|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Apr 01, 2010 10:02 pm Naslov sporočila: Težave z aktivacijsko kodo za Visto |
|
|
No in ker danes težav očitno še ni dovolj.
Skupaj z računalnikom sem dobil tudi Windows Visto in seveda tudi nalepko z aktivacijsko kodo. In zdaj Vista trdi, da je moja aktivacijska koda napačna in vse kar lahko naredim je to, da brskam po internetu. Kaj naj naredim? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Apr 01, 2010 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa je to Vista začela "sporočat" kar tako na lepem (prej pa vse delovalo BP) ali si reinstaliral OS in neuspešno poskušal aktivirat?
Sicer nisem siguren kako je z neuspešnimi poskusi online (preko interneta) aktivacije Viste kar se tiče OEM licence, ampak za DSP/Retail verzijo velja da je možno aktivirat tudi s pomočjo telefona, se pravi preko Microsoftove tehnične pomoči.
LP _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Apr 01, 2010 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Od kar sem jo nazadnje inštaliral me je skozi opozarjalo, vendar moja oroginalna koda ni prijela. Tudi koda z MSDNAA ne deluje. Res je, da je DVD pirat ampak je do zdaj vedno delovalo. Kaj naj naredim, ker zdaj sem lahko na svojem računalniku samo še na internetu. Naj pokličem na slovensko predstavništvo Microsofta?
Res sem danes čisto obupan, tako da grem kar spat. Na računalniku mi pa preostane samo še elektronik.si saj zaradi prokletega Windowsa še ene tiskanine, ki je še ene nedokončane tiskanine ne morem končati.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Apr 01, 2010 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot sem si mislil - restore medija pa seveda nimaš, kajne?
Napiši mi proizvajalca/model prenosnika in pa verzijo Win Vista (Home,Pro,..., 32/64bit) pa ti poskusim (ne obljubim) dobit originalni restore medij. Ali pa vsaj kopijo originalnega restore medija, da ne boš tako nesrečen Lahko tudi na ZS.
LP _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Apr 02, 2010 9:30 am Naslov sporočila: |
|
|
original Vista je (bila??) na skriti particiji. Če si jo ob kateri od prejšnjih formatiranj izbrisal, potem si izbrisal tudi visto. Zdaj ti res ostane le piratski DVD viste (prave seveda) ali restore DVD, ki pa bi ga moral sam narediti - kajti zraven ga v večini primerov ni.
Ampak če je vista original in legalna, potem bi moral čisto lepo to urediti tudi preko telefona, ja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Apr 02, 2010 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koda, ki je napisana na nalepki, je ustrezna samo za pravo OEM verzijo Viste.
Če je proizvajalec računalnika npr Compaq in imaš Home različico, bo koda ustrezna za to verzijo in ne recimo za Lenovo OEM verzijo istega sistema.
Pogosto je pomemben tudi jezik, vendar vsaj pri MSI imaš na recovery particiji na razpolago veliko jezikovnih različic, ki pa vse delujejo z isto kodo.
Če je zadeva original, prijazno vprašaj distributerja ali pa Microsoft, samo slednji ni nujno pravi naslov, saj so za nekatere OEM različice pristojni proizvajalci strojne opreme, sploh v tujini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Apr 02, 2010 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja licenca je originalna DVD je pa piratski. Možno pa je, da se je z inštalacijo Windows 7 tisto, kar pravite izbrisalo.
Sicer pa čakam in upam, da bo elson2K priskrbel recovery.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Apr 03, 2010 9:17 am Naslov sporočila: |
|
|
sama sedmica te particije ni zbrisala. Ponavadi tja prideš če ob zagonu pritisneš kako bližnjico- za acer je recimo ctrl-f10, če se ne motim.malo pogooglaj za tvoj tip če kaj piše. Tako bi prišel v recovery program in vista bi se ti naložila tako, kot je bila ob nakupu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sob Apr 03, 2010 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
sama sedmica te particije ni zbrisala. Ponavadi tja prideš če ob zagonu pritisneš kako bližnjico- za acer je recimo ctrl-f10, če se ne motim.malo pogooglaj za tvoj tip če kaj piše. Tako bi prišel v recovery program in vista bi se ti naložila tako, kot je bila ob nakupu. |
In če bi se mi Vista naložila tako kot ob nakupu bi se potem trenutni podatki zbrisali ali ne? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anpu Neznanec

Pridružen-a: Ned 28 Mar 2010 11:11 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sob Apr 03, 2010 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Ja licenca je originalna DVD je pa piratski. Možno pa je, da se je z inštalacijo Windows 7 tisto, kar pravite izbrisalo.
Sicer pa čakam in upam, da bo elson2K priskrbel recovery.  |
licenčni ključi ne delajo na piratski verziji nažalost si to mogel ugotoviti na tak način :/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.04
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš HP lahko naročiš originalne medije tukaj _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 6:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Na žalost ni HP ampak Toshiba. Zraven sem dobil XP recovery CD, kaj pa če s tistim XP naložim, kako bo z njegovo licenco in kaj bo z obstoječimi podatki.? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6739 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 7:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Pravila! Ne bi bilo slabo, če si jih ponovno malo prebereš.
Lepo bi bilo, če bi si vzel pet minut časa in opisal problem tako, da se bo dalo razumet kaj pravzaprav hočeš. Skupaj z računalnikom skoraj zagotovo nisi dobil aktivacijske kode, kvečjemu nalepko z licenčnim ključem izdelka. Glede licence za verzijo XP spet sprašuješ nekaj, kar je na osnovi obstoječih podatkov nemogoče odgovorit. Če licenčna nalepka vsebuje licenčni ključ za ta operacijski sistem, potem ja.
O podatkih sprašuješ? Ja podatki na backup mediju so varni ne glede na to, kaj čaraš po računalniku. Saj backup imaš narejen, a ne?
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skratka na nalepki je tudi aktivacijska koda za Windows Visto. DVD pa je piratski saj ga zraven računalnika nisem dobil. Do zdaj je licenca vedno prijela sedaj pa noče. Zraven računalnika pa je prišel CD z imenom XP recovery, a nevem kaj naj z njim. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni