|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 19, 2010 2:47 pm Naslov sporočila: Nintendo DS, DSi... |
|
|
Moj malček je nor na Mariota in ker mora ga mora revež igrati na skoraj 20 let starem Gameboy-u sva se z boljšo polovico odločila, da mu kupiva novejšo konzolo. Ker je Mario Nintendova pogruntavščina, bova kupila nek novejši "Gameboy".
Kolikor sem gledal so to trenutno Nintendo DS Lite in DSi. Menda je DSi malo updatana verzija DS Lite.
Je tu kdo, ki se kaj spozna na te reči? Je smiselno kupiti DSi in kako je s kompatibilnostjo igric? Kaj so te R4 kartice, ki jih prodajajo zraven?
Trenutno mi je jasno samo to, da iz UK konzol ne pošiljajo k nam  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Mar 19, 2010 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne samo da je malo updatana tudi kamero premore. Če že kupiš kupi DSi pa boš zadovoljen...zdaj je tak prišel na trg novi z večjimi ekrančki!!!! _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Pet Mar 19, 2010 6:46 pm Naslov sporočila: Re: Nintendo DS, DSi... |
|
|
piroman je napisal/a: |
Moj malček je nor na Mariota in ker mora ga mora revež igrati na skoraj 20 let starem Gameboy-u sva se z boljšo polovico odločila, da mu kupiva novejšo konzolo. Ker je Mario Nintendova pogruntavščina, bova kupila nek novejši "Gameboy".
Kolikor sem gledal so to trenutno Nintendo DS Lite in DSi. Menda je DSi malo updatana verzija DS Lite.
Je tu kdo, ki se kaj spozna na te reči? Je smiselno kupiti DSi in kako je s kompatibilnostjo igric? Kaj so te R4 kartice, ki jih prodajajo zraven?
Trenutno mi je jasno samo to, da iz UK konzol ne pošiljajo k nam  |
Pa ga nabavi iz tam kjer ga dejansko delajo. Res je da boš moral carino in DDV plačat ampak bo pa.
Tiste R4 katrice so narejene na način kjer imajo notri svoj firmware, kateri omogoča predvajanje videa, poslušanje MP3 datotek, pregledovanje slik in nenazadnje poganjanje ROMov, katere jih dobiš na netu kot prosti dolpoteg ali potom sledilnikov ali pa npr. DC++, eMule. Običajno je možno poganjati starejše ROMe, je pa to povsem odvisno kakšen firmware vsebuje katrica. Te katrice imajo zunanji pomnilnik npr. preko mikroSD, če se ne motim(možne različne verzije R4 katric). Glede original iger za DSi se mi pa dozdeva ali moraš dobiti ROM oz. datoteke, ki jih spraviš na kartico ampak ne R4, firmware od DS moreš pa prepisat z modificirano različico. Za PSP vem, da je potrebno dati na njega modificiran firmware oz. XMB. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 788 Aktiv.: 3.32 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
Objavljeno: Pet Mar 19, 2010 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
Kartice R4
http://www.r4ds.me/
ali M3 so cenejša in manj udobna možnost za poganjanje "homebrew" programov ali "skrekanih" igric, ki jih, kot so napisali predhodniki, lahko potegneš z interneta, kar pa je seveda NELEGALNO. Kolikor vem, obe te kartici zahtevata nalaganje firmwarea na uSD FLASH, ki ga potem vtakneš v samo R4 kartico. Nalaganje samih programov je preprosto, samo prekopiraš na to isto uSD kartico. Nekoliko dražje kartice, kot npr. CycloDS, imajo lasten FLASH za svoj firmware, same programe pa zopet le enostavno prekopiraš na uSD, vtakneš v CycloDS in voila... Vse to velja za prave NDS programe. Na NDS je sicer možno igrati neposredno tudi igre zadnje generacije GB advanced (vtakneš v večjega od obeh slotov), igre s starejših GB pa zopet prek zgoraj omenjenih kartic a z dodatkom posebnega modula, ki se vtakneš kot "pomočnika" R4 kartici v večji od obeh slotov NDS (t.i. SLOT-2 device). Precej natančno so te stvari opisane na Wikipediji. Sam imam dobre izkušnje z NDS lite (generacija iz pred dveh let) in CycloDS kartico. Kako je z zadnjo generacijo NDSi, žal ne vem, piše pa gotovo na spletnih straneh proizvajalcev kartic.
Nekaj linkov za izhodišče:
http://www.m3adapter.com/Products.htm
http://www.cyclopsds.com/cgi-bin/cyclods/engine.pl
http://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo_DS_homebrew
Dokaj ugodno se te reči dobi prek http://www.dealextreme.com
PSP je v principu zmogljivejša prenosna igralna konzola a meni osebno ne preveč simpatična. Igrice za PSP so večinoma manj primerne za manjše otroke kot igrice za PSP. Moja nadobudneža večinoma igrata Mariota, YuGiOh, lemingse itd. na NDS, ata pa se občasno "naslaja" na PSP 3000 s postavno Laro Croft - legalno v vseh pogledih, igrico atu kupila mami . Za NDS se dobi tudi veliko simpatičnih "homebrew" (sicer ljubiteljsko a kvalitetno narejenih in legalno zastonj) programov za otroke in sicer od za najmlajše, npr. pokanje balončkov s "stajlusom" do za malo starejše, npr. potapljanje ladjic ali celo simulatorje letenja.
Kar se tiče predvajanja filmov, se to da tudi na NDS, a je PSP nekako bolje usposobljen. Na spletu dobiš zastonj programe, ki ti DiVXvideo posnetke pretvorijo v resolucijo in format za predvajanje na PSP. Podnapise moraš seveda (pred tem) vgraditi v samo sliko. Po mojih izkušnjah je PSP čisto praktično uporaben predvajalnik, npr. za zamotit otroke z risankami med daljšimi potovanji v avtu. Zelo dobro ima rešeno tudi (hitro) previjanje naprej / nazaj.
Glede "odklepa" PSP je precej odvisno od generacije. Najnovejše modele se zaenkrat ne da, nekoliko starejše, kot je npr. moj 3000 kupljen pred enim letom, se da začasno (ob izklopu se povrne v provotno (zaklenjeno) stanje in je treba rahlo tečno proceduro odklepanja ob naslednjem vklopu spet ponoviti), še starejše pa se da "odkleniti" trajno. Vse piše zelo natančno na spletu, tudi navodila v obliki besedila ali slike na YouTube.
http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_Portable
LP, S. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Pet Mar 19, 2010 11:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če sem prav videl ta Nintendo DSi sploh nima več slot-1 reže, tako da ti R4 me bo več pomagala in bojo morale priti alternative na SD kartice. Za slike, video in glasbo ima sama konzola sedaj porihtano v firmwaru, igre vsaj nekatere pa boš menda lahko dolpotegnil kar iz neta direktno na prazno kartico vloženo v DSi. Malo mi zadeva simpatizira z PSP Go ampak res malo, preseneča me samo dvakrat kamera. Očitno boš lahko imel video konferenco ali pa slikal okolico. Zanimivo za PSP jo moraš dokupiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Mar 20, 2010 11:27 am Naslov sporočila: Re: Nintendo DS, DSi... |
|
|
Trenutno mi je jasno samo to, da iz UK konzol ne pošiljajo k nam  |
Ne vem koliko stane v UK. Pri www.amazon.de cca. 150 Eur.
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 20, 2010 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za odziv in koristne informacije. Zdaj mi je že malo bolj jasno. Odločil sem se za DSi, čeprav tudi PSP zgleda zanimiv, vendar so, kot je bilo že omenjeno, igrice za Nintendo bolj primerne za majhne otroke.
Kartice za DSi so primerne R4i za kar iz UK čakam odgovor, če pošiljajo k nam.
Pri nas je med najbolj ugodnimi trgovinami Muller, ki prodaja DSi z eno igrico za 169€. Mariota sem naročil na ebayu.
Obelix, se da naročiti tehniko iz Amazona? Angleški še pred kratkim tega ni hotel.
P.S. Iz UK kupujem predvsem zato, ker je trenutno funt še vedno ugodno nizek in zato, ker raje plačam davke kje drugje, kot v naši bananarepubljik  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Mar 20, 2010 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obelix, se da naročiti tehniko iz Amazona? Angleški še pred kratkim tega ni hotel. |
Pri DSi-ju ni videti omejitev. Pri nekaterih artiklih je navedba, da pošiljajo samo v Nemčijo.
Cene so pa take.
Nintendo DSi črn 147,67 Eur, v drugih barvah je dražji. (148,92)
Nintendo DSi XL temnorjav 177,90 Eur (179,4)
Cene v oklepajih so cene ki jih plačaš, ker je DDV pri nas 20% v Nemčiji pa 19%.
Vidim pa, da je pri "pixmania.com" tak DSi za 139 Eur. Ampak svetlo moder. Nisem pa še nikoli kupoval pri pixmani-i.
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

|
Objavljeno: Sob Mar 20, 2010 4:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je tale pixmania kakšne francoska zadeva? Na strani imajo toliko informaci, da se mi ne dalo več brat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

|
Objavljeno: Sob Mar 20, 2010 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
pixmania je francoska. Na idealo.co.uk imajo porazne ocene... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 788 Aktiv.: 3.32 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
Objavljeno: Sob Mar 20, 2010 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav še enkrat,
Sedaj ste tudi mene čisto zraj**li s tem DSi . Glede na to, da tudi mlajši sedaj že pogosto igra igrice na NDS in so v hiši stalno prepiri s starejšim bratom, kdo ga kdaj bo, sem pomislil na nakup še ene prenosne Nintendo konzole (DSi-ja ). Veseli me tudi, da ima DSi sedaj spletni brskalnik že vgrajen in da je notri tudi dovolj RAM v ta namen, ker DS lite je bilo potrebno nadgrajevati.
Me pa zanima, ali kdo DSi uporablja in ali je res, kot sem prebral na nekem forumu, da je DSi "regionalno" zaklenjen. Če da, na kaj se zaklep nanaša: samo na downloadanje posodobitev in programov iz Nintendo ponudbe ali tudi na igrice kupljene na karticah?
LP, S. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

|
Objavljeno: Tor Mar 30, 2010 1:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Epilog je takle: kupili smo DSi XL in sicer v Mullerju, kjer je bil še najugodnejši (mislim da 179 € ali 189 €, točne cene ne vem, ker je šla v trgovino boljša polovica). Zdaj bo treba počakati še dva tedna, da bo imel mali rojstni dan... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

|
Objavljeno: Tor Mar 30, 2010 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi naš najmlajši je sedaj dobil svoj DSi (manjšo izvedbo, ne XL). Prav tako iz Muellerja. Je pa "operacijski sistem" nekoliko bolj kompliciran kot pri starem DS-lite in sta s starejšim bratom zamenjala. Mlajši je zadovoljen, ker stari DS-lite že zna uporabljati od prej, starejši, ker ima DSi vgrajeno kamero . Povezave v Internet pa ne dovolim nobenemu. Sem upal, da bo DSi na WiFi dostopu podpiral WPA2, a so ostali le pri WEP. Na srečo se je izkazalo, da je M3 kartica, ki sem jo lani (ko sta si še delila en DS) kupil mlajšemu, da bi imel stanje igric shranjeno ločeno od starejšega brata, v bistvu M3i-zero in tudi na DSi lepo deluje. Originalne igrice od DS, ki jih imata 6 ali 7 (Marioti, Pokemoni in ne vem kaj še) na DSi prav takop vse delujejo brez problemov. Žal pa se ni uresničil osnovni namen nabave. Za igralno konzolo se sedaj res več ne prepirata, sta pa našla druge izgovore za ravsanje .
P.S.: V Muellerju v MB videl, da imajo na zalogi tudi še stare NDS-lite za dobro ceno. Na voljo so še vse barve razen črne (na tej se sicer najbolj vidijo packe). Na dealextrem-u pa vidim, da ponujajo DS-lite sedaj že za samo 95 US$.
Nazadnje urejal/a s56al Sre Mar 31, 2010 9:35 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
salvador Član

Pridružen-a: Pon 04 Okt 2004 18:51 Prispevkov: 87 Aktiv.: 0.37 Kraj: koroška
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Urossek Neznanec

Pridružen-a: Ned 02 Maj 2010 17:45 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.04 Kraj: Kraj..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni