|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cipko Član

Pridružen-a: Sre 22 Okt 2003 14:19 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.58 Kraj: velenje
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 10:28 am Naslov sporočila: Multimeter Iskra MI 7053 |
|
|
Prosim forumaše, če ima kdo načrt Iskrinega MI 7053, da ga prilepi na forum. Omenjeni instrument se čudno obnaša. Vsi AV merilni obsegi delujejo OK, ohmski pa so pa tako, tako???. Ko pa preklopnik za izbiro obsega preklopim na zvočni signal, le-ta stalno piska (sem pregledal vezje - ni kratkega stika) in tudi potem, ko preklopnik preklopim na katerokoli AVO območje ne preneha piskati. Na pogled pa ni videti skurjenih elementov.
Lp, Cipko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.89 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Nimam sheme da bi jo prilepil ampak omenim lahko je enako..Sem pa imel podoben primir pri iskrinem multimetru.Nimam ga pa več nekomu sem ga dal ,da bi pogledal številko in tip dijode..Pri meni je bla v stiku zaščitna zenerca.Je samo ta od zenerc vgrajena in po nažrtih živcih sem odkril da prevaja na obe strani v stiku..Poglej lahko je enaka napaka in meni je zaradi tega enako se aparat obnašal |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cipko Član

Pridružen-a: Sre 22 Okt 2003 14:19 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.58 Kraj: velenje
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po tvojem nasvetu bom ob enem deževnem večeru pogledal to zenerco. hvala z anamig. Ko preverim zenerco - poročam o (ne)uspehu.
Hvala
Lp, cipko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni