|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pingi Član

Pridružen-a: Tor 13 Okt 2009 12:44 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.64 Kraj: Selnica ob Dravi - Maribor
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 2:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikokrat je bil ta "do sedaj" že uporabljen ?
Kolikor mi je znano se da OEM licenca uporabit samo 10x potem pa ne več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pingi je napisal/a: |
Kolikokrat je bil ta "do sedaj" že uporabljen ?
Kolikor mi je znano se da OEM licenca uporabit samo 10x potem pa ne več. |
Potem pa možno, da je to krivo.
Kaj pa se bo zgodilo, če uporabim XP recovery CD? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Skratka na nalepki je tudi aktivacijska koda za Windows Visto. DVD pa je piratski saj ga zraven računalnika nisem dobil. Do zdaj je licenca vedno prijela sedaj pa noče. Zraven računalnika pa je prišel CD z imenom XP recovery, a nevem kaj naj z njim. |
Nič jasno.
1. Kode za XP in Visto načeloma niso enake. Sta torej 2 nalepki? Ali imaš samo možnost za downgrade Viste na XP?
2. Si ta ključ razdajal kolegom in znancem, da je "vedno prijelo"? Če si počel to, si samemu sebi naredil medvedjo uslugo, saj pri Microsoft ključ, ki je bil velikokrat aktiviran v kratkem času, vržejo na ban listo.
Ni sile, če imaš dokument, da imaš legalen ključ in živce ko zajle na Berge Istra, boš dobil drugega, če so stvari jasne. Če ne, ni nerešljivo legalizirati, saj so denar že pogruntali...
Recovery CD naj bi obnovil sistem, da bo tak kot ob nakupu tega računalnika. Z vsemi koristnimi in nekoristnimi dodatki.
Obstoječi podatki, hja, brez delujočega backupa znajo biti zelo ubogi, namreč utegnejo odpotovati z enosmerno karto v digitalna večna lovišča. Preden karkoli začneš, poskrbi za vsaj en, raje dva ločena backupa (na različnih medijih), ki bosta preverjeno brezhibna in delujoča in jih hrani na različnih mestih, če gre za zelo pomembne podatke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
No stvar je taka imam samo licenco za Visto. Sem pa že rešil stvar in sicer:
Najprej sem z Live CD-jem Ubuntu-ja podatke skopiral na zunanji trdi disk in nato naredil XP recovery in moram reči, da stvar deluje super, pa še vsi driverji so avtomatsko naloženi. Licence pa znancem oziroma nikomur nisem zaupal. Se bom pač sprijaznil z XP-jem, saj je konec koncev hitrejši od Viste.
Hvala vsem za trud! _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to da so me gledali debelo ko pečenega kozla ko sem spraševal okoli če ima kdo Recovery medij za Visto (jeah, IT world hates Vista like hell) ti lahko samo rečem, da si naredil najbolj pravilno
Sem ti že mislil predlagat da se nehaj zaje*avat z Visto pa si naloži XP-je, bo vsaj normalno delalo  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni