|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Dohodnino za 2009 bom : |
Moral doplačati |
|
44% |
[ 28 ] |
Dobil vrnjeno |
|
26% |
[ 17 ] |
Čez leto sem plačeval ravno prav |
|
7% |
[ 5 ] |
Sem oproščen dohodnine |
|
20% |
[ 13 ] |
|
Skupaj glasov : 63 |
|
Avtor |
Sporočilo |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.72 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Nekaj evrov bom doplačal. |
Tudi jaz bom nekaj malega doplačal. 1800 eur  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
To si dobil za ta dan? Ta dan je samo enkrat v življenju.
 _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi
Ko je "Argentinec" ugotovil, da zna šteti le do 3, prej so celo do 5, bom plačal še 1273 € državi. Če letno zaslužiš več kot 14000 € neto, te že vržejo med bogatune oziroma 40% obdavčitev. Pred "Argenticem" je bila obdavčitev manjša, za nesramno bogate pa večja. Torej je delal zakone za nesramno bogate.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, zakaj bi plačeval državi več, kot je to nujno potrebno.
Pa še od tega nujnega, bodo kakih 200 EUR vrnili! _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pingi Član

Pridružen-a: Tor 13 Okt 2009 12:44 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.64 Kraj: Selnica ob Dravi - Maribor
|
Objavljeno: Sob Apr 10, 2010 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsi ki doplačate ste čez leto dajali premalo in obratno.
"Simpl" ko pasulj.
Cesarju kar je cesarjevega (sicer gre tudi meni na živce, ampak žal kaj hočemo). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.80 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Apr 12, 2010 2:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kdo bi vedel, kako to gre....sestra ima S.P. in vsak mesec plačuje natančno toliko, kot je rečeno, pa vedno doplača...v državni firmi načeloma tudi plačujejo PO ZAKONU, pa je tudi vedno treba doplačat...
pa razumi... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Apr 12, 2010 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dober (sposoben) računovodja je več vreden, kot dobra stranka! _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.72 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Apr 12, 2010 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Kdo bi vedel, kako to gre....sestra ima S.P. in vsak mesec plačuje natančno toliko, kot je rečeno, pa vedno doplača...v državni firmi načeloma tudi plačujejo PO ZAKONU, pa je tudi vedno treba doplačat...
pa razumi... |
Očitno pade v višji razred - kot sem jaz. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.80 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Apr 12, 2010 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
ha...to se je meni dogajalo ko sem bil še v privat firmi - ko so plačali nadure, sem ravno padel v višji razred  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 8:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem je plačilo oz. vračilo dohodnine odvisno od tega, koliko prispevkov firma plačuje in ne kolikšna je plača. Ima mogoče kdo drugačne informacije?
|
Ne, točno tako je.
...jim ni dovolj skoraj pol plače in 20% vsakič, ko vzamem denarnico iz žepa, banda kleptomanska! Evil or Very Mad
|
Ja pa sej to sodi v tiste skoraj pol plače, ki so ti deo sedaj brezplačno kreditirali, to ni še neka ekstra stvar.
Če letno zaslužiš več kot 14000 € neto, te že vržejo med bogatune oziroma 40% obdavčitev. |
Ni čisto tako enostavno. Tudi če padeš v višji razred to še ne pomeni, da imaš kar na vse višjo obdavčitev, ampak samo na tisto, kar preseže. Ok res, če vse upoštevaš je dejanski procent nekoliko razičen od golih 16, 21 in 40%, spet pa ne toliko.
aly, če si dobil toliko za plačat so tri možnosti:
1) si delal kaj preko avtorskih pogodb, v prihodnje dobro premisli, če se ti neko delo splača delat preko avtorske
2) si imel več delodajalcev, s tem je vedno kup križev
3) računovodja delodajalca ali sam delodajalec je nesposoben pravilno odvajati akontacijo dohodnine in je on točka za razburajnje
Tole je dober pokazatelj kako ima delodajalec računovodsko urejene stvari. Če je veliko za doplačat ali veliko vrnjenega s palico po šefu, ne državi. To, da je cesarjev procent velik pa sodi v drugo temo. Mnogokar je problem v tem, da ljude sploh ne razumejo kaj pomeni tale poračun dohodnine, niti kako računanje dohodnine sploh poteka. Vsakdo si lahko ob koncu leta sam izračuna koliko bo moral doplačati ali dobiti vrnjeno. _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
BluPhenix, saj vem zakaj me še konec leta obirajo samo se mi zdi vseeno precej za to, da dobim praktično samoplačniški zdravstveni sistem, pokojninski sistem tik pred zlomom in šolstvo na nivoju... raje ne bom rekel, ker je grda beseda
Za ostanek tistega kar mi vzamejo, večinoma delajo škodo...
Ah, kje so časi, ko so oblasti namenili samo desetino  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Če bo šlo tako naprej, bomo v trenutku spet tam.
Samo, takrat niso imeli ne tega, ne onega, namesto e-maila je bil pa snail-mail, včasih pa pigeon-mail. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
BluPhenix je napisal/a: |
aly, če si dobil toliko za plačat so tri možnosti:
1) si delal kaj preko avtorskih pogodb, v prihodnje dobro premisli, če se ti neko delo splača delat preko avtorske
2) si imel več delodajalcev, s tem je vedno kup križev
3) računovodja delodajalca ali sam delodajalec je nesposoben pravilno odvajati akontacijo dohodnine in je on točka za razburajnje |
Veljajo točke 1 in 2 hkrati.
Avtorska se mi splača, ker ni druge opcije. Ali delam preko avtorske, ali zastonj
Čez leto ni bilo dovolj odvedeno cesarju. Saj se ne razburjam, samo presenetila me je cifra. Večja kot je dohodnina, pomeni da tudi več ostane na reačunu
Sorry za offtopic...
...namesto e-maila je bil pa snail-mail, včasih pa pigeon-mail. |
Dokazano ima pigeon-mail največji data throughput, kljub precejšnjemu packet-loss - SD kartica prevezana na tačko ) _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding 
Nazadnje urejal/a aly Tor Apr 13, 2010 8:43 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Veljajo točke 1 in 2 hkrati. Čez leto ni bilo dovolj odvedeno cesarju |
Potem si pa sploh naj*** saj je to praktično nerešljiva situacija, dokler ne pride poračun, žal.
Večja kot je dohodnina, pomeni da tudi več ostane na reačunu Wink |
No, v nekaterih primerih ostane manj, razlike sicer niso velike, vseeno pa so. Včasih se splača malo nižja plača, ti več ostane. _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rkulcar2 Član

Pridružen-a: Sre 21 Feb 2007 23:15 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.54 Kraj: Lendava
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2010 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mala država,draga država!
LP. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni