www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izdan PoKeys plugin za Mach CNC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70612.23

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2010 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 15, 2010 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
oker
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2010 18:19
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 19, 2010 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prebral sem si navodila na Pokeysovi strani pa me zanima zakaj ne priporočajo priklop enkoderjev na motorjih(mogoče zaradi motenj).
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 19, 2010 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.48
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 19, 2010 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opraščam, če malo zasmetim.

Mene pa zanima, če ima kdo delujoč Labview primer - ker tale LabView example (15.7.2010) na strani meni ne deluje.

Sicer nimam nevem koliko znanja - samo zaenkrat mi še ni uspelo vzpostaviti povezave s PoKeys55 preko LabView-a.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 20, 2010 8:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
oker
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2010 18:19
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2010 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz
Se pravi ,da krmiljenje enosmernih motorjev z enkoderji za cnc odpade
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2010 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Primer je bil preizkusen pred objavo. Menim, da imas probleme z nepoznavanjem LabViewa.

Lp

Boris

Seveda tudi s tem - vendar ker ste naredili na dll sistem sem moral iti ročno poravljat ker je privzeto demo in ne ID plošče - zdaj mi že dela - mal se igram da spoznam potem pa te bom malo pobaral kako je z vklopi - preklopi na izhodih vhodih - ker trenutno z multimetrom še nisem ravno zgruntal sistema
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2010 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2010 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Oker: pravilno si ugotovil.
Webmouse: Vse podatki, ki jih rabiš, so v user manualu in "Protocol description".

lp
Boris

Sprintano - speto (že malo podčrtano) - vendar na žalost - zaradi pomanjkanja časa še ne predelana snov.

Korak po korak pa se bomo navadili malo Labview-a in tele stvarce pol pa močnosti del naredit - pa da vidimo če bo kaj iz tega

@Boris - ali obstaja morebiti že tiskanina ali pa kit ali pa vsaj TIV za močnostni del da bi PoKeys samo prilotal gor in nebi sam razvijal močnostni del?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2010 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
germil
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Jul 2005 16:14
Aktiv.: 0.82
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 17, 2011 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priklopil sem pokeys, in nanj lcd 4x20. V pokeysovem programu zadeva deluje, ko pa ga poskušam "sparit" z Machom pa se začnejo težave. Inštaliran imam zadnji plugin, skoraj vse je natavljeno, zatakne pa se pri polju "Quick pick row" kaj je potrebno vpisati v polje, če želim, da se v prvi vrstici izpiše aktualna pozicija po osi X in preostanek mm do zaključka sekvenčnega giba na isti osi?
Če kdo pozna odgovor prosim za konkreten primer in opis primera, da v prihodnje ne bom imel več takšnih "butastih" vprašanj.
LCD pa sem priklopil tako na primarni kot secondarni kanal, preizkušal sem tudi z "macro pump" kot je opisao tukaj vendar je moje poznavanje VB 0 koma jo... in tako nisem prišel do rešitve problema.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 17, 2011 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni