www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV tuner

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mzmarez
Član
Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 19:03
Aktiv.: 0.87
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 04, 2010 10:27 am    Naslov sporočila:  TV tuner Odgovori s citatom

Odloćam se za nakup tv vmesnika za računalnik. Želel bi , da stvar deluje predvsem na prenosniku s procesorjem pentium M 1,8GHz. Do sedaj sem imel možnost preizkusiti tv tuner gigabyte u8000 ,vendar ne deluje (po vsej verjetnosti je kriv preslab procesor. Poizkusil sem tudi na standardnem pentium4 1,7GHz , pa tudi tu ne deluje. Deluje pa mi na Atlonu 3800+, pa še to bolj pogojno (že pri standardni resoluciji je videti "štekanje", medtem,ko se HD resolucija ne da gledati).
Moj namen je ,da se lahko gleda vsaj normalna resolucija brez štekanja. Pravzaprav mi mora stvar delati na Hrvaškem(mpeg2), vendar če že kupujem bi rad , da mi dela tudi doma. Ima kdo kakšno rešitev ( pa ne prosim ,da da bližnjico za računalniške trgovine) ? Zanima me tip tunerja ,ki deluje tudi na takšnem računalniku in ki se dobi po možnosti pri nas ( lahko tudi na Ebayu).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.18
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 05, 2010 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čudno da ti ne deluje na takšnih mašinah... Meni pinnacle deluje na oldschool pentium 1.... Rolling Eyes
Unknown_User
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31
Aktiv.: 2.52
Kraj: UFO iz Butal pri T''minu

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 05, 2010 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi bilo pa dobro menjati zadevo, pa tudi prebral sem drugje da ni važno kateri mpeg podpira saj je to računalnik in programsko-strojno obdela video. Lahko pa imaš ravno s slednjim težave, kar se mi pa zares zdi čudno, ker so običajno pripisovali lastnosti dekodiranja in kompresiranja intelovim procesorjem.

Aja nisi navadel koliko rama in koliko močno grafiko uporabljaš lahko je pa ravno v tem keč.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mzmarez
Član
Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 19:03
Aktiv.: 0.87
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 05, 2010 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na prenosniku imam Geforce go 6600 in 1GB, na pentiumu 1.7 GHz pa Radeon 9250 (128MB), in 1GB.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni