
1OVER0
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06
Aktiv.: 1.19
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 28, 2010 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Opera - mislim, da že kar ene 10 let.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 28, 2010 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo ravno sem namestil Opero, da jo (prvič) preizkusim. Prvi vtisi so OK...naprej...bomo videli Think . Chrome je pa šel adijo. Iz zgoraj omenjenih razlogov.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
benja8151
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Dec 2009 18:54
Aktiv.: 0.63
Kraj: Pivka

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 29, 2010 2:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večinoma uporabljam Safari, zaradi videza in hitrosti. Vendar pa mi občasno povezava crkne in potem grem na Firefox. Slabost Safarija je, da nima take možnosti urejanja dodatkov kot Firefox, problem pa je tudi s prenašanjem (nevem če samo pri Safariju) - zadnjič sem prenašal datoteko 100 mb in ko je bila na 95% sem pomotoma ugasnil brskalnik, prenos se je pri 95 % končal in sem moral spet čakati 20 minut. Brick wall

Sicer pa imam nameščen tudi IE in Chrome, vendar ju ne uporabljam.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dancijel
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Mar 2010 21:14
Aktiv.: 0.28
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 29, 2010 2:55 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

Jaz sem te dni sprobal Chrome brskalnik a mi ni všeč iz preprostega razloga, saj vendar ne najdem ali pa enostavno nima možnosti, samodejnega spraševanja pri vsakem ''dolpotegu'' poljubne vsebine kam naj to zadevo prenese in shrani.
Pri FireFox -u, pa imaš lepo možnosti, da zadevo shranjuje zmeraj v isto mapo ali pa te vpraša kam vsebine shraniti in tudi način stanja dolpotega je možno nastavljati.
Že pri zgoraj naštetih razlogih mi je slabo ob Chrome -u, tako da ne glede na hitrost Chrome za mene ni vredu brskalnik.
Za klik in za windows posodobitve pa uporabljam IE.

Eh?

elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glas: Chrome
Ker je zelo hiter.

-Google chrome ne vohuni, če mu to ne rečeš. Pri instalacija je dodatna možnost, če želiš da ti vohuni, po defaultu je celo izklopljena.
Koda:
 Izbirno: Pomagajte izboljšati Chrome tako, da Googlu samodejno pošiljate statistične podatke o uporabi in poročila o zrušitvah.
Ali mogoče govorite o kakšnem drugem vohunjenju?

-Pa še nastavitev za prenose

google chrome.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  47.35 KB
 Pogledana:  6 krat

google chrome.JPG

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elpollo--> pa v tem primeru, če mu rečeš naj vsakič vpraša za shranjevanje ponudi tudi možnost "Open?" Namreč, kot rečeno me najbolj moti ker pdf datoteke enostavno shrani, rad pa bi da jih odpre...
Sem ga namreč že odstranil, pa ne bi še enkrat gor dajal, če temu ni tako...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.63
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Chrome. Ker ni požrešen in dokaj hitro deluje..
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Majster
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05
Aktiv.: 1.81
Kraj: Majšperk

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 5:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam Firefox-zaradi pluginov in pa raznoraznih addonov. Moti me edino njegova požrešnost pri več odprtih zavihkih.
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Elpollo--> pa v tem primeru, če mu rečeš naj vsakič vpraša za shranjevanje ponudi tudi možnost "Open?" Namreč, kot rečeno me najbolj moti ker pdf datoteke enostavno shrani, rad pa bi da jih odpre...
Sem ga namreč že odstranil, pa ne bi še enkrat gor dajal, če temu ni tako...

Ne ponudi možnosti open, je pa možno za vsak tip datoteke določiti ali jo naj po downloadu odpre http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95579

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 12, 2010 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Isto sranje, drugo pakovanje. Problem je ker po nekaj časa uporabe na PC-ju nastane tone krame, neuporabnih datotek in potem ne veš več, kaj je uporabno in kaj ne...Morala bi biti funkcija shrani ALI odpri, v katerem primeru bi zadevo potegnil v temp mapo, odprl, po zaprtju pa brisal. Kot v IE.
Nazaj na vrh
Tidra
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36
Aktiv.: 0.89
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Google CHROME je zakon
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni