www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Brezžična povezava ne deluje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jahtba
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38
Aktiv.: 1.06
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 06, 2010 11:42 pm    Naslov sporočila:  Brezžična povezava ne deluje Odgovori s citatom

Prenosnik je Acer Travelmate 2420, težava pa je v tem, da prenosnik takoj najde brezžično povezavo,se lahko poveže,piše celo povezava je odlična,v resnici pa ne gre povezat na internet. Prenosnik je od prijatelja in ko sem povezavo poskušal pri sebi doma je bila težava enaka,najraje bi zamenjal xp-je,pa je še s cd romom nekaj narobe. Kaj bi bilo lahko narobe ? Zanimivo,ni šlo povezat niti v primeru,ko sem poskušal preko wireless lan pcmcia kartice - enako.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

IP-ji, DNS-i, itd. pravilno nastavljeni?
Nazaj na vrh
bobek220
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jul 2009 9:21
Aktiv.: 1.01
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če imaš zakodirano povezavo in nimaš vpisanega gesla?
jahtba
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38
Aktiv.: 1.06
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri men doma vse deluje (hišna mreža- žična in brezžična),prinesem prenosnik,ki poišče brezžično povezavo,kliknem poveži,vpišem geslo in se poveže.
Žal pa ta povezava,ki je označena za odlično v resnici ne deluje,ni interneta,ne vidi nobene naprave v mreži,niti je viden v mreži z hišnega pc-ja. To se dogaja tudi pri njemu doma,kjer je bil povezan nekoč in je delal ok,zdaj pa povezan ja,internet pa ne dela. Sam sumim windowse,katerih menjava bo problem (cd rom ne dela). Za povezavo z internetom pa skrbi Vigor (v njem so vse nastavitve postavljene) in vse kar se poveže v mrežo ima dostop do spleta.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

En moj primer: kupil d-link usb mrežni adapter. Namestil sem ga v mašino z xp-ji. Gonilniki in vse je bilo ok. Povezat se ni hotel preko DHCP-ja, nikakor ne. Mu ročno vpišem IP-je, potem se je povezal, internet deloval. Ob naslednjem restartu več ni delalo. povezal se je, ampak ni pa niti ping na gateway delal. Ko sem router resetiral, je zopet delal. Od jeze sem šel potegnit kabel. Vzroka napake se mi ni dalo iskati. Vsi ostali wifi odjemalci do delali normalno tako, da sem krivdo zvalil na wifi adapter.
Nazaj na vrh
Matjaž
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Feb 2008 16:37
Aktiv.: 0.27
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 08, 2010 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pa opazil da moram včasih sinopeja resetirat,npr. danes dela brezžično jutri pa ne bo delal kjub temu da ga laptop najde,samo povezati se noče,pa nič ne spreminjam ko pa resetiram sinopeja pol pa dela naprej.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 08, 2010 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolega je imel podoben problem s starejšim laptopom - ta laptop varovanja WPA ni poznal, poznal je sicer WEP, ampak ni delal. Ko je izključil varovanje, se je povezal na internet. Potem je vključil samo MAC filtriranje v routerju, da je vsaj ena zaščita in pustil tako. Očitno starejši Wi-Fi vmesniki ne delajo z vsemi routerji...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mrsmok
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50
Aktiv.: 0.31
Kraj: Gorenja vas

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 08, 2010 11:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ti dela internet ko povežeš z kablom? Da nimaš slučajno kakšnih proxyjev nastavljenih?
Lahko je napaka tudi v gonilnikih. V "device managerju" lahko gonilnike povneš stare gonilnike, če so bile posodobitve.

Preglej da nimaš slučajno ip,dns nastavljeno na statično.
Preglej da nimaš spremenjenega mac naslova pri mrežni kartici. Da nimaš samih 0-el oz F-jev.
Ali lahko preko spletne starni dostopaš do routerja/modema?
Nazaj na vrh
s56a
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Jan 2008 23:05
Aktiv.: 0.81
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2010 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Žal pa ta povezava,ki je označena za odlično v resnici ne deluje,ni interneta,ne vidi nobene naprave v mreži,niti je viden v mreži z hišnega pc-ja.

Ali je povsod nastavljena enaka WORKGROUP in dovoljen SHARING?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni