|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2005 9:43 pm Naslov sporočila: Problem z brisalci |
|
|
Tole se verjetno kaj dosti ne tiče avtoelektrike, je pa v zvezi z avtom . Imam problem, ker mi prednji brisalci "cukajo" po šipi. Brisalca sta nova, tako da izrabljenost ne bi smela igrati vloge, podobno je bilo namreč tudi s starima.
Kak namig?
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2005 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej kako je z motorčkom in prenosom od motorčka do brisalcev |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2005 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če brisalci "odskakujejo" so krive metlice. Kake uporabljaš? Osebno priporočam Valeo. Metlice so zelo mehke, posledično se prej obrabijo. Zelo hitro jih uničiš, če "zapelješ" po zamrznjeni šipi. So pa izredno tihi ter lepo brišejo. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2005 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Velikokrat pomaga sprememba nagiba oziroma kota naleganja proti steklu ... po domače - malo jih prekriviš.
Pri krivljenju pazi na plastični zglob med metlico in nosilno ročko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2005 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam bi rekel, da bi lahko bila problem postavitev oziroma kot glede na šipo. Ko gre brisalec navzgor izgleda še kar OK, ob vračanju navzdol pa se pojavi to "cukanje". Namontiral sem nove (mislim, da Champion), ker so bile stare gume že nekoliko izrabljene in sem najprej krivil to.
Iztok, si s tem krivljenjem mislil metlico ali nosilno roko?
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2005 1:38 am Naslov sporočila: |
|
|
frenki je napisal/a: |
Iztok, si s tem krivljenjem mislil metlico ali nosilno roko? |
Vsekakor nosilno roko, ker na metlici ne moreš kaj veliko storiti. Lahko tudi poizkusiš zamenjat vzmeti, ki se nahajajo običajno pod nosilno roko tik ob osovini - tiste vzmeti, ki tiščijo brisalec ob šipo. Nove je na žalost težje dobit, kakšne rabljene pa so že gotovo raztegnjene in zato oslabele. Povprašaj pri ANET firmi v stegnah tel. 58 30 317. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2005 11:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Si menjal gumico ali celo metrilco?
Še enkrat frenki - rezkiraj 5ksit kupi dva Valeo brisalca pa poročaj. . Sam sem probal vse živo od Bosha, Champion, razne tro-robe pa silokonske pa ne vem kaj še vse. Ta pravo je bil edino Valeo. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2005 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Menjal sem celi metlici. Povej, kje kupuješ to firmo. Koliko sem gledal, razen Boscha na črpalkah in omenjenega Championa nisem zasledil.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.89 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2005 2:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se ne motim imajo Valeo v Bauhausu.
Lp, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.71 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Ned Avg 28, 2005 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne glede na firmo brisalcev le ti ne smejo poskakovati po steklu. Kot je napisal Iztok je problem v nagibu nosilcev ki držijo metlice. Same metlice morajo biti postavljene pravokotno na vetrobransko steklo. Če niso, je lahko vzrok v izrabljenosti samih ročic ki nosijo metlice.Če so izrabljene na pregibu, kjer so pritrjene na osovino, potem stojijo postrani in zato potem v eno ali drugo stran (sploh če je steklo manj mokro) metlice poskakujejo.Zato malo zvij ročice, če niso preveč izrabljene, tako da bodo metlice stale čim bolj pravokotno na steklo in ne bo več poskakovanja. Drugače pa bo potrebno menjati nosilce metlic. _________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

|
Objavljeno: Ned Avg 28, 2005 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za vse nasvete in namige v zvezi z omenjenim problemom. Danes sem se spravil gledat, kaj bi se dalo naredit. Vreme je bilo za kaj takega povsem primerno . Kot trenutno kaže, je problem v pušah oziroma oseh, na katere sta pritrjeni nosilni ročici metlic. Predno sem se lotil fizičnega obračuna z ročicama, sem omenjeni osi in stike na prečni letvi prebrizgal z WD40. Brisalci ne "cukajo" več . Ne vem sicer, kako dolgoročna je tale rešitev, so pa kakih 80km v precej močnem dežju delali povsem tekoče in brez kakršnega koli odskakovanja.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danijels Neznanec

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 8:39 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Pet Nov 18, 2005 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
frenki je napisal/a: |
Hvala za vse nasvete in namige v zvezi z omenjenim problemom. Danes sem se spravil gledat, kaj bi se dalo naredit. Vreme je bilo za kaj takega povsem primerno . Kot trenutno kaže, je problem v pušah oziroma oseh, na katere sta pritrjeni nosilni ročici metlic. Predno sem se lotil fizičnega obračuna z ročicama, sem omenjeni osi in stike na prečni letvi prebrizgal z WD40. Brisalci ne "cukajo" več . Ne vem sicer, kako dolgoročna je tale rešitev, so pa kakih 80km v precej močnem dežju delali povsem tekoče in brez kakršnega koli odskakovanja.
Lp, Frenki |
Brisalci ti bodo verjetno v dežju delali brez problemov, ker je steklo mokro in drsi. Več boš videl, če obrišeš napol suho steklo. Jaz sem moral razdreti motorček in odstraniti nesnago in mast s kontaktov. Sedaj dela brez problemov po suhem in mokrem.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.79 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Pet Nov 18, 2005 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ročica mora metlico vleč za sabo, poglej gumico vedno se mora obrnit da jo v bistvu vleče za sabo, če se gumica ne obrne jo ročica rine pred sabo in takrat pride do odskakovanja. Upam da veš kaj sem mislil. Torej če metlico rahlo nagneš boš dobil tak položaj da se gumica metlice pri spremembi smeri brisanja tudi zaobrne in gre za metlico. Pomisli na nagib čopiča pri barvanju.
Lep pozdrav
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni