|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
slanek Član

Pridružen-a: Sre 08 Jun 2005 13:29 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.85 Kraj: Selnica ob Dravi
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem je rešen. Res je bila skurjena dioda za reflektirano napetost. Sem jo preveril in je prevajala v obe smeri. Diodo sem menjal in stvar deluje.
Nikoli še nisem videl podobne diode. Je pa prozorna, v notranjosti pa je vidna nekakšna žička, kot da bi bila varovalka.
Hvala vsem za pomoč.
LP, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 4:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če hočeš kolikor toliko točno delovanje SWR metra moraš zamenjati obe diode z dvema enakima. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slanek Član

Pridružen-a: Sre 08 Jun 2005 13:29 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.85 Kraj: Selnica ob Dravi
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja saj sem. Diodo iz prvega vezja sem zamenjal s tisto pokvarjeno, ki je bila v kovinski škatli. Tako, da sta sedaj dve isti diodi tam. Na mesto prve pa sem dal navadno hitro diodo.
LP, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56a Član

Pridružen-a: Pon 07 Jan 2008 23:05 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.81 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 05, 2010 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj bos imel nekoliko slabso temperaturno odvisnost PEP prikaza ampak to niti ne bos opazil. Izklapaj anteno pri neurju  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slanek Član

|
Objavljeno: Pon Apr 05, 2010 4:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja anteno pa bo treba izklapljat ob neurjih. Se to pogosto dogaja, da pregori ta dioda?
LP, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni