www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem z brisalci

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 26, 2005 9:43 pm    Naslov sporočila:  Problem z brisalci Odgovori s citatom

Tole se verjetno kaj dosti ne tiče avtoelektrike, je pa v zvezi z avtom Wink . Imam problem, ker mi prednji brisalci "cukajo" po šipi. Brisalca sta nova, tako da izrabljenost ne bi smela igrati vloge, podobno je bilo namreč tudi s starima.

Kak namig?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 26, 2005 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej kako je z motorčkom in prenosom od motorčka do brisalcev
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 26, 2005 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če brisalci "odskakujejo" so krive metlice. Kake uporabljaš? Osebno priporočam Valeo. Metlice so zelo mehke, posledično se prej obrabijo. Zelo hitro jih uničiš, če "zapelješ" po zamrznjeni šipi. So pa izredno tihi ter lepo brišejo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 26, 2005 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Velikokrat pomaga sprememba nagiba oziroma kota naleganja proti steklu ... po domače - malo jih prekriviš.

Pri krivljenju pazi na plastični zglob med metlico in nosilno ročko.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 26, 2005 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam bi rekel, da bi lahko bila problem postavitev oziroma kot glede na šipo. Ko gre brisalec navzgor izgleda še kar OK, ob vračanju navzdol pa se pojavi to "cukanje". Namontiral sem nove (mislim, da Champion), ker so bile stare gume že nekoliko izrabljene in sem najprej krivil to.

Iztok, si s tem krivljenjem mislil metlico ali nosilno roko?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 27, 2005 1:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Iztok, si s tem krivljenjem mislil metlico ali nosilno roko?

Vsekakor nosilno roko, ker na metlici ne moreš kaj veliko storiti. Lahko tudi poizkusiš zamenjat vzmeti, ki se nahajajo običajno pod nosilno roko tik ob osovini - tiste vzmeti, ki tiščijo brisalec ob šipo. Nove je na žalost težje dobit, kakšne rabljene pa so že gotovo raztegnjene in zato oslabele. Povprašaj pri ANET firmi v stegnah tel. 58 30 317.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 27, 2005 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si menjal gumico ali celo metrilco?
Še enkrat frenki - rezkiraj 5ksit kupi dva Valeo brisalca pa poročaj. Wink. Sam sem probal vse živo od Bosha, Champion, razne tro-robe pa silokonske pa ne vem kaj še vse. Ta pravo je bil edino Valeo.

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 27, 2005 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjal sem celi metlici. Povej, kje kupuješ to firmo. Koliko sem gledal, razen Boscha na črpalkah in omenjenega Championa nisem zasledil.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 27, 2005 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se ne motim imajo Valeo v Bauhausu.

Lp, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
milans
Deda
Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36
Aktiv.: 0.71
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 28, 2005 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne glede na firmo brisalcev le ti ne smejo poskakovati po steklu. Kot je napisal Iztok je problem v nagibu nosilcev ki držijo metlice. Same metlice morajo biti postavljene pravokotno na vetrobransko steklo. Če niso, je lahko vzrok v izrabljenosti samih ročic ki nosijo metlice.Če so izrabljene na pregibu, kjer so pritrjene na osovino, potem stojijo postrani in zato potem v eno ali drugo stran (sploh če je steklo manj mokro) metlice poskakujejo.Zato malo zvij ročice, če niso preveč izrabljene, tako da bodo metlice stale čim bolj pravokotno na steklo in ne bo več poskakovanja. Drugače pa bo potrebno menjati nosilce metlic.
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 28, 2005 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za vse nasvete in namige v zvezi z omenjenim problemom. Danes sem se spravil gledat, kaj bi se dalo naredit. Vreme je bilo za kaj takega povsem primerno Sad . Kot trenutno kaže, je problem v pušah oziroma oseh, na katere sta pritrjeni nosilni ročici metlic. Predno sem se lotil fizičnega obračuna z ročicama, sem omenjeni osi in stike na prečni letvi prebrizgal z WD40. Brisalci ne "cukajo" več Shocked . Ne vem sicer, kako dolgoročna je tale rešitev, so pa kakih 80km v precej močnem dežju delali povsem tekoče in brez kakršnega koli odskakovanja.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
danijels
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 8:39
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 18, 2005 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Hvala za vse nasvete in namige v zvezi z omenjenim problemom. Danes sem se spravil gledat, kaj bi se dalo naredit. Vreme je bilo za kaj takega povsem primerno Sad . Kot trenutno kaže, je problem v pušah oziroma oseh, na katere sta pritrjeni nosilni ročici metlic. Predno sem se lotil fizičnega obračuna z ročicama, sem omenjeni osi in stike na prečni letvi prebrizgal z WD40. Brisalci ne "cukajo" več Shocked . Ne vem sicer, kako dolgoročna je tale rešitev, so pa kakih 80km v precej močnem dežju delali povsem tekoče in brez kakršnega koli odskakovanja.

Lp, Frenki

Brisalci ti bodo verjetno v dežju delali brez problemov, ker je steklo mokro in drsi. Več boš videl, če obrišeš napol suho steklo. Jaz sem moral razdreti motorček in odstraniti nesnago in mast s kontaktov. Sedaj dela brez problemov po suhem in mokrem. Very Happy
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.79
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 18, 2005 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ročica mora metlico vleč za sabo, poglej gumico vedno se mora obrnit da jo v bistvu vleče za sabo, če se gumica ne obrne jo ročica rine pred sabo in takrat pride do odskakovanja. Upam da veš kaj sem mislil. Torej če metlico rahlo nagneš boš dobil tak položaj da se gumica metlice pri spremembi smeri brisanja tudi zaobrne in gre za metlico. Pomisli na nagib čopiča pri barvanju.
Lep pozdrav
Božo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni