|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 5:36 pm Naslov sporočila: Samsung Omnia 2 ali SonyEricsson Xperia X2? |
|
|
Zanima me, kaj se trenutno bolj splača kupiti, namreč, telefon mi počasi izdihuje dušo (3 leta star SonyEricsson P1i) in se sedaj ne morem odločiti, kaj kupiti.
Najbolj se nagibam h Samsung Omnia 2 ter SonyEricsson Xperia X2. Ta dva modela sta mi dokaj "simpatična" vendar pa imam nekaj vprašanj.
SonyEricsson ima tudi tipkovnico (klasična - QWERTY sicer) in 8,1Mp fotoaparat, medtem ko ima Omnia 2 samo touchscreen, 5Mp fotoaparat ipd..
Telefon hočem imeti vsaj 2 leti, če se bo le dalo še več, zato ne mislim kupovati "navadnih" saj se bom s tem samo zavezal za 2 leti (Mobitel, na paket Povezani 33 - sicer imam Itak Džabest a mi je oče dovolil, da vzamem telefon nanj, saj je zame cenejše).
Mogoče ima kdo še kakšno boljšo idejo, kater telefon bi vzel? Gledal sem LG in HTC, LG ima nek svoj OS, HTCji pa imajo dokaj visoko SAR vrednost (bi rad tudi jaz še kaj dopisal v forum "Še en slovenček več...").
Če prav razumem, SAR vrednost tudi v nekem smislu pomeni, kako dobro telefon lovi signal? Ali to ni pogoj, tega pojma nimam najbolje razčiščenega.
Doma imam sicer "inštalacijo" za SE a mi je v končni fazi vseeno kaj vzamem saj imajo tudi novejši SE nov priključek (MicroUSB se mi zdi, priključek, ki naj bi bil standard na vseh telefonih do 2012)
Glede cene telefona: gledam, da bo nekje do 340€ (max 350). _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozabil sem dopisati, kaj vse želim od telefona:
Klicanje, SMS, MMS,
bluetooth, wireless LAN, GPS,
po možnosti razširitveno mesto za kakšno MicroSD ali podobno,
najraje bi imel touchscreen + tipkovnico, če to ni mogoče, pač samo touchscreen (samo tipkovnica odpade),
OS, kateri bo nadgradljiv (UIQ, S60 verjetno odpade?)
Mislim, da je to to zaenkrat.. Če se še kaj spomnim, dopišem  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.08 Kraj: okolica Kranja
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se ti ne mudi z nakupom počakaj na Galaxy S. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je stari dobri SE P1i tudi izdihnil po skoraj treh letih intenzivnega mučenja. Zamenjal sem ga s Samsungom i5700 Galaxy Spica z guglovim androidom in moram reči, da stvar prav dobro dela, da o android aplikacijah ne govorim. Tudi navigacijo sem si namestil in deluje zelo zadovoljivo, ni sicer Garmin XT, vendar se po mestih kar suvereno drži. Baterija pa vzdrži 2-3 dni mučenja.
Ima pa vse kar si rekel da bi imel, razen fizične tipkovnice. Je pa vmesnik prilagojen za tipkanje s prsti in ne potrebuješ (niti ni zraven) stilusa.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
frapor, zanimiva zadevica, mogoče veš, kdaj pride telefon na naše tržišče?
RGorazd, moj sošolec je kupil tega Samsunga in ima 2 mrtva piksla in mu ga na servisu niso hoteli vzeti na garancijo, saj so za uveljavo garancije potrebni vsaj trije mrtvi piksli... Prijatelj ima ravno tega in ima tudi mrtev piksel (sicer ob robu, se ne vidi) zato mislim, da bi se s tem telefonom lahko bolj potrudili.. _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.62
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 1:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz se zanimam za xperio x 2, jo mogoče kdo ima? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
kaj pa iPhone? Sicer je malce dražji od tvojih meja...pa uradno ga ne dobiš...
možno pa je za cca 410 preko bolhe - nov, od hrvaškega ponudnika, odklenjen.
sicer nimam izkušenj s sony-ericsson touch-i, ampak v primerjavi z nokio ali omnio 1 je iphone kot mercedes. Razred zase.
Seveda so nekateri ki pljuvajo čezenj...konkurenca mora biti. Ampak moje skromno mnenje je da je to to. Brez prave konkurence. Zadeva DELA. gladko delovanje, zelo občutljiv touch... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Ampak moje skromno mnenje je da je to to. Brez prave konkurence. Zadeva DELA. gladko delovanje, zelo občutljiv touch... |
Enako kot HTC Desire, z razliko, da je normalno dobavljiv. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
A ima HTC kapacitivni zaslon? Ravno to namreč pomeni zelo rahlo in gladko delovanje le-tega. Ko sem po mesecu spet prijel v roke nokio 5800 sem mislil da bom ekran počil, ko sem moral tako pritiskati...
Večina touch-ov ima uporovni zaslon ker je pač cenejši...
BTW...sicer je bil HTC tudi v igri., ampak pač, potem je padel iPhone in ni mi žal. (Zaenkrat).
Sploh mi še zdaj ni jasno zakaj iPhone ni dobavljiv. Neodstranljiva baterija ni problem, saj v tem primeru tudi iPod ne bi bil dobavljiv...pa vsi mp3 predvajalniki...pa MACbook... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 9:31 am Naslov sporočila: |
|
|
@RGorazd: katero navigacijo ste namestili na androida?
@protoncek: iPhone je res stabilen in dela, samo bog ne daj da kupi hrvaškega in odklenjenega nelegalno, če že, potem naj kupi italijanskega, ki je tovarniško odklenjen in ni nobenih problemov z update-i... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.14 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
A ima HTC kapacitivni zaslon? Ravno to namreč pomeni zelo rahlo in gladko delovanje le-tega. Ko sem po mesecu spet prijel v roke nokio 5800 sem mislil da bom ekran počil, ko sem moral tako pritiskati...
Večina touch-ov ima uporovni zaslon ker je pač cenejši...
BTW...sicer je bil HTC tudi v igri., ampak pač, potem je padel iPhone in ni mi žal. (Zaenkrat).
Sploh mi še zdaj ni jasno zakaj iPhone ni dobavljiv. Neodstranljiva baterija ni problem, saj v tem primeru tudi iPod ne bi bil dobavljiv...pa vsi mp3 predvajalniki...pa MACbook... |
Zato ker naši ponudniki storitev nočejo dati deleža od prodaje applu, kot je to drugod v navadi, skratka nesposobni so..., upam da s prihodom orange v SLO bo prišel uradno tudi iphone |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
A ima HTC kapacitivni zaslon? |
Seveda. iPhone 4 ima samo gyro več kot Desire.
Recimo Google najde veliko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 11:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Qwertz: zakaj ne? Glede updateov bi rekel tole: ne popravljaj če ni pokvarjeno. italijanski že dela, ampak 300 evrov več samo zato je pa pretiravanje. Meni in kolegu ravno hrvaški dela prav lepo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi imel jaz ajfona bi imel raje iz Italije... stvar osebne presoje in okusa... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2010 12:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
hja, kot praviš...
ampak, kot rečeno, v italiji je zadeva preko 600 evrov. S tem da ga moraš potem SAM jailbreak-ati, da lahko nalagaš nepodpisane aplikacije (katerih je bistveno več kot podpisanih). Hr varianta je 415 evrov z garancijo, jailbreakan, naloženo že kar nekaj aplikacij...
trenutno, kot je stanje si niti ne želim nalagati OS4, ker med drugim nočem imeti večopravilnosti. Jo ima nokia in so same težave s tem - po parih dneh ti v ozdaju teče na tone aplikacij, ki ti potiho in vztrajno kurijo baterijo in procesorsko moč...
da ne rečem da sem se enkrat že opekel, ko sem naložil najnovejši firmware na nokio... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni